Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuggettaa

Jakie znacie przepisy na przygotowanie fileta z kurczaka w PIEKARNIKU??

Polecane posty

Gość nuggettaa

Znam tylko pomysł na takiego fileta z serem i pieczarkami zapiekany w piekarniku a ja bym chciała coś najlepiej panierowanego, czy da sie coś takiego przygotować, czy panierka sie spali albo wyjdzie sucha? Mam 2 patelnie ale będą zajęte pieczeniem innej rzeczy (dla 10osób) a w tym samym czasie chciałabym podać coś z kurczaka, żeby goscie mieli wybór przy ciepłym posiłku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiele razy podawałam przepis
Przekrojone piersi z kurczaka albo filet z indyka pokrojony w plastry namczyć na ok 2 godz w maślance. Pikantne krakersy zmielić. Wyjąć mięso z maślanki, panierować w zmielonych krakersach, kłaść na suchej blasze do pieczenia, piec w piekariku ok 15 - 20 min w temp 180 st.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 piersi z kurczaka lub pol z indyka pokrojone na plastry- podsmażyć chwile do zaruminienia z przyprawą do kurczaka 1 seler średni - zetrzec na tarce i podsmażyc w garnku na maśle 4-5 łyżek majonezu + 1 lazur ja daje niebieski ok 10 dag - pomieszac razem i wrzucic do selera i chwile pogotować. Pierśi poukładać w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem z seelera - zapiekać ok 40 min. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sorki ale poszukaj bo
takich tematów jest kilka, po co powielać??????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nuggettaa
Z tą maślanką ciekawy :) nie trzeba tego już przyprawiać? Z tym lazurem wypróbuję innym razem bo kilka osób nie lubi tego typu sera ale ja uwielbiam :) Dzięki za pomysły mam nadzieję, że schabowy i ten filet będą pasować do klasycznej warzywnej sałatki? Tak bardzo chciałabym umieć smacznie gotować, dla mnie strach to zrobienie schabowego bo jakoś nigdy nie wychodzi taki smaczny jak u kogoś innego :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja lubiet np z
piersi przyprawic oblozyc/nafaszerowac suszonymi pomidorami i pl sera mozzarela lub oblozyc/nafaszerowac pokrojonymi oliwkami mozesz je tez zmieszac z mozzarela i na wierzch pl sera zoltego mozesz doprawic i oblozyc posiekanymi orzeszkami ziemnymi(najlepsze prazone solone) lub przyprawic pl pomidora pl sera i na to platki kukurydziane mozesz owinac w ciasto francuskie wszystko robi sie w piekarniku:)mozliwosci o wiele wiecej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hjs
z maślanką smażyłam na oleju - polecam ja mam jeszcze takie pomysły: 1. potrzebne: filet, boczek, ser żółty, ciasto francuskie - pokroić ciasto na kwadraty, filet, ser i boczek w podłużne kawałki; na każdym kwadracie układać filet, ser i boczek; ponacinać poziomo ciasto wystające po bokach i zapleść jak warkoczyk; posmarować jajkiem i upiec w piekarniku; można podać z barszczem czerwonym 2. Potrzebne filety, mięso mielone, zupa cebulowa knora, pieczarki, ser żółty; filety rozbić, ułożyc na blasze do ciasta, na filety wyłożyc przyprawione mięso mielony, całość zalać zupą cebulaowa knora, posypać startymi pieczarkami, serem i zapiec w piekarniku - kroić jak ciasto. 3. Potrzebne: filety, mięso mielone, nać selera - filety rozbić, ułożyć w prostokąt na foli aluminiowej posmarowanej olejem, na filety położyć nać selera, na to mięso mielone; za pomocą foli zwinąć mięso w roladę, piec w piekarniku, po upieczeniu zdjać folię i kroić wplastry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a może tzw mumię-danie bardzo efektowne i bardzo łatwe w przygotowaniu (top ten na mojej liście dań na przyjęcia) :) tak wygląda w moim wykonaniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e881f55375abb4f.html a tak w przekroju http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9042d41a545a15c.html a tu przepisy z instrukcją zawijania http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/12/Kurczak-w-ciescie-francuskim-czyli-cudo-nad-cudami.html ja robię nieco inaczej, ostrym nożem robię kieszonkę w piersi i ją faszeruję (pieczarkami z cebulą albo suszonymi pomidorami z mozarellą, albo samym serem żółtym-kto co lubi ), dodatkowo na pierś kładę plaster sera i plaster szynki i zawijam, reszta tak samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nunnoo
filety lekko rozbijasz, nie za cienko. Przygotowujesz farsz: pokrojone w drobną kostkę papryki czerwona i zielona, pieczarki, kukurydza, ogórek kiszony lub konserwowy, starty żółty ser. Farsz pryprawiasz i dodajesz łyżeczkę musztardy. Na rozbite filety kładziesz gotowy farsz, zwijasz i z góry posypujesz ulubionymi przyprawami i do piekarnka ;) Pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nuggettaa
Te w cieście francuskim - SUPERRRR!!!! Ile takieg ciasta powinnam kupić, zeby zrobić 12 porcji?? Fileta policzyłam w ten sposób, że z podwójnej zrobie 4 porcje, tylko nie wiem jak duże takie ciasto francuskie (w biedronce kupie, prawda?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nuggettaa
ok wyczttałam na wielkim zarciu - z jednego ciasta 2 porcje ale duże, więc ja zrobie conajmniej 4-6 mniejszych. DZIĘKI ZA POMYSŁ! Wykorzystam wszystkie na obiad ale na imprezke spróbuje to z francuskim ciastem i pieczarkami+filet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagna z bagna
filet pieprzymy mocno czarnym pieprzem mielonym.Kładziemy na blasze na folii alu. filet smarujemy grubo dobrym majonezem;obustronie. Filet przykrywamy dużym kopczykiem tarkowanych na tarce o grubych oczkach jarzyn {marchew,pietruszka,por,seler} Podnosimy brzegi folii alu do góryi zakręcamy "cukierka". Ptzygotowujemy dowolną ilośc porcji. Następnie cukierki układamy na blasze i pieczemy 20 min w 180stopniach. Wyśmienite z ryżem. Nie jest to chyba danei na wyafinowane przyjęcie ale raczej na przyjecie swojaków albo obiad.Szybkie, lekkie i zadziwiająco smaczne. Nastawiam wodę na ryż i piekarnik. Następnie szybko przygotowuję określoną ilośc porcji, wkładam do piekarnika i wrzucam ryż do gotowania. Wszystko jest gotowe do zjedzenia w 25min. hhehe ale zabłysnęłąm. szkoda ze to nie topic dla początkujących kucharzy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×