Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trądzikowa

dermatolog endokrynolog? trądzik

Polecane posty

Gość trądzikowa
te badania byly w 2007 robione, na wynikach nie bylo podanych norm. teraz zrobie jeszcze raz. wiesz moze w jakich dniach cyklu njalepiej robic te hormony?

Gość kilcia
Jeśli chodzi o prolaktynę to nie jest ważny dzień cyklu. Jeśli już to wyższy wynik wychodzi w II połowie cyklu. Dlatego lepiej zrobić w pierwszej.Co do androgenów to chyba też nie jest ważny dzień cyklu,ale nie jestem pewna.

w skrocie: walczyem z tradzikiem kilka ladnych lat i stracilem nadzieje na wyleczenie go. uzywalem wszystkiego, nawet szarego mydla :\ pomogl mi pewien chlopak ktory dal mi wskazowke na forum i to dzieki niemu dzis mam normalna twarz. chodzi mi konkretnie o plyn. To lek zewnetrzny iduzo osob pisze ze od wewnatrza trzeba leczyc a ja leczylem 3 antybiotykami.... i nic. Plyn ktory zdolalem zalatwc (robiony przez jakiegos angielskiego dermatologa) zniwelowal mi ladnie twarz. jak ktos chce moge odac nr gg do niego.

Gość zniwelował ci ładnie twarz to
musisz teraz bardzo dziwnie wyglądać bez twarzy :D to ja pierdole takiego lekarza :D :D

Gość zniwelował ci ładnie twarz to
kilcia idiotko, wielka znawczyni jak można pisać że cykl nie ma znaczenia w badaniu hormonów jak cię tak czasem cytam to płakać mi się się chce na takich domorosłych lekarzy

mam teraz gladka skore. Czasami cos wyskoczy ale jest bardzo dobrze... jak zwykle znajdzie sie jakis paja_c ktoremu cos nie pasuje :) pozdro

Gość asiaaaa 27
ja po 6 latach walki w z tradzikiem w koncu wygralam. przez caly ten okres spotkalam sie z wieloma lekarzami ale tylko jeden potrafil poprawnie zdiagnozowac moj problem. jesli szukacie dermatologa ze swoich okolic to polecam http://www.dermatolodzy.org gdzie jest bardzo duza liczba ogloszen :)

Mnie na szczęście udało się doś szybko upora z problemem pryszczy. Wielką pomocą posłużyła mi strona www.pokonajtradzik.pl , dzięki której poprawnie zidentyfikowałam swoje objawy i wiedziałam jak je leczyc. Może i szybciej było by iśc do lekarza, ale co zrobic jak się za nimi nie przepada :)

Gość marttini26
mam taki problem ciagle wyskakują mi pryszcze co mam robić stosuję cytrynę czosnek tormentiol różne toniki tabletki I troszkę zejdzie a potem znowu uwielbiam czekoladę ale nie jem owoców jak zaczne robić coś koło twarzy to 2, 3 dni a potem zapominam co mogę jeszcze robić :)

Gość zajka
zagląda tu jeszcze ktos? miałam kiedyś robione badania prolaktyny (ale nie w zwiąku z trądzikiem tylko przy zaniku okresu) i właściwie nie skojarzyłam że może to być przyczyną trądziku. Poziom prolaktyny wyszedł mi przy górnej granicy normy czyli nie az tak zle, no i po jego unormowaniu tabletkami okres wrócił a trądzik został. Także ja już nie wiem jak to jest z ta prolaktyną. Wpływa czy nie wpływa na stan cery? Dodam jeszcze że na trądzik lecze się już ładnych kilka lat i chyba tylko izoteku jeszcze nie stosowałam

Gość gość
stare ale odpisze dla innych ciekawych: prolaktyna nie ma wpływu na trądzik. Ja leczę ją 2 lata i trądzik nadal jest jak był.