Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdyby było normalnie...

Pytania dotyczące wstrząsu mózgu...

Polecane posty

Czy po wstrzasie mózgu pozostają jakieś urazy?

up?

Gość ale co masz na myśli ?
masz jakies objawy np wymioty ?żle sie czujesz ?

Wstrząśnienie mózgu charakteryzuje się nagłą, pourazową utratą przytomności, po której chory wraca do pełnej sprawności. Okres urazu pokryty jest zwykle niepamięcią, a splątanie po odzyskaniu przytomności jest z reguły bardzo niewielkie. Potem utrzymuje się zwykle przez pewien czas przylepienie świadomości. Fazie tej często towarzyszą wymioty, bóle i/lub zawroty głowy. Każdy uraz głowy z utratą przytomności jest jednak wskazaniem do kilkudniowej hospitalizacji, w celu obserwacji chorego oraz wykonania niezbędnych badań wykluczających obecność stłuczenia lub krwiaka.

nie to nie ja...tylko mój chlopak..właśnie wczoraj wyszedł ze szpitala i boje się,ze może będzie miał jakiś uraz...boje sie,że pozostały jakieś uszkodzenia które nie ulegną poprawie...bardzo się boję,ze wstrząs mózgu będzie wpływał na jego naukę i ogólne życie...szukałam o tym na internecie ale nie znalazłam za wiele...wiec pomyslałam,ze może ktoś z was wie...

no jesli był w szpitalu to dobrze ...czesto zatrzymuja na tzw obserwacji Bedzie dobrze -dojdzie do siebie tylko musi odpoczywac

czyli wszystko powinno ulec poprawe i nie powinno póxniej być jakiś komplikacji?

dzięki wielkie ! bardzo się o niego martwiłam,ale jak wszystko owinno wrócić do normy to kamień serca:) jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam:)

jasne ze bedzie dobrze własnie to sprqawdzili w szpitalu .Po to tam był skutków nie powinno byc zadnych Objawy wstrząśnienia mózgu stopniowo maleją, trwają 2-3 dni. Najdłużej utrzymuje sie ból ból głowy i karku.