Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani bizneswommennnnn

jestem strasznie dumna z tego ze jestem ŚLĄZACZKĄ :)

Polecane posty

wczoraj mielismy spotaknie firmowe i bylo pare kontrachentów z całych niemiec- Berlin, Monachium czy z Koln. Powiedzialm ze pochodzę z Śląska (obecnie mieszkam w niemczech) i jestem z tego strasznie dumna. Jakim bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem gdy jeden z nich zaczol opowiadac historie tej zmiem...jej przynależnosci do niemiec....mówił ze bardzo sie tym interesuje gdyz sądzi ze te ziemie zostały bezprawieni utracone przec panstwo niemieckie... wzruszyłam sie tym strasznie

Gość ze swojej ortografii
też jesteś dumna?

Gość mi się bardzo podoba Śląsk
Chociaż nie jestem Ślązaczką, a tylko byłam tam parę razy "turystycznie", to uważam ze to bardzo piękny i ciekawy region, z dużym potencjałem. Pozdrawiam Śląsk :)

tak strasznie sie wzruszyłam, że miałam kisiel w gaciach, to było podobne wzruszenie jak wtedy gdy zobaczyłam siusiaka mojego brata

Gość a ja jestem z Dolnego
i dostaję szału, kiedy ktoś myśli że to jedno i to samo. Wstydzę się, jak ktoś myśli te dwa światy, bo órny Śląsk mnie brzydzi.

spadaj podszywie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 śląsk to piękna kraina....ślązacy to wspaniali ludzie....iestem strasznie dumna i bardzo milym zaskoczeniem bylo to ze są ludzie którzy sie interesują śląskiem

Gość wyspyy bahamma
zwiedzasz turystycznie zaglebie slaskie? hummm....ale egzotyka

Gość fx2fx
szczególnie w Niemczech :D

Gość śląsk jest fajny
oprócz pięknych widoków i zgliszczy jak po wojnie na każdym kroku spotkasz menela a wieczorami jest bardzo bezpiecznie , ślązacy to bardzo życzliwi ludzie jak zepsuł mi się samochód przy minus trzynastu to właściciel warsztatu elekt. samochodowej mówiący po śląsku odmówił mi pomocy chociaż mieszkał przy warsztacie .

bos je delikatnie mowioc chadziaj i tyla

Gość Ja nie jestem Slazakiem tylko
Polakiem mieszkajacym na Gornym Slasku , ale wydaje mi sie ze Slask zbyt piekny nie jest ... Jedyne co mi sie wydaje gdy porownuje ten region do innych co go wyroznia to to , ze gdy przejezdzam przez caly Slask to wydaje mi sie ze jest wielki , a cała Polska to dziura poza Slaskiem . Byłem w Krakowie - piekne miasto , ale wszedzie wokół pole . Na slasku kazde miasto graniczy z innym i wydaje sie wielki .. Chociaz jako region turystyczny chyba nie bedzie nigdy popularny .

i mieszkam na Slasku od urodzenia .

Gość roztropna panna magdalenka
ja tak sobie mysle p wczorajszej dyskusji z tym niemcem ze śląsk rzeczywiscie by mial wieksze szanse na popularnosc i swój rozwój pod kazdym względem gdyby przynalezal do niemiec. a tak tylko jest rozkradany przez polske

rozwój pod kazdym względem gdyby przynalezal do niemiec. a tak tylko jest rozkradany przez polske taka dyskusja nie ma sensu . Slask jest Polski , a rozmowa o tym co by było gdyby Jasiu był Małgosią to jest marnowanie czasu ..

Gość hehehehehee
ptasiek - chocbym mojego meza słyszala rodowitego slazaka.

Gość co to je kontrachentów
????

Gość majkkaaa
kontrachentów to pewnie wioska z której pochodzi ta "sląska biznesłomen" hiehie