Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fisheeeeer788

osobowość borderline

Polecane posty

Gość fisheeeeer788

jak pomóc chorej osobie która nie chce się leczyć???? jak nakłonić ją do leczenia????

Jeśli nie chce nie da się jej zmusić. A ma to zdiagnozowane czy tylko Ci się wydaje, że to akurat to?

Gość fisheeeeer788
ale widzę jak ta osoba się męczy, a razem z nią jej mąż :(:( (to moi bliscy przyjaciele)

Gość fisheeeeer788
zdiagnozowane, ma leki i powinna chodzić na terapię

Myślę, że akurat tutaj powinien zadziałać jej mąż i wpłynąć na nią, jeśli on nie da sobie rady to ty tym bardziej.

Gość fisheeeeer788
jej mąż nie wytrzymuje z nią, ich małzeństwo wisi na włosku, poczytaj o osobach z borderline(są zaborcze i boją się odrzucenia), tak samo jest z przyjaciółką, zaborcza aż do przesady :( i to wszystko się sypie a ona uważa że nie musi się leczyć, że daje sobie radę bez leczenia, chcę jej pomóc bo ta choroba niszczy jej życie

Bordenline jest też bardzo trudne do zdiagnozowania i leczenia. Jeśli opieracie się tylko na przypuszczeniach, że to może być to możecie się mylić. Dużo swojego czasu o tym czytałam bo też starałam się pomóc pewnej osobie, choć na dzień dzisiejszy bardziej bym go określiła socjopatą a całe te wahania nastroju itp. jako element gry. :) A szukałam wśród tych przypadłości bo niestety nie chciała ta osoba poddać się diagnozie specjalisty, w desperacji przeczesywałam Internet więc by chociaż znaleźć jakieś poszlaki. Niestety nic z tym nie dało się zrobic...

Podobnie jest z każą chorobą fizyczną i psychiczną jeśli osoba nie wyrazi zgody na leczenie nie można nic z tym zrobić, ewentualnie można wejść na drogę prawną i ubezwłasnowolnić w niektórych przypadkach

Gość borderline82
Borderline Personality Disorder(Pograniczne Zaburzenie Osobowości) BPD-informacje, leczenie, porady.

Gość borderline82
www.bpd.cba.pl - Borderline Personality Disorder(Pograniczne Zaburzenie Osobowości)BPD-informacje, leczenie, porady, film.