Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arixi

Śmierdząca wydzielina z pochwy.

Polecane posty

Gość arixi

Cześć mam 14 lat. Od roku może dwóch lat zauważyłam że leci mi dużo wydzieliny z pochwy, ale wczoraj łał to przerosło moje oczekiwania. Wydzieliny było tak dużo że zwykła wkładka nie dawała rade. Musiałam użyć podpaski. Och nie wspomniałam że mej wydzielinie towarzyszy bardzo nieprzyjemny zapach. Czy powinnam coś z tym zrobić ?

Gość oczywiscie, ze tak
powiedz mamie. Mnie to wyglada na grzybice pochwy. Bez lekow nie pozbedziesz sie tego. Masz zaburzona flore bakteryjna w pochwie, rozplenily sie w niej grupy, ktore odpowiedzialne sa za te uplawy i przykry zapach. Powinnas udac sie z mama go ginekologa. Dziewic nie bada sie dopochwowo, ale lekarz wyslucha jakie Ty widzisz objawy, a pozniej prawdopodobnie sam spojrzy na Twoj srom, by sie upewnic, czy to grzybica. Bez recepty mozesz dostac w aptece masc (Climatrizolum, o ile dobrze pamietam nazwe), ale od lekarza dostaniesz silniejsze srodki, ktore lepiej poradza sobie z infekcja. A na przyszlosc, jesli masz tendencje do tego typu chorobska, unikaj basenow i solariow. To czesto spore zrodla zakazenia, ze wzgledu na wysoka temp. i wilgotnosc (idealne srodowisko dla baterii). Jezeli nie sa prawidlowo odkazane, Ty bedziesz wracac z grzybica. Pij naturalne jogurty, unikaj cukrow. Kup od czasu do czasu suplement diety "Lacibios Femina". Zawiera te dobre bakterie, ktore powinny byc w pochwie, a sa do lykanie, nie aplikacji "dowcipnej",wiec latwiejsze w uzyciu;)

Gość oczywiscie, ze tak
dostalas juz okres? Czy po miesiaczce stan sie pogarsza?