Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość decyzja czy aby dobra

zerwałam zaręczyny...

Polecane posty

byliśmy ze sobą 5 lat, 2 lata zaręczeni, w czerwcu miał być ślub.. a ja dzisiaj wszystko odwołałam. bo zaczął pić...

Gość no tooo
no to pojechałaś nie ma co

Gość dzulia
od kiedy pije?

zaczął jakieś pół roku temu, wcześniej nie pił prawie w ogóle. na urodziny albo wesele jakieś, góra kilka razy w roku. a pół roku temu nie wiem co się zmieniło, ale zaczął pić coraz częściej. a teraz to już doszło do tego, że wraca z pracy, nie zje obiadu, nie przebierze się, tylko leci do kumpla bo coś tam coś tam i wraca wieczorem zalany w sztok. i tak jest prawie codziennie... szuka byle okazji by się napić. raz już mu zagroziłam, że znami koniec jeśli nie skończy z piciem, wystraszył się, nie pił dwa tygodnie. i znowu zaczął... mam dosyć.

Gość spirited away
Lepiej teraz niz po ślubie kiedy byłoby trudniej. Dobrze zrobiłaś. Może rzuci picie zeby do ciebie wrocic, jesli nie to nic nie straciłaś

Gość LubieŻelki
a jest agresywny po kilekichu?

wiem, że ma teraz w domu wojnę, jak wychodziłam od nich po oznajmienu, że ślubu nie będzie, to rodzice suchej nitki na nim nie zostawili, szkoda mi go, chciałam mu pomóc skończyć z piciem, ale nie da rady... nie wiem co robić.

nie jest agresywny, nie rzuca się ani nic, ale co z tego?? skoro np. (błachy przykład, ale codzienny) ostatnio jak z pracy wracałam auto stanęło mi na środku skrzyżowania, dzwonię do niego, by przyjechał i mi pomógł, ale usłyszałam, że nie może, bo wypił piwo z Jurkiem. i jak ja mam na niego liczyć w powazniejszych sytuacjach?

Gość dam ci swa radę
oj nie przejmuj się, jego rodzice udawali, na pewno cieszą się że sie ciebie pozbyli. pewnie wszyscy razem to zaplanowali, zeby sie pozbyć pijawy. Polki najpierw żebrzą o wszystko od rodziców a po ślubie pijawy zaczynja też ograbiać męża i teściów

kocham go, jest dla mnie bardzo dobry, nigdy złego slowa od niego nie usłyszałam, zawsze mogłam na niego liczyć, zawsze był przy mnie, ale odkąd zaczął pić... ja mam ojca alkoholika, jak się wyprowadzałam z domu to płakałam ze szczęścia, że ten koszmar się skończył. i teraz świadomie mialabym się pchać z deszczu pod rynnę??

Gość malutkaa88
grunt to się nie załamywać

Gość dzulia
moze on zaczal pic bo nie chce tego slubu

Gość DD A
predatorka ile Ty masz lat?:O on pije codziennie?Zalewa sie czy tylko piwko? Czy przez to picie zaniedbuje jakies obowiazki,sprawy?

łatwo mówić... nie załamywać się. jak ja siedzę i ryczę. wszystko już było zaplanowane, miało byc tak pięknie, zaproszenia już nawet są w druku :( dom się buduje, dwójka dzieci miała być.. ja pierdolę :(

nie no rece opadaja.. jak kobieta o pijaku partnerze pisze.. "kocham go.. on jest dobry tylko to jego picie.".. to mnie się sam noz w kieszeni otwiera! No to jak go tak kochasz to po jakie licho tu wypisujesz pierdoly.,. siedz z nim i czekaj az ci kiedys twarz obije w pijackim amoku.. ale przeciez ty go kochasz.. a milosc "wszytsko" wybaczy! :O A za rok, na kafe przeczytamy.. "ratunku.. on pije i mnie bije.. co robic? czy ktos tak mial..? "

różnie bywa, czasami tylko piwo wypije. ale tak jest tylko wtedy gdy wcześniej wrócę do domu i do niego zadzwonię. a jak nie zadzwonię to będzie pił tak długo aż mu się alkohol skończy. budujemy dom, ostatnio coraz częściej ma jakieś wymówki by tam nic nie robić. a bo to za zimno, a bo musi coś przemyśleć w sprawi np łazienki... jak dostaje wypłatę to pierwsze co robi to idzie opić, że ją dostał. to jest normalne?

tak, kocham go. myślisz, że to tak łatwo zapomnieć o 4 latach idealnego związku? ale to że go kocham nie zmienia faktu, że potrafię trzeźwo spojrzeć na sytuację i ocenić co się dzieje. i mimo tego, że bardzo go kocham zerwałam zaręczyny. co? mam go z miejsca znienawidzić?

ja 5 lat temu też zerwałam zaręczyny i też po 5 latach bycia razem po 6 miesiącach zaręczyn i w kwietniu miał być ślub ( cywilny

myślicie, że ten taka decyzja może nim potrząsnąć? że zatęskni za tym co było i się zmieni? opamięta?

Tak, "opamięta " się na chwile.. uśpi twoją czujność... a później zaś zacznie .. Poki sam sobie nie zda sprawy z tego,że nie kontroluje swojego picia i póki sam nie podejmie próby zmienienia tego( terapia) to wg mnie nie masz co liczyć na jego "cudowne ozdrowienie"

Gość DD A
ja jednak mysle,ze to powinno zadzialac.na mojego zadzialalo i teraz pije raz w miesiau ale porzadnie:P