Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga 1981

ILE MÓWIĄ WASZE 16-17 MIESIĘCZNE DZIECI

Polecane posty

Gość aga 1981

hej Napiszcze młode mamy ile mówią wasze 16-17 miesięczne szkraby?

Gość moj ma 19 ale od wrzesnia
waga stoi w miejscu +/- 200gr,obecnie wazy 11.200 i ma 86cm i jest chudzierlakiem

Gość jestem przykładem :P
mój syn ma 18 miesięcy - mama - tata - daj - tam - ama (jedzenie) - pało (spadło) - pać (spać) - ciuciu (łakocie) - imy (idziemy) - oć (chodź) - pika (piłka) - pisi (pisać) - baj (papa) - ała (boli) nie wiem czy o takie "mówienie" Ci chodzi :) ale mój całymi zdaniami jeszcze nie mówi :)

mój wg mnie mało mówi, ale co tam :) mama tata baba dada da (dym) ga (garaż) auto pa (pada/kapie) bach (spadło) dużo powtarza, ale generalnie pierwsze sylaby tylko :)

Gość aga 1981
MÓJ MA 16 MIESIĘCY A TO OSIĄGNIECIA: - MÓWI: MAMA,TATA, BABA, DANA-TO INIE BABCI, NIE MA, NIE MA MAMA, NIE MA DANA, TAK, DA-DAJ, TO-TOFIK, NASZ PIES, DANAN-BANAN, NIUNIO, KO-KO-KURA, KA-KA-KACZKA, SYYYYYY-WĄŻ, SYYYY-SMOK, GĘ GĘ-GĄSKA, BE-BARAN, TRA -WRONA, BRUM BRUM, AU AU-PIES, BACH-PIŁKA,NIAM NIAM ROZUMIE BARDZO DUŻO, HO-HO-H0 MÓWI ZE TAK ROBI MIKOŁAJ, CHA CHA CHA-JAK PYTAMY JAK SIĘ ŚMIEJE,

Gość ihaaaaaaaaaaa
mój umie redutę ordona i inwokację z pana tadeusza ;)

Gość hmm dziwne
bo mój ma 16 miesięcy i mówi tylko mama tata i nana cokolwiek to znaczy :)

moj synek ma 3 latka i nic nie mowi...jedynie po swojemu : tatatta, mamama...jutro mamy wizyte u logopedy :)

mój umie naśladować tylko pieska- chał, chał, i kotka - miał. umie jeszcze pokazać i powiedzieć oko, nos, ucho :)

Żartujecie chyba???? Mój ma 26miesięcy i mówi : Mama tata baba ćpi -śpi nie ma ma kaka - papa nie tak kupa Boże czy on nie jest opóźniony?

Gość aga 1981
MOJEGO BRATA SYN ZACZAŁ MÓWIĆ JAK MIAŁ 3 LATA I 2 MIESIĄCE

jedne dzieci mówią szybciej inne później :) ja jestem zadowolona z osiągnięć mojego synka :)

Gość hmm dziwne
forumes.pl------------------każde dziecko rozwija sie inaczej, a pamietaj też o tym że matki lubia się wymyślać co ich to dzieci nie potrafią!!!

nie ma- to też umie powiedzieć :)

Mój fakt rozumie wszystko. Jak powiem żeby cos przyniósł zrobił czy cokolwiek ale z mówieniem tokiepsko. Ostatnio byłam u koleżanki i jej syn ma 29miesięcy i umiał zaśpiewać całe 100lat 100lat...

Gość aga 1981
WYMYŚLAJĄ ALE SĄ DZIECI KTÓRE MÓWIĄ SZYBKO...MOJA CHRZEŚNICA JAK MIAŁA 17 MIESIĘCY TO POWIEDZIAŁA NA JESZCZE NIENARODZONEGO MOJEGO SYNKA KSADERY-BO NAZYWA SIĘ KSAWERY, MAJAC DWA LATA MÓWIŁA WSZYSTKO PEŁNYMI ZDANIAMI, KLEPAŁA WIERSZYKI NA PAMIEC, MA 2,8 I UMIE LICZYC DO 10

Ja wiem, że nie któe wymyślają... ale tutaj jesteśmy anonimowi to po co kłamać? Ostatnio teściowa tez mi mówiła, że mało mówi... a że jej nie lubię to tylko odwarknęłam ze ma jeszcze czas. No ale teraz zaczynam sie martwić.

przecież każde dziecko jest inne. mój jak na moje oko to bardzo ładnie mówi, ale zaczął na przykład chodzić jak skończył 15 miesięcy...moja mama to już myślałam, że do końca osiwieje... :P

Gość aga 1981
TAK MÓWI NIE MA PRZEPIĘKNIE...NIE MA DANA, NIE MA MAMA NIE MA BACH, BARDZO BARDZO WYRAŹNIE

Forumes.pl nie martw się mojej siostry synek nie mówił do 3 lat. dopiero jak poszedł do przedszkola to w ciągu kilku miesięcy nauczył się mówić całymi zdaniami :) a wcześniej umiał powiedzieć " mama daj am" a rozumiał wszystko co się do niego mówiło :)

mój jeszcze nie umie łączyć wyrazów raz tylko udało mu się powiedzieć tata oć (tata chodź)

Corka ma 19 miesiecy, mowi: mama, tata, mommy, daddy, baby, puppy, bird, apple. juice, cheese, apple, duck, book, fish, kuku (mleko),tak, nie, no,kot,yes, pee, auto,siusiu, baba, ciocia,lala, i love you, powtarza kolory po ang (niewyraznie) mowi zdanie it's a ...(tu wstawia jedenz powyzszych wyrazow) w jezyku meza mowi; mama, tata, szczeniaczek i dziadek. Poza tymi wyrazami gada caly czas po swojemu

jeszcze musze zaznaczyc ze jakies 3 miesiace temu corka mowila glownie mummy, daddy, puppy i babby i moze ze 3 inne wyrazy. Od jakiegos miesiaca sie rozgadala . Na naszym temacie o czerwcowce mamy dziewczynke z maja ktora od kilku miesiecy gada dluzszymi zdaniami, bez kitu:-D mloda wymiata tak ze mama musi ludziom dlugo tlumaczyc ze ona naprawde jest z maja 2009:-)

mój po angielsku mówi właśnie bye, hello, apple- bardzo lubi jabłka, ale dla niego to jeszcze za trudne słowo :) , uczę dziecko trochę mówić po angielsku bo mieszkamy w UK inaczej bym tego nie robiła :)

Gość mamuska...
Moja corka ma niecale 23 miesice i mowi calymi zdaniami :) ... Od 2 miesiecy buzia sie jej nie zamyka :), komentuje wszystko co sie wokol niej dzieje, potrafi patrzac na bajke powiedziec : "ten kotek ma okujajy (okulary)" albo na spacerze : "popac mamusiu, ktos zgubil lekawicke" :) Podobno ja jako dziecko tez w wieku 2 lat juz zdaniami mowilam a maz tez wczesnie zaczal mowic :) ... podobno to dziedziczne ;)

hehe :) mój też tak śmiesznie mówi alo alo (halo )

Gość aga 1981
napiszcie coś jeszcze w tym temacie

Moj ma 16 mc i mowi: tata, mama i da... ale spoko, nie chodzil- wyslali nas do nurologa i po tygodniu ruszyl, ze teraz tylko na dwoch by chcial chodzic, z mowieniem pewno tez pozno, starszy synek maial nie cale 3 l jak zaczal gadac tak zeby inni rozumieli, bo my juz od dawna kumalismy o co mu chodzi:)