Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

in my life

szynszyle

Polecane posty

Gość a i owszem
ładnie prezentują się na wieszaku w szatni :classic_cool:

Gość ja, o co chodzi/?
??

Gość vcxvcx
gryza kable ..

zastanawiam sie nad kupnem, i chcialabym zasiegnac kilka informacji na temat opieki, zywnienia, i ogolem jekie maja charaktery te zwierzatka

Gość ja, o co chodzi/?
sa specjaLNE FORA na ten temat w internecie, tam odsyłam. co jedza - siano, warzywa, owoce, sa specjalne karmy, kolby. musza miec domek w klatce i dobrze by bylo gdyby mial jakis konar. szynszyle biora kapiel paskowa, wiec musisz kupic pasek i jakis pojemnik do ktorego bedzie wskakiwal. kazda szynszyla ma inne usposobienie. jedne sa towarzyskie inne nie. najlepiej kup dwie samiczki, bo jeden bedzie sie czul samotny, z parki bedziesz miec mnstwo potomstwa, a dwa samce beda rywalizowac o terytorium.

Gość ja, o co chodzi/?
ojj tak, gryza kable :O dlatego gdy go wypuszczasz z klatki musisz bardzo uwazac. moj podgryza mi nawet meble, nie wspominajac o ksiazkach... :O

zastanawiam sie nad kupnem, i chcialabym zasiegnac kilka informacji na temat opieki, zywnienia, i ogolem jekie maja charaktery te zwierzatka

Gość gość
ja już kupiłam w Moca Ferma Szynszyli :) przy okazji kupiłam klatkę, parę dodatków, mieszankę warzywną zobaczymy jak to bedzie na razie się oswajamy, ale ta mała kuleczka jest taka słodka :))

Gość młodyggg
Jeśli chodzi o żywienie to idealna oferte prezentuje www.biofeed.pl, który posiada w swojej ofercie ciekawy wybór żywieniowy dla naszych zwierzątek. Warto zajrzeć pod adres www.biofeed.pl

Gość Kociomaniaczka
Szynszyla wymaga dużo opieki i pielęgnacji. Oprócz tego to bardzo skoczne zwierzę więc nie może cały czas siedzieć w klatce. Trzeba jej robić godzinne "wychodne" żeby mogła pobiegać po mieszkaniu. I tak jak wcześniej ktoś zauważył bardzo lubi kable. Poczytaj sobie więcej tutaj: https://www.krakvet.pl/ksiazki-szynszylach-c-550.html