Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kol13

Niejedzenie mięsa,anemia

Polecane posty

Gość kol13

Mam 14 lat.Postanowiłam nie jeść mięsa.Mama na razie nie miała nic przeciwko,ale teraz zaczęła gadać że jestem prawie przezroczysta(chodzi o bladość) i że mam pokrążone oczy...Twierdzi,ze to dlatego że nie jem mięsa.Ale wg mnie przyczyną mojej bladości jest fakt,ze miałam okres który trwał 12 dni i był straaaaaasznie obfity. Więc się trochę wykrwawiłam.Mama pozwala mi nie jesc mięsa do ferii (ok.12.02)bo wtedy zrobi mi badania. Moim pytaniem jest...co mam jeść żeby przez dwa tygodnie trochę nabrać koloru i jak przekonać mame do mojego niejedzenia mięsa.Twierdzi ,że nie dostarcze organizmowi rozwijającemu sie potrzebnych składników....

Gość Napisz ze zartowalas..
Można nie jeść mięsa ale trzeba zmienić całkowicie dietę. Wejdź na stronki dla wegetarian dowiesz się co i jak. W końcu mnóstwo ludzi jest wege i swietnie się trzymają. Dzieci tez. Mieszkam w uk i pracuje w szkole wiec wiem co pisze.

Gość Kachahahahaaaaa
Koleżanka nie je mięsa, ale mnóstwo innych rzeczy wcina - np. soje. Kotlety sojowe, makarony sojowe i tym podobne. Tofu. Grzyby (najlepiej boczniaki - świetny z nich jest pasztet!). Trzeba to koniecznie jeść bo faktycznie się pochorujesz!!! SOJA, GRZYBY i BANANY - banany mają dużo wszystkiego, nie tlko cukru. NA bananach można kilka miesięcy wytrwać :) Banany mają witaminy, węglowodany, tłuszcze, białka... Wszystko, czego organizm potrzebuje. Jedz codziennie banana na śniadanie :) Albo dwa.

Gość gnfgxn
bialko z banana NIGDY nie zastapi bialka zwierzecego :o mozna nie jest miesa ale tzreba dostarczac bialkoz wierzece w innej postaci czyli np nabial.

Bzdury piszesz:P.Niektórzy żyją bez białka zwierzecego i są w dobrym stanie:classic_cool:.Ja co prawda łykam to czasami ale zdecydowanie poniżej wyśrubowanych norm i jakichś wybitnych problemów nie mam:P.

Ja jestem weganką od kilku miesięcy, wczesniej byłam wegetarianką i na zdrowie raczej nie narzekam. Napisz moze jak teraz Twoja dieta wygląda, to będzie łatwiej wytłumaczyc co jest nie tak.