Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mielonka p.

leki przeciwbolowe a tabletki antykoncepcyjne - co wiecie na ten temat?

Polecane posty

Gość mielonka p.

zaczelam brac tabletki anty. a musze wziac DICLAC, myslicie, ze jezeli na ulotce od anty. nie ma nic o interakcji niekorzystnej to znaczy ze mozna je brac spokojnie? boje sie obnizenia skutecznosci, boje sie, ze nie wszystko jest zbadane i napisane na ulotce...

Gość poli27-prawie 28
jeśli się boisz to uzywajcie dodatkowo prezerwatywy...jeśli troche pokochacie sie w gumce swiat się nie skończy :)

Gość mielonka p.
no spoko, mozemy poszalec w kombinezonie :) chodzi mi o obnizenie skutecznosci tak na dluzej, wiecie - tak jakby sie nie wzielo jakiejsc tabletki, wszak moze to miec skutki nie tylko przez 7 najblizszych dni - czy sie myle ?

Gość mielonka p.
czy rozmawialyscie kiedys ze swoim lekarzem na temat stosowania lekow przeciwbolowych przy przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych? jakie mial zdanie na ten temat?

ja brałam różne (mocne na receptę i "zwykłe") i nie jestem w ciąży. Jeżeli na ulotce od tabletek nie wymieniono (ale nie z nazwy tylko, np. ze składu lub działania) to nie ma się czego martwić. Należy dodatkowo przeczytać ulotkę leku przeciwbólowego pod kątem interakcji z innymi lekami. Jeżeli nic się nie pokrywa, to nie mają wypływu. Poza tym jeżeli podczas wypisywania Ci tabletek anty lekarz wiedział, że bierzesz taki lek to na pewno by zareagował, gdyby miało to jakieś skutki uboczne

Witam, mam takie pytanie, czy lek scopolan i controloc ( leki na refluks, przeciw wrzodom, itp.) mają wpływ na tab. anty. Proszę o odp. będę wdzięczna:)