Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natixa

Zaplodninona nasieniem dawcy

Polecane posty

Gość natixa

Witam -ten topik zalożyłam w sąsiednim forum ale widać błądziłam bo tam są już mamy . A mi chodzi o to jak zapatrujecie się na zapłodnienie nasieniem dawcy.Chodzi o normalny związek k+m w którym kobieta jest plodna .... Są nawet ogloszenia -oficjalnych i pokątnych dawców ,niektórzy chwala sie potomstwem i leglanym i tym z "daru " nasienia . Twierdzą że maja w ten sposób po kilkoro pociech . Jak to wszystko oceniacie ..Począwszy od strony moralnej po praktyczną ..i to czy dziecku tak poczętemu kiedykolwiek potem powiedzieć jak było naprawdę ..

Gość spirited away
Ja nie widze w tym nic dziwnego. Jesli kobieta jest płodna to jak najbardziej powinna miec mozliwosc przezywania ciazy i porodów. takie rozwiazanie moze byc ratunkiem kiedy meżczyzna jest bezpłodny lub cierpi na jakąś chorobe genetyczną. Mój kolega mieszka za granicą i oddaje nasienie do banku spermy, jest duze branie na zestaw genów jaki mu sie trafił (wysoki,zielonooki brunet) i moze sobie dorobić.

Gość Ona-e34
A ja zastanawiam się jak to pózniej będzie-np mężowi "odwidzi się " i wyprze się tak poczętego dziecka ..co wtedy ??

Dziecko JEST męża. Ale niekoniecznie musi wiedzieć że od strony technicznej pomogło nasienie innego dawcy.

Chodzi po prostu o to żeby dziecko było zdrowe. Żeby później nie było historii z obumarciem ciąży, poronieniem czy nabytymi wadami u płodu. Decydując się na dodatkowego dawcę pomagasz dziecku, sobie i mężowi (bo przecież łatwiej jest wychowywać zdrowe dziecko).

Gość nie kumam.....
jeśli mąż nie może mieć swojego potomstwa to jest to dobre rozwiązanie pod warunkiem że oboje tego chcecie. Musicie być swiadomi wszystkich zalet i wad takiego zapłodnienia. Gotowi na to psychicznie. Dla Twojego męża to właściwie jedyna szansa przecież

Gość leniwiec 288
podnoszę ..swoją drogą trochę ciary przechodzą -tak NIC nie wiedzieć o ojcu swojego dziecka ....

Dlatego najlepiej spotkać się z dawcą osobiście, a nie tylko z jego nasieniem z banku.

Gość Asiczka** .
A czy któraś z pań zapłodniona metodą AID mogłaby coś napisać ?

Gość Erydianna
No właśnie .....ja spytam czy panie z AID informują kogoś poza meżem otym -czy nawet dla reszty rodziny pozostaje to u was tajemnicą ?

Jesli wy jako para podjeliscie taka decyzje i na taki krok jestescie gotowi to nie sluchajcie opini innych. Ja nie wiem czy mowilabym komukolwiek o tym... Zycze Wam powodzenia byscie doczekali sie potomstwa ..

Gość Prawie adwoka-tka.
Podnoszę ! .Te kliniki przecież są popularne ..... Ale jaką macie gwarancję że dziecko będzie podobne do opisu "na opakowaniu " Przepraszam jeżeli kogoś tym urażono...