Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onadziś

O co chodzi z bezrobociem!!!!!!!

Polecane posty

Gość onadziś

zostałam zarejestrowana jako bezrobotna w urzędzie pracy. I urząd znalazł mi prace w sklepie spozywczym ale poprostu mi nieodpowiadało i odmówiłam jeden raz czy teraz moga mnie odrejestrować że juz nie bede bezrobotna? i jeszcze ile razy mozna zgłaszać ze sienie cche tej pracy 3 razy? czy nie jest juz aktualne?bo powiedziała mi ze cos mi jakis statut wysle pocztą co to znaczy?

Gość I co Pelikanersi???
no, odrejestrują cie i nie będziesz bezrobotna będziesz pracownikiem :D skąd się takie jak ty biorą?

Gość onadziś
ale ile razy mozna odmawiaćprace co daja w urzędzie?3 razy?czy 1 raz?

jak odmawiasz przyjęcia pracy to tracisz status bezrobotnego ( ubezpieczenie na 3 miesiące bodajże ) ale w twoim przypadku nie wiem ...

Gość 29nsk
Ludzie, przecież nie zawsze komuś odpowiada oderta pracy, ma tam pracować, bo urzad tak chce? Bez sensu!

Gość gaehg
Kiedyś można było odmawiać trzy razy,teraz niestety jak odmówisz 1 raz to tracisz status osoby bezrobotnej:( Mozesz sie zarejestrować w Urzędzie ponownie po 3 miesiacach.

Gość reklama providentu
bo up szuka pracy na miare Twojego wyksztalcenia ...a jezeli bierzesz kuroniowke a pracy odmawiasz to co? z jakiej racji podatnicy maja Cie utrzymywac ? jak komus zalezy na pracy to ja bierze

Gość adfqedf
nie ma czegos takiego jak nie przjecie pracy.....tak mi powiedziano w UP

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak że jak odmówisz to tracisz status bezrobotnego na 3 miesiące w tym także ubezpieczenie.Po trzech miesiącach musisz iść i ponownie wypełnić te żółte kartki i się zarejestrować :) Ja mam zawód kucharza i chcieli mi wpierdzielić pracę na ubojni to ich wyśmiałem i odmówiłem no i oczywiście wywalili mnie i musiałem rejestrować się na nowo.

Gość taaaaa każdy by chciał być
dyrektorem

Gość reklama providentu
ale gdyby miala jakies konkretne wyksztalcenie to by jej nie zaproponowano pracy jako sprzedawca....

słuchajcie a biorą pod uwagę chociaż czy delikwent może pracować w proponowanej przez nich pracy np; taki cukrzyk -zero pracy na 3 zmianę , na wysokościach i takie tam dodatkowe rzeczy?

Gość lupilu66
jesli odmowisz to odwleka ci sie prwao do zasilku na 90 dni ...mozna 3 razy chyba odmowic...a co do ubezpieczenia to placa caly czas trwania

Gość zdegustowana..
nic nie biora pod uwage... masz mgr z anglistyki to cie do sklepu w centrum handlowym wysla bo tam wymagaja angielski a jak masz mgr polonista to wysla do osiedlowego bo tam obcokrajowcow nie ma najlepiej poprosic pracodawce zeby cie nie przyjal, albo w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej udawac kompletnego idiote zeby cie i tak nie przyjac jak pracodawca cie nie bedzie chcial zatrudnic to juz nie tracisz statutu :P