Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia!!!!!!!!!!!

Kolokwium

Polecane posty

Gość Madzia!!!!!!!!!!!

prosze o pomoc :( nigdzie tego w necie nie ma w poniedzialek mam kolokwium kto mi pomoze to przygotowac :( I. Zagadnienia ogólne Wymień i krótko omów czynniki zakłócające równowagę ekologiczną na Ziemi Wymień i krótko opisz podstawowe ekotoksyny zakłócające równowagę ekologiczną. Cele i zadani nauki o środowisku naturalnym i o sposobach jego ochrony. II. Ziemska atmosfera Promieniowanie elektromagnetyczne krótko opisz jego charakterystykę i znaczenie dla utrzymania równowagi ekologicznej na Ziemi. Ziemska atmosfera omów jej budowę i skład. Omów rolę i funkcje ziemskiej atmosfery dla podtrzymania i ochrony życia na Ziemi Omów znaczenie i wpływ poszczególnych naturalnych źródeł emisji na stan zanieczyszczenia ziemskiej atmosfery Wymień i krótko scharakteryzuj podstawowe, antropogeniczne źródła emisji zanieczyszczeń do atmosfery. Wymień i krótko opisz główne skutki nadmiernego zanieczyszczenia ziemskiej atmosfery. Krótko opisz mechanizm powstawania i skutki efektu cieplarnianego. Omów skutki środowiskowe związane z powiększaniem się dziury ozonowej. Krótko opisz mechanizm powstawania i skutki kwaśnych opadów. Krótko opisz mechanizm powstawania smogu (kwaśnego i fotochemicznego). Krótko scharakteryzuj i omów metody zapobiegania zanieczyszczeniu atmosfery. III. Hydrosfera Omów krótko własności wody i ich znaczenie dla podtrzymania i rozwoju życia na Ziemi Krótko opisz krążenie wody w ziemskich ekosystemach. Omów rolę i znaczenie wody dla rozwoju rolnictwa, przemysłu i komunikacji Krótko omów przyczyny degradacji wody Omów i krótko opisz skutki degradacji wody Podstawowe techniki oczyszczania ścieków wymień je i krótko scharakteryzuj Metoda osadu czynnego omów podstawowe zasady tej technologii oczyszczania ścieków III. Litosfera Budowa ziemskiej litosfery Rola i znaczenie nieodnawialnych surowców energetycznych Odnawialne i alternatywne źródła energii krotko opisz znaczenie i rolę tych źródeł. Krótko opisz budowę i znacznie gleby. Przyczyny i skutki degradacji gleby Klasyfikacja i podział odpadów. Omów hierarchię technik i sposobów postępowania z odpadami.

Gość Rambo2232
Ja Ci pomogę, ale za to zrobisz mi loda.

Gość co studiujesz
:D

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
Proszę nie mówić do mnie przez ty.

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
geoanalize geografi geonetycznej

Gość xxxyz***
1. czynnik np rozwój cywilizacji techniki

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
mój drugi kierunek to "Życie seksualne starych ludzi"

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
to powyzej to podszyf. mozecie mowic przez ty bo jestem młódka :)

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
mam problemy z ortografią - piszę podszyf zamiast podszyw, może któryś z Panów nauczy mnie ortografii za loda

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
jestem młódka i w dodatku DZIEWICA, nie mam chłopaka

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
up

Gość kkkkiiikkkkaaaa
Chyba sobie jaja robisz, że tego nie ma w necie. Jest, tylko trzeba poszukac i poczytać:/ A jak nie, to sio do biblioteki. Kurcze cały semestr miałaś na przygoowanie się do tego, a tobie się przypomina na 2 dni przed?? Poza tym to sa tak banalne rzeczy, że ja na twoim miejscu wstydziłabym się pytać. A potem jedna z drugą marudzi, że nie może znależc pracy:(

Gość kkkkiiikkkkaaaa
Na pierwszy punkt to ja potrafię odpowiedziec bez żadnego przygotowania, będąc po studiach w żaden sposób nie związanych z geografią i mając ten przedmiot ostatnio 10 lat temu w liceum.

Gość dfsjafhsjkfhjksdadfhlk
ej a Ty co myslisz? ze ktoś Ci to opisze tutaj, każde zagadnienie?? Obudziła się 2 dni przed kolokwium. Net, wyszykiwarka i do nauki albo robienia ściąg

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
trenuje wiec na bananie

Gość kkkkiiikkkkaaaa
A jak już naprawdę nie możesz sobie sama poradzić z opracowaniem tych jakże trudnych zagadnień ("Wymień i krótko opisz główne skutki nadmiernego zanieczyszczenia ziemskiej atmosfery" - tego się w podstawówkach uczą) to każdy wykładowca podaje zawsze literaturę, na podstawie której opracował dany wykład. Trzeba pójśc do biblioteki (uczelniane sa czynne w weekendy), wypożyczyc odpowiednie pozycje lub, jak nie pozwolą wziąc do domu, skorzystać na miejscu w czytelni i się nauczyć. Trudne? Tak wyglądają studia moja droga:)

Gość brudny_maurycy
Coś proste macie te kolokwia, ja więcej materiału miałem na sprawdzianach w liceum:D Można wiedzieć co to za "uczelnia" i jaki kierunek?

W necie jest wszystko, ale jak wpisujesz tylko takie zagadanienia, to wiadomo, że wiele nie zdziałasz. Pomyśl, czytaj, a znajdziesz odpowiedzi. Jednak najprostszym rozwiazaniem jest wybranie sie do uczelnianej biblioteki ;]. Powodzenia.

Gość gh;ujhbcd
Gdybys napisała ze jestes w w 1 klasie gimnazjum to moze rzucilabym ci jakims linkiem ale chryste, studia? To chyba zart albo prowokacja

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
Wyższa Szkoła Lansu i Balansu kierunek geografia spec. geoanaliza geografi geonetycznej specjalnie wybrałam tą spec. bo tak poważnie brzmi :)

Gość tata i mama buju buju
JAK TO MOZLIWE ZE TY STUDIUJESZ DZIECKO?? KOLOKWIUM JEST Z MATERIAŁU Z ZAJEC HELLOŁŁŁŁŁŁ

Gość połyk za notatki
:D

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
Ja nie chodzę na zajęcia, bo pracuję w agencji.

Gość wredna menda
Czyżby wszystkie książki zostały zniszczone ???? Internet to nie wszystko :P

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
co mam połykać za notatki ? :( wodę ?

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
dodam iz wkur wiaja mnie te wykladowce place 2500zl na semestr a oni jeszcze karzom mi sie uczyc

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
spadaj podszywie !! nie pracuje w agencji. Poprostu studiuje powazny kierunek i mam bardzo ciezkie kolokwium. pomoze ktos?

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
mama sprzedała wszystkie moje książki :( bo nie mamy na chleb :(

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
Jak spotkam jakiegoś przystojnego wykładowcę, to okazuje się że to gej :(

Gość Madzia!!!!!!!!!!!
up