Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popapranaaa

Problem z nazwiskiem

Polecane posty

Gość popapranaaa

Witam mam mały problem. Chodzi o nazwisko. Mój narzeczony ma niestety ale bardzo nie fajne nazwisko :( Ja sobie jeszcze mogę mieć dwa nazwiska ale gorzej z dzieckiem. On się strasznie oburza i mówi , ze3 wszyscy będziemy mieć takie samo , niestety ja na to nie za bardzo chce się zgodzić. Jak myślicie czy lepiej ustąpić , czy go przekonywać do innego rozwiązania. Niestety on niegdy się nie zgodzi na moje więc w sumie za dużego wyboru nie mamy , ale nie chce żeby kiedyś nasze dziecko było wyśmiewane przez nazwisko. Co zrobić ?? Jak z nim porozmawiać ??

Gość Maria Antoninka
Jakie to nazwisko?? :)

Gość łojojojj
korcipa moze? albo chujeba?

Gość popapranaaa
Niestety nie będę tutaj pisać jakie to nazwisko bo też i moje koleżanki wchodzą na tą strone itp :)

Gość wysoki poziom kultury
moze nie jest takie zle?

Pozostań przy swoim nazwisku albo niech mąż zmieni na twoje, nie rozumiem dlaczego kobiety zawsze zgadzają się z widzimisię facetów

Gość popapranaaa
On jest przekonany że wszyscy mamy mieć takie i już ........

Gość wysoki poziom kultury
to nazwisko zawiera w sobie jakies obrazliwe slowo? kurwa, chuj, jebac itp?

Gość moi znajpmi w takiej
sytuacji zmienili tez nazwisko na trzecie, dziecko tez sie tak nazywa.

Gość łojojojj
korcipa na bank:D

Gość popapranaaa
Już mu milion razy proponowałam swoje nazwisko mam w sumie bardzo normalne i uniwersalne nazwisko także jemu też będzie pasować. Niestety on się nie chce zgodzić i już... Ja postawiłam sprawe jasno , ja biorę dwa i koniec, ale co z dzieckiem ??

Gość popapranaaa
Proponowałam mu też trzecie nazwisko całkiem inne od mojego i jego , ale stwierdził że ojciec to go nie bęzie chciał znać jak on nazwisko zmieni bo to jest takie mało męskie....zawsze bierze kobieta męża nazwisko i już. Ja jednak tak nie chce , wiem że źle się będę z tym czuła i nie będzie mi to odpowiadało :(:(

Gość bo nie każdy to potrafi
Nie przesadzaj, zostań przy swoim, a dzieci mogą miec twoje lub męża, zależy co podacie w Urzędzie Stanu Cywilnego , ale musicie oboje się zgodzic ja mam swoje, mąż swoje, bo mi się jego nie podoba, a synek ma nazwisko męża, ale imię mu dobrałam takie, żeby pasowało do nazwiska

Gość taka prawda.......
to powiedz z czym brzydkim sie to nazwisko kojarzy:o

Gość bo nie każdy to potrafi
a ja rozumiem twojego męża, bo ja też nie chciałam zmieniac on je maod urodzenia i mu się podoba, to dlaczego ma zmieniac ? dziecku dajcie podwójne, albo po ojcu

Gość popapranaaa
zastanawiałam się czy nie dać dziecku 2 nazwisk ale to już będzie w ogóle bardzo śmiesznie wyglądać :(

Gość oleksandra....
mozna zawsze zrobić tak,ze on wezmie dwa, drugie Twoje, TY nie zmienisz ,a dziecko po ojcu dwa. znajomi tak maja, choc dziwnie to brzmi, bo dzieci i mąz maja oba bardzo długie nazwiska. ale zawsze jakies wyjscie, skoro on musi miec swoje i juz, to niech sobie tylko doda Twoje, moze łatwiej przyjdzie mu niz całkiem zmienic

Gość popapranaaa
będę musiała coś razem z nim zadecydować , on niestety jest bardzo uparty . Jeszcze jego rodzice ciągle gderają że rodzina powinna mieć po ojcu i już.

Gość popapranaaa
jejku dobra... kojarzy się z członkiem psa:(

Gość popapranaaa
dobrze ja lecę jutro tutaj zajrzę papa

Gość popapranaaa
tak, Psikutas :( Jak to będzie brzmiało w ogóle.. Joanna Psikutas:( albo dziecko.. Jaś Psikutas:( poradźcie coś..

Gość xaaaaaaaaaa
dziecku to wszystko jedno, bo od urodzenia to się przyzwyczai chyba ty masz większy problem, to weź dwa

Gość poranek kojota sie ogladalo
hehe głupie prowo

Gość Onawaw30
Jesli podczas wizyty w USC nie okreslicie jakie nazwisko będzie miało dziecko wtedy dziecko automatem ma podwójne (jesli kazde z Was zostaje przy swoim).

Gość moim zdaniem to bez sensu
bez sensu jest takie upieranie się przy beznadziejnym i ośmieszająco brzmiącym nazwisku....moi rodzice zmienili nazwisko bo mamie się nie podobało i nei było zadnego problemu.Ojciec zgodził sie na podobnie brzmiące ale ładne i normalne i takie oboje przyjęli a potem my czyli dzieci :) po co robic takie problemu :O brać dwa nazwiska też bez sensu, po cholere pozniej dziecko będzie wyśmiewane w szkole, wiadomo jakie są dzieci:O powiedz męzowi ze trzeba zmienić dla waszego wspolnego dobra i twojego dobrego samopoczucia i koniec.Po co sie upierać w takiej prostej sprawie.