Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trararararararara.............

NIETRZYMANIE MOCZU/POPUSZCZANIE

Polecane posty

otóż mam taki problem, mam 17 lat i od jakiegoś czasu zauważyłam ze nie trzymam moczu...ale to nie jest jakieś takie straszne nietrzymanie moczu, tylko takie delikatne, ze nawet nie wiem kiedy to sie dzieje, tylko zawsze jak sciągam bielizne to widze troche sladu na wkladkach i czuje....czy to normalne? co z tym zrobić?

Gość ale o co ci chodzi?
a co na to urolog?

i jeszcze jedno, najważniejsze: nie trzymam moczu w słoiku tylko w butelce

Gość chyba skoczę
ja mam to samo i nigdy nie wiem czy popuściłam, czy może jednak źle się podtarłam :o

Gość ruda74
Szukam dla teściowej preparatu na nietrzymanie moczu - Femurin. Dotychczas stosowała i bardzo sobie chwaliła, ale ostatnio stał się po prostu nieosiągalny. Czy ktoś z niego też korzysta i wie, gdzie go aktualnie dostać???

Gość mania.sas
Lepiej zapisz ja do dobrego ginekologa który to leczy (we Wrocławiu dr Świdrak)

Gość Anyka
witam wszystki,ja od trzech lat borykam sie z ta jagrze przykra dolegliwosci,ostatnio bylam u lekarza i wypisal mi tabletki kture bralam wczoraj i dzisiaj i juz wiecej ich niewezme,bo zamiast pomuc to raczej zaszkodzily, bo po zwyklym kaszlnieciu cala wkladke mialam mokra,zmienilam ja i po paru minutach znowu czuje jak wycieka,juz mam dosc,chce zeby to sie skonczylo,znam wszystkie ubikacje w miescie,ale jajgorzej jak jade do pracy czasami 45 minut w tramwju,to wlanczam sobie muzyke zeby skupic sie na czyms innym i zeby tylko nie myslec o tym pecherzu,a mam dopiero 31 lat dlaczego mnie to spotkalo. Jak sie tego pozbyc,ja chce normalnie zyc.

Gość sajonara
we Wrocławiu leczą to nowoczesną metodą, ale nie pamiętam gdzie i kto. metoda nazywa się biofitbek, czy coś w ten deseń. metoda jest skuteczna

Gość gość
Urodzilam 2 dzieci i oakzalo sie ze jest to piekny czas , ale nie dla mojej pochwy, zaczely sie problemy z nietrzymaniem moczu oraz luznosc pochwy. Dowiedzialam sie od znajomej iz mozna praktycznie nieinwazyjnie wyleczyc w tym stadium nietrzymanie za pomoca lasera. A luznosc wyeliminowac nicmi vaginalnymi. Wydawalo mi sie to dosc straszne,ale postanowilam udac sie do kliniki ktora mi polecono do Dr Zalewskiego ktory pracuje w BeautymeD na Ursynowie w warszawie. Bardzo mily , kompetentny lekarz, szczegolowo mi opowiedzial pzrebieg zabiegow, oraz konsekwensje jakie moga mnie czekac jesli nei podejme sie w miare szybko tego leczenia. Zdecydowalam sie i teraz jestem bardzo zadowolona ze nie ucieklam od tego pomyslu. Polecam to miejsce jak tez zabiegi z zakresu ginekologii estetycznej.

Gość elinaaaaaa
mam 16 lat rok temu zaczely sie moje problemy.. nietrzymanie moczu brak miesiaczki.. przechodze multum badan jezdze od poradni do poradni i dopiero po badaniu cystografii stwierdzono ze mam ostre zapalenie pecherza od dluuuugiego czasu.. dostalam antybiotyk i dwa rodzaje innych tabletek teraz czekam na efekty.. trzymaj sie i jak najszybciej udaj sie do lekarza bo kolejki sa okropne:( ja jeszcze sie mecze mam nadzieje ze juz niedlugo.. trzymajcie kciuki

Gość gość
przy takich problemach powinno pomagać Ci wielu specjalistów m.in. urolog, ja miałam kłopot z nietrzymaniem moczu, na szczęście urolog z http://urolog-gorecki.wroclaw.pl/ wyleczył mnie

Gość gość
Wiele kobiet ma taki problem, ja też miałam... W końcu poszłam z tym do urologa. :) Poszłam do http://www.conticlinic.pl/ i wyleczyli mnie bez żadnego problemu. Myślę, że to bardzo dobra decyzja, polecam się wybrać.

Gość gość
Jeśli problem będzie się utrzymywał, to idź do lekarza. Nie ma sensu się z tym męczyć, skoro można to leczyć z powodzeniem. Jest dobra klinika w Rzeszowie Moja estetyka, gdzie można iść na zabieg laserem :)

Gość gość
Po prostu stosujemy zioła jak skrzyp,pokrzywa itp ..A nie chodzi się po lekarzach bo jak cię zbadają to może dojść do zakaże! Bo bardzo często do zakażeń dochodzi u ginekologa przy badaniu pochwy,urologa kobiety,laryngologa,stomatologa!

Gość gość
Pewnie że udaj się do lekarza, nie ma na co czekać. Na forum nikt Ci dobrze nie doradzi. Mogę Ci polecić http://www.gabineturologicznylodz.com.pl/ gdyż sama się tam leczyłam i bardzo mi pomogli.

Gość gość
u mnie ten problem pojawił się po ciąży, bardzo mnie to zmartwiło, na szczęście z nietrzymaniem moczu bardzo często można skutecznie walczyć, mnie pomogli lekarze z http://www.euro-klinika.pl/ w Katowicach

Gość gość
Przyczyn może być bardzo wiele. Idź do dobrego urologa, przeprowadzi z Tobą wywiad i na pewno wyjdzie na jaw co jest przyczyną. Ze swojej strony mogę polecić www.urolog-gorecki.wroclaw.pl.

Gość gość
W przypadku mężczyzn sprawdza się cewnik zewnętrzny Larkisu czyli Uropen http://uropen.pl/ Jest elastyczny, nie uwiera, łatwy w obsłudze. Mój dziadek go nosi i dzięki niemu wreszcie może śmiało wychodzić z domu.

Gość Madziax6
Polecam udać się na zabieg leczenia nadreaktywności pęcherza. Z klinik które mogę polecić to Bonadea a jeśli chodzi o lekarza to lekarza urologa Witolda Smolenskiego. Zabieg przeprowadzany jest bezboleśnie i szybko (ok 15 min) i bezpośrednio po zabiegu mozna wrócić do domu ;) Więcej możecie poczytać na ich stronie http://bonadea-krakow.net.pl/

Gość oliwiac
Nie wiem jak to jest z zabiegiem ale na razie stosuje pieluchomajtki tena pants na nietrzymanie moczu, na razie jest ok są bardzo chłonne i nie czuć już tych nieprzyjemnych zapachów, ale czy bede miała na to zabieg to jeszcze nie wiem... mam nadzieje ze bez tego sie obejdzie.

Mimo młodego wieku (31lat) miałam duże problemy z nietrzymanie moczu było to bardzo uciążliwe.Moje problemy skończyły się jak trafiłam do kliniki Bonadea do lekarza Witolda Smolenskiego który trafnie zdiagnozowal mój problem wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie a do tego bardzo tanio polecam wszystkim tą klinikę

Gość gość
Najlepiej udać się z tym problemem do urologa ponieważ przyczyn nie trzymania moczu może być wiele. Jeśli mieszkasz w okolicach Wadowic mogę polecić Ci gabinet www.neurocentrum-wadowice.pl.

Gość Aleksandra Popławska
Jeśli chodzi o kobiety to fajny efekt przynosi zabieg laserowego leczenia, moja mama skorzystała w gabinecie ginekologii estetycznej z Rzeszowa - Moja Estetyka i teraz poleca każdemu. Tutaj możecie więcej przeczytać o zabiegu: http://www.mojaestetyka.pl/oferta/ginekologia-estetyczna/laserowe-leczenie-wysilkowego-nietrzymania-moczu/

Gość gość
Tego problemu moim zdaniem nie wolno lekceważyć. Ja również miałam podobny i od razu zgłosiłam się do poleconego mi dr Witolda Smoleńskiego z Gastro Medica. Po badaniu od razu zdiagnozował co jest nie tak i przepisał odpowiednie leki. Na szczęście szybko mi przeszło.

Gość polenia721
Młoda jesteś i już takie problemy, nie lekceważ tego dobrze Ci radzę udaj się najlepiej do jakiegoś specjalisty i zacznij to leczyć. Później może być znacznie gorzej. Zerknij sobie na artykuł http://medykestetic.pl/ginekologia-intymna-ultra-vera-hifu-czestochowa/ masz tutaj opisane jak można leczyć nietrzymanie moczu itd