Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojewódzka Kaja

Nikt nie ma takiego mądrego pieska jak mój.

Polecane posty

Gość Wojewódzka Kaja

Umie wszystkie komendy i rozumie wszystko co się do niej mówi. Umie wykonac siad, leżenie, waruje, daje głos, daje łapki rozumie daj jedną, daj drugą itp podaje zabawki żeby się z nią bawic, wskakuje na ręce, wie kiedy jestem smutna przychodzi się przytula, siada mi na kolanach, rozumie wszystko co do niej mówie, jest najmądrzejszym i najukochanszym psiakiem na świecie. Moja najlepsza przyjaciółka ❤️

Gość Wojewódzka Kaja
Fajnie:)

Gość kirkorrr
Nauczyłas go tego czy sam z siebie to wsztsko wykonuje bo moj niczego madrego nie potrafi ,szczekac najwyzej a moze odszczekuje mi sie padalec.

Gość ankkajaaaaaaas
Ja mam. Z koomend rozumie tylko podaj łapę ale za to siada na krześle jak się mu je odsunie. Dodam że to owczarek niemiecki więc całkiem spory jak na klasyczne krzesło. No jeszcze fantastycznie manipuluje domownikami.

Gość to zupelnie jak moj
;) Kazda zabawka ma swoja nazwe, ktore bez problemu rozpoznaje. Naszego znalezlismy jak byl ledwo zywy - w zime, mial niecaly miesiac wtedy.. Podobno jak sie z psiakiem duzo rozmawia to wtedy rozumie...

Moja psina też potrafi to wszystko, co wymieniłaś, a nawet znacznie więcej :) Ale to zasługa kilkuletniej pracy nad nią mojej mamy oraz mojej :)

Gość Wojewódzka Kaja
No nauczyłam ją tego, ale ona bardzo szybko kuma o co chodzi. tak jak ostatnio uczylam ją waruj, pokazałam jak, zrobiła pogłaskałam, powtórzyłam 2 razy i już umie. wszystkiego tak szybko się nauczyła, a jak fajnie robi jak mówie do niej "daj łapke" ona daje a ja mówie nie chce tej daj drugą, a ona ciach i już druga łapka w górze. na fotelu też sobie zawsze siada jak gosc:D Lubi jak ją biore na ręce i noszę jak dzieciaka, wtedy jest taka zadowolona, a jest dosc duża bo to bokserka, wazy 30kg. Ja z nią bardzo dużo rozmawiam, mówie do niej i ona rozumie. aaa jeszcze umie "przytul kotka" bo mamy jeszcze kotka dachowca, wtedy idzie się się tuli do niego. taka pociecha moja;)

Gość Wojewódzka Kaja
Moja też umie jeszcze wiecej, ale już nie pisalam wszystkiego.:) dużo by wymieniac. fajnie jak ja mówie do niej "idziemy karmic ptaszki" a ona biegnie do drzewka na którym wieszam dla ptaków jedzenie, siada przy nim i patrzy. ona jest normalnie jak człowiek:)

Gość kokokokokoszka
a mój, podaje trepki z szafki jak ktoś przychodzi. A jak jest głodny rzuca miskami,

Gość Wojewódzka Kaja
Albo jak widzi, że się ubieram i szykuje np maluje i tak dalej to chodzi za mną krok w krok, wie że gdzieś jade i jest smutna. pozniej jak wracam to od razu pakuje mi się na kolana:D

Gość ankkajaaaaaaas
mój jeszcze jak chce na dwór w nocy to przychodzi i warczy mi do uszka. Tak przyjaźnie oczywiście. Noi tv bardzo lubi oglądać. Szczególnie sport. A jak ktoś mu zajmie jego miejsce na tapczanie to szczeka na tą osobę.

Gość Aż się ciepło na sercu robi
jak się czyta takie słowa na temat swoich psów, że są najpiękniejsze, najwspanialsze, najukochańsze. Moja mała wszystkich komend nie umie, ale spimy razem, ciagle mi siedzi na kolanach, ech :) Pozdrawiam wszystkich którzy uważają swojego psiaka za najukochańszego na świecie ! :)

autorko, niestety le to co potrafi twoj piersek to nic nadzwyczajnego:):) przecietny burek nauczy sie tego bez problemu. ja mialam dobermanke i tez umiala to wszytsko co wymienilas, nauka trwala krotko. sztuka jest jak ci pies kapcie przyniesie i inne rzeczy gazete itd

Gość Wojewódzka Kaja
My też śpimy razem, przytulone, razem na poduszce;) Ona ma 3 lata, a ja zwariowalam na jej punkcie, dosłownie jak gdzieś pojade to dzwonie do domu żeby zapytac co moja sunia robi. nie wyobrazam sobie już domu bez niej

Gość autorko to nic specjalnego
moj robi dokladnie to samo, plusczołga się, turla i wyje na zawolanie:)

Gość Wojewódzka Kaja
Ale mi nie chodzi o komendy, komend ją nauczyłam i w sumie można prawie kazdego psa nauczyc (choc mojej to zajeło kilka godzin;)) Ona po prostu jest mądra bo wszystko rozumie, co do niej mowie i wszystko wyczuwa. To taka moja przyjaciółka, zachowuje się jak człowiek i jest najmądrzejszym pieskiem na świecie

A umie liczyć? Bo wytresowac psa to mozna. Ale fajnego masz psa. Dla mnie jednak moj pies jest najsłodszy i najmadrzejszy. To chyba naturalne

Gość Wojewódzka Kaja
Nie mówcie nikomu, ale nawet dzieci robić umie. Mamy trójke, chłopiec, dzewczynka i dziewczynka. :) Niestety odziedziczyły cechy ojca :o

Gość Walencyja
A trzeba od razu jej udowadniac, ze jej pies jest przecietny i nic specjalnego? Mój pies jest inteligentny, bo widzę, jak szybko potrafi sobie poskładać do kupy to, co mu sie podoba, ale komend to juz tak szybko nie wykonuje, bo nie ma ochoty. Więc choćbym sie posrała - nie będzie podawał łapek lewą i prawą, no chyba ze mam cos dobrego w zanadrzu, to wtedy w okamgnieniu. Autorka ma psa kooperatywnego, chętnego do komunikacji

Gość Wojewódzka Kaja
Głupi podszyw.

psy ogolnie maja yczuwaja, niepokoj, niebezpieczenstwo i tak dalej. nadal podtrzymuje ze twoj pies autorko nie jest fenomenem natomiast zto ze jeden pies jest pokorny a drugi uparty to kwestia zarowno charakteru psa podyktowanego rasa a takze wychowaniem pies traktuje swoje srodowisko jak stado, wiec jesli wychowasz go odpowiednio to bedzie ciebie traktowal jako przewodnika, a jesli dasz mu sobie wejsc na glowe to cie zdominuje i to on bedzie sie uwazal za lidera a co z atym idzie bedzie neisposluszny ludzie tak mala wiedza o psach a potem sie dziwia ze ich pies zachowuje sie tak a nie inaczej

Gość Wojewódzka Kaja
niestety wyjezdzam na dluzej i musze sie jej pozbyc, jak myslicie lepiej do lasu i do drzewa przywiazac czy na schronisko?

Gość Wojewódzka Kaja
spierdalaj podszywaczu życze ci żeby ktoś ciebie przywiązał do drzewa i żebys tak zdechł. a ja uważam że mój pies jest nadzwyczajnie mądry i najbardziej kochany na świecie.nikt mnie nie przekona bo nie widzieliście jego typowo ludzkich zachowań. i mam racje bo ją znam na wylot. nie ma drugiego takiego mądrego i kochanego jak mój:)

Gość Wojewódzka Kaja
słodki:)