Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klementynabum

Wąs u kobiet

Polecane posty

Gość klementynabum

No własnie... Mam nad ustami niewielki wasik, ale jednak bardzo mnie drazni. Zastanawiam się czy depilowac go woskiem, jednak boje się że po czasie będę to musiała robic bardzo czesto, a gdy zaniedbam to będę miała wąsy jak Wałęsa. Czy ktoś goli? Czy rosną widoczniejsze? Co jaki czas trzeba golić?

Gość motorolka1789
ja tez mam wąsik:( nigdy go nie usuwałam, bo sie boje, ze bede musiala odczekac zanim odrosnie zeby go usuanc i ze wtedy bedzie jeszcze bardziej widoczny ale moze ktos usuwal wąsik laserowo? jak to wyglada?

Gość klementynabum
usuwanie laserowe jest chyba cholernie drogie :/

Gość ale liiipppaaaa
na przemian rozjasiac i usowac kemem, jesooo juz chyba lepiej miec wlochy pod pachami niz byc pad wasem

Gość klementynabum
ani tu ani tu nie jest fajnie :/

Gość nie gol bron boze
laserem, woskiem albo nawet rozjasniaczem do wlosow

Gość klementynabum
To dalej nie są odpowiedzi na moje pytania ;]

Gość bbrhbbbbbhgthb
przecież od wosku włoski robią się delikatniejsze. Ja tak depiluję i mam święty spokój, robie to raz w miesiącu. A jak komuś i tak będa odrastały ciemne włoski (co chyba zreszta świadczy o jakiś zaburzeniach hormonalnych) to zawsze można je dodatkowo potraktować wodą utlenioną. Włoski robia się mocniejsze i ciemniejsze od golenia maszynką.

Gość wybierz pseudonim
ja usuwam pastą cukrową. Jeden energiczny ruch i już:) jak coś zostaje dokańczam pęsetą. Dziwie się Wam, że z tym łazicie. Mi byłoby wstyd:O

Gość hmm ja też
miałam taki wąsik, najpierw rozjaśniłam i dopiero zrobiła sie masakra taki blond puch, okropieństwo. Nie miałam juz wyboru, kupiłam plasterki veet do depilacji wąsika i wcale nie żałuje :) Wasiki depiluję co około 2 tygodnie i zauważyłam że z czasem jest ich mniej i są łagodniejsze. Super mi z tym :D Wasikowi mówię nie :)

Gość klementynabum
ooo super, dziewczynki ;* tyle się nasłuchałam, że odrastają włosy ciemniejsze, twardsze i jest ich wiecej, że wolałam nie próbować. Zdecyduję się ;)

Gość bbrhbbbbbhgthb
Ja uzywam wosku Joanna, bo jest trzy razy tańszy niż ten Veet, a nie widzę między nimi żadnej różnicy. Plastry Joanna kosztują w Rossmannie jakieś 6zł i przynajmniej mi starczają na jakiś rok:)

Gość bbrhbbbbbhgthb
A i oczywiście kupuję te do nóg, bo to i tak to samo, tylko plastry są większe:) Potem przycinam nożyczkami do odpowiedniej wielkości i depiluję:) Te specjalne plasterki do twarzy to naciąganie na kasę, bo są droższe, a jest ich mniej w opakowaniu.

Gość klementynabum
a mialas je bardzo widoczne, czy raczej zabieg "dla swietego spokoju"?

Gość bbrhbbbbbhgthb
Z poczatku dosyć widoczne, bo w młodości bałam się wosku i goliłam maszynką jak facet (wiem, żałosne). Włoski zrobiły się takie nieprzyjemnie sztywne i trochę ciemniejsze. Natomiast po dwóch depilacjach woskiem zrobiły się takie jak kiedyś i teraz nawet jak odrastają to nie widać.

Gość klementynabum
Czyli to nie takie straszne... Wizja mnie- 30latki z wąsem jak u faceta mnie dosyc przeraża, bo teraz nie jest az tak źle. Ale skoro mowisz ze nie sa widoczniejsze... ;)

Ja samą pęsetą, wosk nie łapie tego co powinien tylko łapie tych których nie widać i potem niefajnie. No i mam podrażnienia bardzo. Pastą cukrową nie próbowałam Nitkowania próbowałam, ale jeszcze nie umiem tak ładnie a nie chce mi się bawić Aha i przyznam się. Kilka razy ogoliłam masznką jak się spieszyłam:D W zimę bo blada jestem i bardziej go widać, a ja go nienawidzę po prostu mimo, ze nie jest duży (dlatego bez problemu daję radę pęsetą). I po goleniu wcale mi nie urósł bardziej ani nic, był może nieco bardziej widoczny, ale pęsetą potem wyrwałam i jest jak było :)

Gość klementynabum
A to dziwne :) Dziewczyny strasznie skarżą sie na maszynke i pęsetę. ;)

Gość klementynabum
No własnie, nie czujesz takiego szorstkiego po maszynce? Trochę głupio by mi było gdyby chłopak zwróciłby mi uwagę na to że go kłuję. Ale przyznam, ze gdyby mi powiedział "ale ty masz wąsa" to byłoby mi jeszcze bardziej głupio :D ;)

Gość klementynabum
A jak wam odrasta to nei macie takich czarnych brzydkich kropek?

Gość ja tak mam 111 niestety
ja tak mam czarne kropki od odrastajacych wloskow , ale na brwiach, wasik tez mam i boje sie go zaatakowac ze bedzie tak samo :(

Po jakimś czasie czułam jakby zdrętwiałe było, nie wiem czemu moze przez odrastające włoski Mi po tych paru razach żadne kropki nie wyskoczyły, nie wiem czy jak na dłuższą metę to coś sie dzieje A i pęseta czasami jak maszynka działa bo tylko urywa włoski, robię tak już sporo i wszystko ok:) I pęsetą najłatwiej bo wybierasz tylko te widoczne, a tych delikatnych nie ma co ruszać :) Bo ja mam np. ogólnie widoczny jasny meszek na policzkach i jak np. światło jakoś padnie pod kątem to wolałabym uniknąć tego że tu meszek meszek a tu nagle idealnie gładziutka :D

Gość pamelalal
rozjasniacz selly hansen do wlosów na twarzy ramionach i cos tam polecam ja stosuje rozjasnia i jest super :D

Gość klementynabum
Boooju, jaki problem... ;( wolałabym juz (prawie) wszystko inne tylko nie te włosy!

a ja kupilam sobie depilator do bikini i depiluje wasika.Na allegro taki 30zl kosztuje

Gość klementynabum
skuteczny? jak czesto depilujesz?