Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopopopopotanna

Co mam zrobić? Czy to instynkt? :(

Polecane posty

Gość Zakłopopopopotanna

Proszę o pomoc. Jestem w pierwszej klasie liceum. Wszyscy w okół trąbią o tym, żebym skończyła ogólniak, poszła na studia, znalazła pracę i dopiero później myślała o dziecku. Ja jednak czuję "coś" dziwnego.. Chciałabym mieć dziecko. I to nie na zasadzie, żeby móc się "pobawić", czy bierze mnie taka chęć, bo widzę małego dzieciaka. Zdaję sobie sprawę z konsekwencji, obowiązków itp. rzeczy związanych z posiadaniem dziecka. Mam od 3 lat chłopaka, którego kocham, jestem pewna moich i jego uczuć, ale nie wiem, co mam już robić. Rodzice trąbią o nauce, ja jednak momentami nie mogę już funkcjonować normalnie, tak bardzo chciałabym mieć dziecko. Czy to instynkt macierzyński? Gubię się, nie wiem, co myśleć i robić. Proszę o jakieś rady, wskazówki. Z góry dziękuję :(

Gość Zakłopopopopotanna
Podnoszę.. Up.

Gość Zakłopopopopotanna
Nikt się nie wypowie? .... No proszę...

Gość Zakłopopopopotanna
UP!!!

Gość boże dziecko
masz 16 lat, chociaż wydaje Ci sie że kochasz swojego faceta to jednak nie możesz byc jeszcze pewna niczego, nawet swoich uczuć bo jesteście jeszcze dzieciakami sami, wydaje Ci się tylko, bez przesady pewnie Ci przejdzie, jak ja miałam 16 lat to też mi sie zdawało, że jestem juz dorosła i wiem wszystko o wszystkim, teraz mam 21 i wiem, że byłam wtedy gówiarą

Gość bez nikusiu mikusiu
jestes w I klasie liceum wiec masz 16-17 lat Bez obrazy ale sama jestes jeszcze dzieckiem - przynajmniej w sensie prawnym Poczekaj "chociaz" do 20 urodzin ( co i tak wydaje mi sie wczesnie) i wtedy działaj No chyba ze zmienisz zdanie

Gość szczęsliwy przypadek?
To nie instynkt tylko totalna paranoja. Za co ty chcesz utrzymać dziecko? Na razie dziecko to ty jesteś. Masz ledwo wykształcenie gimnazjalne.

Gość xzxzxxz
a ile lat ma twoj chlopak, co robi i jak chcesz utrzymac to dziecko, gdzie zamieszkacie ? Bo chyba nie planujesz u ktorys rodzicow ?

Gość hfgyefgiaxdvgfdgfb
też tak miałam, odkąd pamiętam chciałam mieć dziecko (niestety musiałam czekać do 29 roku życia żeby się spełniła. - mam termin na lipiec :D) skończ ogólniak i wtedy się zastanów, nie staraj się o dziecko na siłe, upewnij się że to odpowiedni facet, a studia jeszcze zdążysz zrobić (moja siostra poszła do szkoły razem z dzieckiem, ono do szkoły a ona na studia.)

Jako facet nie powiem Ci za wiele na temat instynktu, ale weź pod uwagę jak będzie wyglądało Twoje życie. Kto się będzie zajmował dzieckiem, kto będzie je utrzymywał? Co na to Twój chłopak? Trochę to dziwne jak na moje oko, bo masz jeszcze nie wiele latek a dziećmi jeszcze zdążysz się nacieszyć za parę lat, jak już się wykształcisz i będziesz całkowicie dojrzała psychicznie :)

Gość Zakłopopopopotanna
Chłopak ma 21 lat, jest o 3 lata starszy ode mnie. Ma interes po ojcu, firma jest na niego przepisana, ma mieszkanie. Hmm.. Dałyście mi do myślenia. Dziękuję.

Gość Zakłopopopopotanna
Macie rację, poczekam. :) Dziękuję 🌻