Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brakzaufania

Jak poznać fałszywość w przyjaciołach?

Polecane posty

Gość brakzaufania

Tak jak w temacie... Niedawno poznałam koleżankę... I często się przejeżdżam na tym, że się zaprzyjaźniam i potem mnie wystawiają, robią sobie ze mnie jaja komentując moje słowa itd... Gadają by tylko potem ośmieszyć. Po czym poznać taką fałszywość? Boję się przez to zaufać... :(

Gość brakzaufania
prosze o pomoc:(:(

Gość Właśnie....
przysłowie niedzwiedzie

Gość tego sie nie da poznac
...to trzeba poczuc. A zeby to poczuc, potrzeba wielu, wielu doswiadczen z tym czlowiekiem. Przyjaciel jest przede wszystkim wobec ciebie lojalny. Nie bedzie obrabial ci d....za plecami czy narazal na przykrosci. Ale nie wolno zapominac, ze przyjaciel to tez czlowiek, i ma wlasne zycie i nie mozemy oczekiwac od niego, ze bedzie zawsze kolo nas kiedy go potrzebujemy. Ale za to kiedy juz jest to jest naprawde. Niestety wiele osob, szczegolnie mlodych, "wybiera" sobie kogos na przyjaciela, nazywa go swoim przyjacielem juz na wstepie, a pozniej jest zly i rozczarowany, jesli ta osoba do definicji przyjaciela nie przystaje.

Gość thange
No owszem znam to... A więc przekonam się.

Gość brakzaufania
no trzeba znac ale jakie moga byc tego oznaki? jakies zachowania czy cos? ludzie doskonale potrafia grac..

przedewszystkim nie pchac sie od razu na gleboka wode. Nie opowiadaj pikantnych szczegołów ktore potem moze wykorzystac przeciw tobie. Wstrzymaj sie troche. Do przyjazni najlepsze sa osoby spokojne, domatorki... jesli jest zbyt towarzyska i bywa wszedzie, to moze byc roznie, chociaz to nie regula.

Gość Davetch
chcesz się przekonać czy to jest prawdziwa przyjaciółka(przyjaciel) to zadzwoń np teraz i powiedz ze chcesz się spotkać i porozmawiać ze masz problem ale to nie jest rozmowa na tel i prosisz i teraz spotkanie by przyjechała do siebie jak odbierze tel i zaraz przyjedzie do ciebie by porozmawiać z tobą to jest prawdziwa przyjaciółka a jak nie odbierze tel lub odbierze a wykręci się przyjazdem to taka przyjaciółkę możesz kopnąć w doope :)

Gość Davetch
prawdziwy przyjaciel czy przyjaciółka są zawsze w ekstremalnych sprawach przy drugiej osobie prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie i w potrzebie

prawdziwa przyjaciółka powie ci prosto w oczy kiedy robisz coś źle - i ty się liczysz z jej zdaniem . Przyjaciółka umie słuchać . Cieszy się kiedy Ty się cieszysz , i jest smutna kiedy ty jesteś smutna. Ona ma intuicje i zawsze jakieś ciepłe słowo. Jesteście wobec siebie lojalne. Ja mam taką od dzieciństwa - znaczy coś więcej niż 600 znajomych na FB czy nk.

Gość prawda ludzi
dokładnie tylko w biedzie tylko takich można nazwać przyjaciółmi