Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MisiePL

Problem z AllegroSie

Polecane posty

Gość MisiePL

Siemano Mam taki problem może bedziecie mi w stanie pomoc.Kupiłem pewną rzecz za 15 zl na allegro po czym rozmysliłem sie i napisałem klientowi żeby nie wysyłał mi zakupionego towaru bo znalazlem lepszą oferte w sklepie gsm.Ten po zlosci zglosil mnie do allegro że nie kupiłem u niego towaru i mam zablokowane konto.Czy w tym momencie sprzedający nie przekroczył granicy prawa cywilnego??

Gość jesli KUPIŁEŚ
a POTEM się rozmyśliłeś to bardzo dobrze sie stało ! Najpierw się MYŚLI a potem kupuje ;)

Gość aaaaaaaaaaaaaab
nie, to ty zlamales prawo bo zawarles umowe z ktorej sie nie wywiazales.

Gość kokokokoszanelll
sprzedajacy nie przekroczyl takiej granicy,bowiem mial prawo zglosic ten fakt.przeciez on musi placic kase za wystawienie przedmiotu,pozniej prowizje od sprzedanej rzeczy!.a jak taki absztyfikant,jak Ty sobie ot tak rezygnuje,bo najpierw dobrze nie rozejrzal sie w ofertach naraza innych na straty.wybacz,ale allegro nie jest dla malych dzieci.

Gość mdfgdsg
a nie było czasem tak, że po prostu wysłał wniosek o zwrot prowizji i wtedy allegro tobie zablokowało konto? jeśli tak się stało to dlatego, że dostałeś trzeci punkt karny = blokada konta mogłeś wcześniej coś przeskrobać np. dwa razy zrobić coś podobnego

Gość hjgjh
Za bardzo nie rozumiem z tego co napisałes ale z tego co się orientuję to,że klient ma prawo zwrotu towaru,jednak gdy Ty nie zapłaciłes i nie otrzymałes towaru to za bardzo się nie orientuję ale ja w takiej sytuacji wyjasniam sprzedającemu sytuację i proponuję zwrot z mojej strony za koszty wystawienia tej rzeczy i koszty prowizji od sprzedaży i nie ma problemu.Ale z drugiej strony nikt nie lubi jak ktos kupuje i nagle się rozmysla,to ma daremne wystawianie tego towaru zwłaszcza jak to jest pojedyncza rzecz,kupiłes więc zobowiązałes się do zapłaty tak jak w sklepie,podchodzisz to kasy z pieniedzmi naszykowanymi w ręce i za chwile płacisz tak powinienes na allegro.