Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonas

Jak Wy to widzicie patrząc z boku?

Polecane posty

Gość zielonas

Poznałam kogoś na portalu randkowym, w ubiegłą sobotę było drugie spotkanie. Raczej ok. W czasie rozmowy przekomarzając się o zamówienie w restauracji powiedziałam, że następnym razem, to ja mu wybiorę deser. Miał zaskoczoną minę tym „następnym razem, ale ja to chlapnęłam ot tak, w sposób nie naznaczony żadną intencją. Zapytał: to kiedy się znowu spotkamy. Machnęłam tylko ręką, bo zostało mi jeszcze tydzień urlopu i pomyślałam sobie, że na razie przed końcem urlopu umawiać się nie ma sensu. Z troski też o to, że on nie zdąży na autobus nie pozwoliłam się odprowadzić. Minęło pięć dni a on zapadł się pod ziemię. Na portalu randkowym nie logował się od naszego spotkania. Jestem zielona i nie wiem czy po prostu mnie zlał i nie ma ochoty i odwagi tego pisać licząc, że się domyślę, czy co właściwie jest grane.

Gość obserwatorka jedna taka
pewnie pomyślał, że na deser chapniesz mu loda i się wystraszył :classic_cool: No cóż, bywa 🖐️ Następnym razem bądź ostrożniejsza

przestraszył sie ... przez głowę mu przeleciało jakby to było gdybyś była jego żoną w przyszłosci ... więc zrezygnował z ciebie :D

Gość tiamkaramka
"jakby to było gdybyś była jego żoną w przyszłosci ..." - a mówicie ze to my kobiety odrazu widzimy was w roli mezów. Widze ze jest po równi.

Gość hejaaa
nie rozumiem tej ostatniej uwagi. Ostrożna jestem. Chłopak jest normalny, uczciwy, chorobliwie nieśmiały, ta sytuacja jest bardzo nietypowa jak na naszą 3-miesięczną znajmość.

- a mówicie ze to my kobiety odrazu widzimy was w roli mezów. Widze ze jest po równi." nie zrozumiałaś tego tekstu ;) Chodzi o to ze żaden facet nie lubi jak kobieta za niego decyduje;) a zwłaszcza na pierwszych spotkaniach .. nie dawała mu szansy wykazania sie więc zwiał ...

Gość zielonas
o rany widzę, ze inny nic mi wskoczył z poprzedniego topiku. Heja, to ja;-)

Gość tiamkaramka
"nie zrozumiałaś tego tekstu Chodzi o to ze żaden facet nie lubi jak kobieta za niego decyduje a zwłaszcza na pierwszych spotkaniach .. nie dawała mu szansy wykazania sie więc zwiał ..." a kobiety w ten sam sposób patrzea na facetów. Czy sie wykarze czy przejmie iniciatywe , czy zwieje z podkulonym ogonem. Ona pewnie sobie teraz mysli "to niezły koles skoro mała sytuacja kryzysowa, niegrozna a tez zwiwa gdzie pieprz rosnie...to co potem bedzie - słabełuszek" Proste. Tak samo my oceniamy jak chłopak wybrnie z danej sytuacji. I wy to samo robicie i wiecie juz czy dobra partia na zone czy tylko na sex czy nawet na to sie nie nadaje. TO samo robia kobiety ale w zyciu sie do tego zadna nie przyzna i do konca zycia bedzie albo nieswiadoma niczego albo bedzie rzneła głupa.

Gość zielonas
Trudno mi się z Tobą zgodzić Tiamkaramka, co więcej uważam, że trzeba być wyjątkowo żalowatą istotą, żeby oceniać ludzi po epizodach. Nie wyobrażam sobie randki w której dwie osoby odprawiają przed sobą nawzajem tani teatrzyk, farsę, kontrolując każdy swój ruch. Może jeszcze technika kontroli oddechu (bo trzeba być ostrożnym :S) "Słoma" z butów taka czy inna każdego z nas wyjdzie wcześniej czy później. Zawody na to, kto dłużej „słomę w bucie utrzyma to zawody zakompleksionych, małych ludzi. Nie mogę tylko uwierzyć, że się nie pożegnał, to nie w jego stylu i w ogóle pierwszy raz spotykam się z taką sytuację, ale może kiedyś musi być ten pierwszy;-)

Gość zielonas
proszę mi tu nie spamować;-)

Gość tiamkaramka
---------> "zielonas Trudno mi się z Tobą zgodzić Tiamkaramka, co więcej uważam, że trzeba być wyjątkowo żalowatą istotą, żeby oceniać ludzi po epizodach. Nie wyobrażam sobie randki w której dwie osoby odprawiają przed sobą nawzajem tani teatrzyk, farsę, kontrolując każdy swój ruch. Może jeszcze technika kontroli oddechu (bo trzeba być ostrożnym :S) "Słoma" z butów taka czy inna każdego z nas wyjdzie wcześniej czy później. Zawody na to, kto dłużej „słomę w bucie utrzyma to zawody zakompleksionych, małych ludzi" z niego juz wyszła słoma a ty slepa jestes i mi mówisz ze ja jestem załosna. W tym momencie to ty jestes załosna bo nie chcesz zobaczyc tego co jest naprawde. Ty byłas swobodna i fajna osobka a on zwiał z podkulonym ogonem bo sobie nie poroadził z jednym twoim gestem. Olej go bo nie warto. Chyba ze masz czas i ochote go "tersowac i wychowywac" Tylko nie płacz pozniej ze ci z domu ucieka.

Gość tiamkaramka
Słuchaj jesli chcesz i czujesz sie na siłach to teraz bawcie sie w ciche dni, nie dzown, czekaj płacz lub lataj za nim i robcie z tego dopiero teatrzyk.

Gość zielonas
nie napisałam, że Ty jesteś żałosna:-) Twoja ocena jego zachowania jest rzeczowa, choć cierpka w smaku. Pozdrawiam.

Gość tiamkaramka
---->zielonas Przepraszam. Zaotakowałam cie bo zle zrozumiałam :/ Myslałam ze piszesz o tym co ja wczesniej napisałam a nie o nim :/ Ale teraz na spokojnie bez emocji przeczytałam i juz skumałam. Nie chciałam cie tak zaatakowac zwłaszcza ze to nie twoja wina :/

Gość zielonas
A odgrzebałam sobie po dniach kilku własny wątek, żeby odradzić wszystkim konfrontowanie własnych doświadczeń ze spojrzeniem ludzi z forum;-) Poprosiłam w mailu swojego znajomego o wyjaśnienie tej sytuacji i natychmiast otrzymałam odpowiedź, że moje machnięcie ręką na pytanie o datę kolejnego spotkania odebrał jako oględnie wyrażony bark zainteresowania kontynuacją znajomości. Słowem, odpowiedzi warto zawsze szukać u źródeł;), a nie u postronnych i jednostronnych;) forumowiczów, którzy pod ręką mają na ogół "Olej" mnożone przez "zlał cię", dzielone przez "broń Boże sama się nie odzywaj";-)