Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana matka grubego synalka

Otyły syn pomocy!

Polecane posty

Gość Argentynaskakak
Przytyje j jeszcze trochę i jak będzie straszy jestem chętna na niego.

Gość Argentynaskakak
chodzii mi o synka

Halo! Ktoś pomoże?

Gość Zjedz mnie
oh ah ujadful

Gość Maryowowjoqf
Może mała dietka...mniej kompa(chodź on nie szkodzi)

Gość dfsjafhsjkfhjksdadfhlk
idz do lekarza. Porobi badania i dobierze optymalną dietę. Bo skoro rośni to nie ma co go ochudzać jakimis drakońskimi dietami, tylko z głową. Wykupcie sobie karnet na basen, chodźcie na spacery. Zmien nawyki zwieniowe calej rodziny. i nie wiem...zamykaj lodówke, albo chowa wszystko czego nie powinien jeść. JAk nie bedzie w domu to nie zje.

A sklep, koledzy i babcia? I tak zje:( Ale dzięki za radę.

Gość dfsjafhsjkfhjksdadfhlk
zakazac babci i DOBITNIE z nią porozmawiaać, nie dawać kasy, no a koledzy..trudno. NAwet jesli tylko oni przemycali by "złe" jedzenie to i tak dużo zostanie mu ograniczone.

A może poradzicie coś na męża. On po rodzicach łakomy i dokarmia synka jak powiedziałam że nasz pierworodny jest za gruby to się zdenerwował.

Gość o matkooo bosko częstochowskoo
nie dawaj pieniędzy a lodówka niech będzie wypełniona zdrowymi, lekkimi rzeczami zero słodyczy w domu, zero tłustego gotuj zdrowe rzeczy

Rodzina ze strony męża otyła to i on otyły i syn niestety też...oh..ale to nie genetyczne bo robiliśmy badania. Dzięki za rady:-) Co do synka i ojca:-)

Gość M@rianna co lubi grubasków
Jak ci się twój mąż nie podoba oddaj go mnie!

Gość M@rianna co lubi grubasków
O a synka utuczę i zrobię z niego swoje dziecko.

Ale ja ich kocham! Co za bezczelność!

Gość hamburgerownik
Nie katuj go dietami tylko zachęć do sportu-może rowerek stacjonarny?

Gość reasumując- rosną dwa
małe walce drogowe :(:(:(:(

Przerąbana sprawa. Będziesz próbowała go zachęcić do diety- zrobi na przekór ;/.

utnij mu rączki - nie ma rączek, nie ma ciasteczek, nie ma klikejszyn w komputerejszyn :classic_cool: :D

Nie zalezenie skad jestes idz do swojego lekarza rodzinnego tzn do syna lekarza i popros o skierowanie do Sanatorium w Osiecznej koło Leszna:)

Załóż własną działalność gospodarczą "Hów tuczników", może dostaniesz dofinansowanie z Unii Europejskiej na ochronę orki w nienaturalnych warunkach bytowania [cześć :classic_cool:

Gość furarra
Mam synka 6lat waży 37 kg ,tez mnie to martwi.

Mój w tym wieku ważył 28...a potem zaczął tyć:(

A był kiedyś chudy....ale od zerówki czyli naszej przeprowadzki(niedaleko babci) zaczął tyć.

Gość mcdonald and kfc
Ale wieloryby!Zła matka z ciebie! Tuczycielka!

Gość furarra
Łatwo powiedzieć ,dzieci maja apetyt - Ja ze swoim zaczynam od zwiekszenia ruchu.

Zaproponowałam mu wyjazdy na basen co weekend to powiedział że mam go za grubasa a jego ojciec nic tylko wżerał chipsy i się gapił.

Po pierwsze sądzę, że straszenie go nie znalezieniem akceptacji u płci przeciwnej itp. nie tylko nie pomoże(każdy nastolatek przecież ma jakąś tam swoją dumę), ale wprawisz go w kompleksy i nabierze też dystansu do Ciebie. Po drugie nawet jak syn widzi problem w swojej wadze, to i tak Ci się do tego nie przyzna i raczej będzie Ci nawet robił na złość, żeby udawać, że ma to wszystko gdzieś. Po trzecie - przykład idzie z góry. Skoro widzi, jak żyje jego ojciec, to czemu on ma się męczyć z ćwiczeniami i dietami? Skoro w Waszym domu akceptowane jest jedzenie i picie śmieci, to czemu tylko on jeden ma rezygnować z tego. Porozmawiaj z babcią. Może po prostu wszyscy przejdźcie na tryb zdrowego odżywiania - nie na dietę, ale patrz, czy w składzie jest chemia, czy jest zbędny cukier itd. I pamiętaj, że diety są wkurzające psychicznie i krótkoefektywne, o ile w ogóle działają i nie rozwalają metabolizmu. Tylko trwałe nawyki żywieniowe wchodzą w grę, a zdrowe żarcie jest nawet pyszniejsze od śmieciowego. Świetnym pomysłem, który tu już ktoś poddał, jest podsunięcie synowi pomysłu na odszukanie pasji w sporcie - sztuki walki, deska, rolki, pływanie - niech sobie wybierze, co chce. Każdy chłopak lubi zaszpanować przed kumplami swoimi umiejętnościami fizycznymi, więc jak się już wkręci i zobaczy, że mu wychodzi to ciągle będzie szukał możliwości treningu. Powodzenia! Pamiętaj, nie naciskać i nie wierć dziury w brzuchu synowi, zapewnij tylko o otwartości na jego potrzeby i daj mu czas do namysłu. Świetnym pomysłem jest to, żeby syn

aha, jeszcze jedno. Znam przypadek, gdzie matka na każdym kroku powtarzała córce, że jest gruba, pilnowała żeby nie jadła dużo. Może była pulchniutka, ale takie "załatwianie sprawy" sprawiło, że dziewczyna jako nastolatka wpadła w ostrą anoreksję. Dopiero pół roku po tym, jak dziewczyna straciła miesiączkę matka w ogóle coś zauważyła! W głowie matki młoda była ciągle grubaską i dopiero jak już było bardzo źle matka przejrzała na oczy. To było kilka lat temu, dziewczyna, już teraz młoda kobieta ciągle ma nawroty zaburzeń pokarmowych, co prawda już waży w normie, ale cały czas uważa się za spaślaka. Tak więc nie rób takiej krzywdy synowi. Niech przynajmniej przez Ciebie czuje się akceptowany, nawet 3 razy za gruby. Sugerowanie mu, że Twoim zdaniem jest gruby(nawet jeżeli naprawdę jest) wejdzie mu na psychę i samoocenę, plus przestanie Ci ufać. Lepiej wybierz inną drogę.

Nie zgodził się na żaden sport...Powiedział że poszpanuje graniem na kompie i wielkim brzuchem:-( Jestem załamana. Rozmawiałam też z jego ojcem to powiedział że dobrze jest jak jest i on nie widzi problemu w wadzę syna jak i w swojej i powiedział abym zostawiła jego matkę(babcię synka) w spokoju...