Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeewwwwwkaa

co zrobic w takiej sytuacji? zwariuje z tym dzieckiem!!!!!!!

Polecane posty

Gość eeewwwwwkaa

mam wielki problem z córką od urodzenia : 1)w wieku od urodzenia do ok. 2go miesiąca nie spała prawie wcale: -spała w nocy od 21 do 1 potem musialam ją 3 godziny nosic na rękach w reozku i nie pomagało, wiec bujałam w leżaczku bujaczku w pozycji lezącej , nie zasypiala, potem dopiero umęczona zasnela na rekach lub w lłozeczku....(z krzykiem!) -w dzien spała maxymalnien 2 godziny reszte dnia musialam chodzic z nią po domu i ją nosić bo na grzechotki i mate edukac. byla za mała bo nie widziala nic hgdy byla noworodkiem, wiec ją lulałam na kolanach, nosilam na rekach mowilam do niej tuliłam itd.... caly dzien mi tak zlatywał!!!! 2) w wieku od 2go miesiąca do teraz (0becnie ma juz 6 miesięcy!): -w nocy sie poprawilo, bo po kąpieli o 19;30 ubieram ją itd.. kłade do lozeczka gaszeę światlo i daje jej mleko w lozeczku i zasypia... ale jako 6miesięczne dziecko budzi sie jak noworodek! bo co 3 godziny sie budzi mimo że przed spaniem daje jej mleko z kaszką 150ml (wiecej nie chce i zostawia gdy jej zrobilam wiecej) i to wygląda tak: -spi od 19;40 do 12 i potem do 2 lub 3 i do 6stej.... w nocy gdy sie budzi je po 120ml mleka (wiecej nie chce bo probowalam wiecej dac) i dzien zaczynamy od 6, od 6 do 9 bawie sie z nią lezy na macie edukac. podaje jej grzechotki, kłade na kanapie gadam z nią, ucze mowic, spiewam, pokazuje maskotki ksiązeczki piszczące itd.... albo wkladam do lezaczka bujaczka i w kuchni musze na szybkiego umyc jej butelki i naczynia.... w dzien śpi tylko raz 2 godziny około 10 do 12 lub od 11 do 13, max 13.40:) w dzien daje jej co 3 godziny 120ml mleka.... bo wiecej nie chce.... je tez w ciągu dnia pol sloiczka deserku bobowita i pol sloiczka obiadku........... mam do was pytania: 1)CO ZROBIĆ BY MAŁA SPAŁA W NOCY TAK BY B UDZILA SIE 1 LUB 2 RAZY?? BO SLYSZALAM ZE 6MIESIECZNE DZIECKO POWINNO TYLKO MAX RAZ WSTAWAĆ.... NIOE ZNAM SIE.. TAK MA BYC??? 2) ILE RAZY DZIENNIE POWINNA JESC MLEKA I PO ILE ML??? 3) CO MAM ZROBBIĆ BY MIEC TROCHE CZASU DLA SIEBIE W DZIEN?? CHPODZI MI O TO ŻE MAŁĄ MNIE TERRORYZUJE, NIE MOGE ODEJSC OD NIEJ NA DLUZEJ NIZ 3 MIN.... NAWET JAK JĄ WSADZE DO LEZACZKA I POSADZE PRZED TV I PUSZCZE BAJKI ITD... TO SIE BUNTYUJE PO JAKIMS CZASUIE GDY MNIE NIE MA!!! WIEC MUSZE PO NIĄ WRACAC BRAC LEZACZEK DO WC, DO KUCHNI, WSZEDZIE.... 4) W ŁOZECZKU NIE CHCE SAMA LEŻEC.... A SLYSZALAM ŻE PRZECIEZ DZUIECKO POWIINNO SIE BAWIC TEZ ZABAWKAMI W LOZECZKU CZY NA MACIE EDUKAC... A W TYM CZASIE BYM NP. GOTOWALA CZY COS POROZWIESZAŁA, POUKLADAŁA IOTD.... NIE CHCE ZYC W BRUDZIE!!!!!!!!!!!!! KOCHAM JĄ, STARAM SIE JAK MOGĘ, MOWIE JEJ ZE JĄ KOCHAM, TULE, SPIEWAM JAK OSZALAŁA, NOSZE, BUJAM, GRZECHOTWAM, ALE ILEŻ MOZNA!!!?? CHCE COS SPOKOJNIE ZROBIC, UBRAC SIE, UMYC WLOSY COKOLWIEK!!!!!!!!!!!!!!

Gość a ja Ci poradzę tak!!
oddaj ją :)

Najlepszy sposób, robić coś jak ona śpi, to przecież 4 godziny, w tym czasie można zrobić calą masę rzeczy. Co do spania, jedne dzieci mają tak inne nie, nie da się każdego dziecka książkowo, to samo tyczy się jedzenia. Jesli przybiera dobrze na wadze, to znaczy, że je tyle ile jej potrzeba. Co do zajmowania się nią, to po prostu zabieraj ją ze sobą. Ja np. jak gotowałam to ściągałam gondolę z wózka, kładłam na podłodze, wsadzałam zabawki, syna i on mi towarzyszył w kuchni. A też chciał być ze mną cały czas.

Gość mamachichi
Moja córka też od urodzenia melodii do spania nie miała wcale, jedynie to jak była takim noworodkiem do ok 2mies to spala w dzień, a noce zawsze były kiepskie, jak miała ok 5 mies to prawie w ogóle nie spała, zasypiała ok 2-3 w nocy, wstawała o 6 rano i cały dzień "na nogach",ale nie płakała, bywałam z nią nawet w poradni zaburzeń snu, dali jej wtedy hydroksyzynę (nie pamiętam na 100%) próbowałam jej dawać kilka razy przed snem, ale nie wiele pomogło więc jej dalej nie trułam, w wieku ok roku udało nam się wypracować system zasypiania ok 20 no ale po ok 3 się budziła i takim snem w kawałkach dosypiała do rana, potem drzemka ok 11, ok 1-1,5 godziny, jak miała rok i 5 mieś to nie spała w ogóle w dzień, po prostu dłużej ją musiałam usypiać niż ona faktycznie spała, no i zawsze zasypiała z płaczem, po tym jak przestała spać w dzień zasypia ładnie ok 20, no i śpi do rana (zwykle z jedną pobudką, ale taką na chwilę). Dodam tylko, że jeść w nocy przestała jak miała ok 6 mieś.

moja ma prawie 16mc i dalej co najmniej raz budzi sie w nocy nie zwariujesz na pewno- po prostu to przezyjesz:P dodam ze synek do 2lat jadł w nocy

Jak ja lubię takie stwierdzenia- dziecko powinno, no może i powinno, mój się do tej pory budzi 2-3 razy w nocy a ma 19 miesięcy. Napije się wody i idzie z powrotem spać, albo się rozgada i dyskutuje sam do siebie i potem pada z nudów.

Gość mama małego potworka
tez mam 6 mie, dziecko, synka jes 6 posiłków na dobe. rano o 6.00 120 ml mleka o 9,30 150-200 ml kaszki/kleiku ryzowego, o 12.30-13.00 obiadek 190 ml o 16.30-17.00 jogurt + ciasetczko o 20.00 mleko 210 ml o 1.30 210 ml mleka. w miedzy czsie woda gotowana i soczki tylko nie w nocy . w dzień ma jesc co 3-3,5 godz i tak go napoczatku przetrzymywałam i sie wkońcu nauczył. Też mnie teroryzował ale przetrzymywałam jego płacz moje dziecko też sypia tylko 2-3 godziny dziennie.