Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!

Kolokwium

Polecane posty

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!

prosze o pomoc :( nigdzie tego w necie nie ma w poniedzialek mam kolokwium kto mi pomoze to przygotowac :( I. Zagadnienia og贸lne Wymie艅 i kr贸tko om贸w czynniki zak艂贸caj膮ce r贸wnowag臋 ekologiczn膮 na Ziemi Wymie艅 i kr贸tko opisz podstawowe ekotoksyny zak艂贸caj膮ce r贸wnowag臋 ekologiczn膮. Cele i zadani nauki o 艣rodowisku naturalnym i o sposobach jego ochrony. II. Ziemska atmosfera Promieniowanie elektromagnetyczne kr贸tko opisz jego charakterystyk臋 i znaczenie dla utrzymania r贸wnowagi ekologicznej na Ziemi. Ziemska atmosfera om贸w jej budow臋 i sk艂ad. Om贸w rol臋 i funkcje ziemskiej atmosfery dla podtrzymania i ochrony 偶ycia na Ziemi Om贸w znaczenie i wp艂yw poszczeg贸lnych naturalnych 藕r贸de艂 emisji na stan zanieczyszczenia ziemskiej atmosfery Wymie艅 i kr贸tko scharakteryzuj podstawowe, antropogeniczne 藕r贸d艂a emisji zanieczyszcze艅 do atmosfery. Wymie艅 i kr贸tko opisz g艂贸wne skutki nadmiernego zanieczyszczenia ziemskiej atmosfery. Kr贸tko opisz mechanizm powstawania i skutki efektu cieplarnianego. Om贸w skutki 艣rodowiskowe zwi膮zane z powi臋kszaniem si臋 dziury ozonowej. Kr贸tko opisz mechanizm powstawania i skutki kwa艣nych opad贸w. Kr贸tko opisz mechanizm powstawania smogu (kwa艣nego i fotochemicznego). Kr贸tko scharakteryzuj i om贸w metody zapobiegania zanieczyszczeniu atmosfery. III. Hydrosfera Om贸w kr贸tko w艂asno艣ci wody i ich znaczenie dla podtrzymania i rozwoju 偶ycia na Ziemi Kr贸tko opisz kr膮偶enie wody w ziemskich ekosystemach. Om贸w rol臋 i znaczenie wody dla rozwoju rolnictwa, przemys艂u i komunikacji Kr贸tko om贸w przyczyny degradacji wody Om贸w i kr贸tko opisz skutki degradacji wody Podstawowe techniki oczyszczania 艣ciek贸w wymie艅 je i kr贸tko scharakteryzuj Metoda osadu czynnego om贸w podstawowe zasady tej technologii oczyszczania 艣ciek贸w III. Litosfera Budowa ziemskiej litosfery Rola i znaczenie nieodnawialnych surowc贸w energetycznych Odnawialne i alternatywne 藕r贸d艂a energii krotko opisz znaczenie i rol臋 tych 藕r贸de艂. Kr贸tko opisz budow臋 i znacznie gleby. Przyczyny i skutki degradacji gleby Klasyfikacja i podzia艂 odpad贸w. Om贸w hierarchi臋 technik i sposob贸w post臋powania z odpadami.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rambo2232
Ja Ci pomog臋, ale za to zrobisz mi loda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co studiujesz
:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
Prosz臋 nie m贸wi膰 do mnie przez ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
geoanalize geografi geonetycznej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxyz***
1. czynnik np rozw贸j cywilizacji techniki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
m贸j drugi kierunek to "呕ycie seksualne starych ludzi"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
to powyzej to podszyf. mozecie mowic przez ty bo jestem m艂贸dka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
mam problemy z ortografi膮 - pisz臋 podszyf zamiast podszyw, mo偶e kt贸ry艣 z Pan贸w nauczy mnie ortografii za loda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
jestem m艂贸dka i w dodatku DZIEWICA, nie mam ch艂opaka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkiiikkkkaaaa
Chyba sobie jaja robisz, 偶e tego nie ma w necie. Jest, tylko trzeba poszukac i poczyta膰:/ A jak nie, to sio do biblioteki. Kurcze ca艂y semestr mia艂a艣 na przygoowanie si臋 do tego, a tobie si臋 przypomina na 2 dni przed?? Poza tym to sa tak banalne rzeczy, 偶e ja na twoim miejscu wstydzi艂abym si臋 pyta膰. A potem jedna z drug膮 marudzi, 偶e nie mo偶e znale偶c pracy:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkiiikkkkaaaa
Na pierwszy punkt to ja potrafi臋 odpowiedziec bez 偶adnego przygotowania, b臋d膮c po studiach w 偶aden spos贸b nie zwi膮zanych z geografi膮 i maj膮c ten przedmiot ostatnio 10 lat temu w liceum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfsjafhsjkfhjksdadfhlk
ej a Ty co myslisz? ze kto艣 Ci to opisze tutaj, ka偶de zagadnienie?? Obudzi艂a si臋 2 dni przed kolokwium. Net, wyszykiwarka i do nauki albo robienia 艣ci膮g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
trenuje wiec na bananie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkiiikkkkaaaa
A jak ju偶 naprawd臋 nie mo偶esz sobie sama poradzi膰 z opracowaniem tych jak偶e trudnych zagadnie艅 ("Wymie艅 i kr贸tko opisz g艂贸wne skutki nadmiernego zanieczyszczenia ziemskiej atmosfery" - tego si臋 w podstaw贸wkach ucz膮) to ka偶dy wyk艂adowca podaje zawsze literatur臋, na podstawie kt贸rej opracowa艂 dany wyk艂ad. Trzeba p贸j艣c do biblioteki (uczelniane sa czynne w weekendy), wypo偶yczyc odpowiednie pozycje lub, jak nie pozwol膮 wzi膮c do domu, skorzysta膰 na miejscu w czytelni i si臋 nauczy膰. Trudne? Tak wygl膮daj膮 studia moja droga:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brudny_maurycy
Co艣 proste macie te kolokwia, ja wi臋cej materia艂u mia艂em na sprawdzianach w liceum:D Mo偶na wiedzie膰 co to za "uczelnia" i jaki kierunek?

Udost臋pnij ten post

W necie jest wszystko, ale jak wpisujesz tylko takie zagadanienia, to wiadomo, 偶e wiele nie zdzia艂asz. Pomy艣l, czytaj, a znajdziesz odpowiedzi. Jednak najprostszym rozwiazaniem jest wybranie sie do uczelnianej biblioteki ;]. Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gh;ujhbcd
Gdybys napisa艂a ze jestes w w 1 klasie gimnazjum to moze rzucilabym ci jakims linkiem ale chryste, studia? To chyba zart albo prowokacja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
Wy偶sza Szko艂a Lansu i Balansu kierunek geografia spec. geoanaliza geografi geonetycznej specjalnie wybra艂am t膮 spec. bo tak powa偶nie brzmi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tata i mama buju buju
JAK TO MOZLIWE ZE TY STUDIUJESZ DZIECKO?? KOLOKWIUM JEST Z MATERIA艁U Z ZAJEC HELLO艁艁艁艁艁艁

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po艂yk za notatki
:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
Ja nie chodz臋 na zaj臋cia, bo pracuj臋 w agencji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wredna menda
Czy偶by wszystkie ksi膮偶ki zosta艂y zniszczone ???? Internet to nie wszystko :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
co mam po艂yka膰 za notatki ? :( wod臋 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
dodam iz wkur wiaja mnie te wykladowce place 2500zl na semestr a oni jeszcze karzom mi sie uczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
spadaj podszywie !! nie pracuje w agencji. Poprostu studiuje powazny kierunek i mam bardzo ciezkie kolokwium. pomoze ktos?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
mama sprzeda艂a wszystkie moje ksi膮偶ki :( bo nie mamy na chleb :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
Jak spotkam jakiego艣 przystojnego wyk艂adowc臋, to okazuje si臋 偶e to gej :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia!!!!!!!!!!!
up