Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaakjskicdfjfnre

jaki rozmiar stanika ??

Polecane posty

pod biustem mam 85 w biuście 93

Gość vbm
przymierz 80D lub 75C

mam teraz 85b ale totaki na rynku kupiony bez dobierania i jest zły bo mi do góry po plecachsie wspina

Gość vbm
lepiej kup stanik w sklepie...jeśli ci ucieka między łopatki to masz za duży obwód...no i B to za mala miseczka...przymierz w skepie 75C...jesli bedzie za ciasny w obwodzie przymierz 80 D

Przecież 80D jest o 2 miski większy od 75C. Z obwodem 80 to miska B, 80D jest na 99cm w biuście, ale podejrzewam, że 80tka będzie luźna.

Gość vbm
70 pewnie beda za ciasne...od obwodu odejmuje sie 5-7 cm...a 70 to będzie az 15

Gość vbm
masz racje pomyliłam sie w 80 to miseczka B..

5-7 odejmuje się od obwodu zmierzonego ciasno na wydechu. Podejrzewam, że autorka zmierzyła się luźno, stąd propozycja 70 :)

ja zawsze myślałam że miseczka C I D to są tylko dla dużych piersi bo moje są takie średnie

wiec jak to jest? bo ja sadze ze mam małe piersi

Bo taki panuje stereotyp. Miseczka w 85B jest mniej więcej tej wielkości co 80C, a 80C podobnej do 75D. Nie można spojrzeć na biust i zakwalifikować go jako średnie - B i tylko B. Jeżeli miska w 85B jest dobra, ale obwód jest za luźny, to nie można kobiety wcisnąć w 80 lub 75B, bo to są owszem, ciaśniejsze obwody, ale i mniejsze miseczki. C i D kojarzy się z dużym biustem przez złe dopasowanie. Szczupła dziewczyna z dużym biustem to nie 75D, ale np 65FF. 75 to obwód dla kogoś z ponad 80cm pod biustem. http://www.balkonetka.pl/katalog/size/34d/ tak wygląda prawdziwe 75D. (musisz się zalogować, żeby obejrzeć) Czy to wielki biust? Raczej nie. Średni biuścik na średniej kobiecie :) Powodzenia w szukaniu nowego rozmiaru :)

czyli chyba musze wybrac sie do jakiegos sklepu tylko nieiwem gdzie mi dobrze doradzą bo wszedzie w sklepach takie jedzochy siedza ;/

Podałam Ci wyżej adres do mapy z listą sklepów, w których nikt nie wciśnie Ci byle czego :) Skąd jesteś?

z sieradza niedaleko łodzi

Widzę, że coś się stało z mapą i nie pokazuje sklepów. W Łodzi masz sklep SZYFONIERA Łódź, ul. Legionów 2 mail do właścicielki: a.dastych@gazeta.pl

kochani ja kupuje 75D dlatego ze miseczka C jest mi za mała.. piersi mi sie wylewaja ;( a z ta miseczka D? hmm.. wydaje mi sie jakby były zbyt blisko pachy.. próbowalam kupic 70C ale nie moge takich znaleść.. ;/ jaki ja mam miec rozmiar :/? na internecie sprawadzalam i wg niego mam miec 70D, ale takich znaleśc tez nie umiem.. wszystko od 75 :/

ewelinka - a jakie masz wymiary w biuscie i pod?

Ewelinka, podaj wymiary i napisz mniej więcej skąd jesteś, to podam Ci parę rozmiarów, od których powinnaś zacząć szukanie stanika i spróbuję podsunąć adres jakiegoś porządnego sklepu z brafittingiem. :) Jeżeli 75C jest za małe, to 70C będzie tym bardziej, bo 70C jest mniejsze. Jeśli 75D jest dobre, to z obwodem 70 będziesz potrzebowała miski E, w brytyjskiej rozmiarówce 32(70)DD. Czy zakładając 75D wygarniasz biust spod pach? Jeżeli nie, to po wygarnięciu może się okazać, że i miska w 75D jest za mała, tylko obwód za luźny i pierś ucieka pod pachę. Ale tak można sobie teoretyzować, podaj wymiary, to doradzę coś konkretnego :)

głaszczka a ja jaki powinnam miec ostatecznie?

Ostatecznie powinno wyjść w mierzeniu :) Jeżeli zmierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu, to jesteś między 75(34)C a D. Jeżeli zmierzysz się w biuście w lekkim pochyleniu i miarka pokaże pare cm więcej niż w normalnej pozycji, to raczej 75(34)D, ale wiele zależy też od kształtu i kondycji biustu. Jeżeli 85 jest zmierzone luźno, to lepsze będą rozmiary 70F polskie, 32DD lub E brytyjskie. Zapisz sobie te rozmiary i wybierz się na wycieczkę do Szyfoniery :)

pod biustem mam 72 a w biuscie 84.. mierzylam bez stanika :P wiec tak, wygarniam piersi spod pach i wlasnie wydaje mi sie z eta miseczka jest za duza poniewaz konczy sie przy paszce :P a znowu wewnatrz piers tak jakby sie wylewala.. aha i mam jedna piers wieksza druga mniejsza :) niby to normalne, ale nie wiem jak tam u was, wiec pisze o tym :P

Gość ołjeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A ja mam w biuście 100, a pod biustem ciasno na wydechu 80 to jaki stanik i gdzie kupować w okolicy Katowic?

Na pewno 72/84? Ja przy 66/84 nosiłam 75B, w 75D to bym wpadła i się utopiła :) Twoje wymiary wskazują na 70B lub 65D, ale podejrzewam, że w praktyce będzie to kilka misek więcej :) Fiszbina (drut) ma obejmować całą pierś i celować mniej więcej w środek pachy. http://www.ewa-michalak.pl/Sklepy-stacjonarne-cabout-pol-11.html tutaj masz kilka sklepów, które oferują profesjonalny brafitting. Jest spora rozbieżność Twojego biustu z tabelką, więc przez internet chyba nie pomogę :)

tak tyle mam.. B ma moja mama i miska jets za mała.. w C mi piersi wyplywaja.. D jest ok nawet ale wydaje mi sie ze mam stanik za blisko pachy... jakby to napisac, ja je mam bardzo pełne.. moze dlatego?

To wychodzi na to, że masz bardzo pełne piersi i potrzebujesz więcej niż wskazują wymiary. W tym przypadku żeby coś dobrać musisz wybrać się do któregoś sklepu :) Z tą miską pod pachą, to może masz po prostu za szeroką fiszbinę U, za szeroki rozstaw fiszbin UU i za szeroki mostek stanika. Tak nic niestety nie doradzę, możesz tylko zarejestrować się na balkonetce, wrzucić zdjęcia w swoim staniku i zapytać dziewczyny o radę. Lub odwiedzić sklep stacjonarny. A najlepiej zrobić to i to :)