Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NieZgadzamSie

Zony Gornikow odezwijcie sie!!!

Polecane posty

Witam zakładam to forum na skutek wypadku górnika dwa dni temu w kopalni Staszic w Katowicach http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Smiertelny-wypadek-w-kopalni-zginal-23-letni-gornik,wid,13072146,wiadomosc.html?ticaid=1bae1 chciałabym zaapelować do was dziewczyny, żony, matki, córki... zróbmy coś żeby ktoś w końcu zadbał o bezpieczeństwo naszych mężów, ojców, synów, braci... pracujący na kopalni są zmuszani do pracy w niebezpiecznych warunkach co prowadzi do wypadków takich jak ten dwa dni temu na Staszicu zginął człowiek bo ktoś zadecydował że wydobycie jest ważniejsze niż bezpieczeństwo pracownika błagam Was pomóżcie mi nagłośnić ten problem i zapobiec kolejnej śmierci !!!

Gość Kocz Ko Dan Ek
prowo

I myślisz,że to coś zmieni? Na kopalni zawsze tak było i będzie... ryzykowny zawód no ale gdzieś pracować trzeba. Piszę jako dziewczyna górnika;)

Gość gość
U mnie w Knurowie a dokładnie w Szczygłowicach też był ostatnio wypadek :(

Gość mnie juz nie żal slązaków
wywyższaja się ,ostatnio usłyszałam ,że gdyby oni tylko zastrajkowali to całą Polska by padła bo dzięki nim mamy węgiel.Zamiast książeczek ubezpiecz mają jakieś śmieszne karty z którymi idą do lekarza ,i w aptece na podstawie tych kart magnetycznych maja wydawane lekarstwa .Dzięki temu "podobno na śląsku nie ma cpunów ,nie to co w Polsce centralnej.Trochę sie górnikom w łebkach poprzewracało.A co do ćpunów to fakt riedel i magik nie ćpali i nie byli ze śląska

Gość ja tez ze slaska
miła jak zaawsze ta wyzej rzeczywiscie pierdoli jak potluczona boo karty owszem sa ale potrzbne zeby sie zarejestrowac a nie zeby na nie leki kupowac ale jasne najprosciej zabierac glos w temacie o ktorym sie gowno wie.

Gość 80 zł za
a po 2 co ma biedny górnik do nfz który te karty wprowadził? heheheheh dobre idiotko!!!

Gość pyta, z ciekawosc
a ile taki gornik zarabia?

Zależy na jakim stanowisku jest może zarabiać 1800zł a może i 4000:) coś ok 3000zł zależy ile weekendów zrobi plus raz do roku barbórka i czternastka oraz bony na zakupy czy tam kartki (wychodzi ok200zł na msc) ;) nie jest źle:)

Gość pytam z ciekawosc
tez tak mysle moj maz nma bardzo odpowiedzialna prace z narazeniem zycia i zarabia 1700zl nigdy jeszcze na swieta nic nie dostali a pracyje tam juz 12lat tylko 13nastki sa-budzetowka

jestescie beznadzyiejni!!! zycze wam z calego serca zeby ktos wam najblizszy zginal w miejscu pracy ciekawe czy wtedy rowniez bedziecie zamieszczac tak durne wpisy

Gość keissha
mój mąż jest górnikiem i lata mi to co piszesz

Gość keissha
niozgadzam sie zyczysz komus smierci idiotko a to sie obróci do ciebie i twoj mezulek zginie pewnie zawsze zlo wraca do wlaciciela