Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka 14 tyg synka

czy moge rozszerzyc diete?

Polecane posty

Gość matka 14 tyg synka

synek ma 14 tyg, waży 6.5kg. ok 66cm dosyć dużo je 150ml nawet co 2 godz.średnio 7 posiłków. i czy mogla bym jeden posiłek mu zastąpić np. gotowana marchewka, czy jabłuszkiem.

Gość matka 14 tyg synka
???

14 tygodni to jeszcze malutki... mimo wymiarów ;] Lepiej mu zagęszczaj te mleko kleikiem, żeby może bardziej się najadał. Jeszcze zdąży najeść się marchewki i jabłek itp ;] Jeśli koniecznie chcesz to zacznij mu poszerzać dietę po 4 miesiącu. W zupełności wystarczy.

jak już koniecznie chcesz to do skończenia 4 miesiąca możesz troszkę kleiku ryżowego do mleka dodawać a warzywka i owoce pierwsze dopiero jak skończy te 4 miesiące :P mój syn ma 10 tygodni i podobne wymiary to co też mam mu już marchewke dawać bo duży? nie o wielkość chodzi i wagę tylko o rozwój przewodu pokarmowego i innych układów

Gość matka 14 tyg synka
a myślałam ze najpierw powinny być wprowadzone marchew i jabłka a później kaszki, kleiki.

Chodzi o dodawanie TROCHĘ kleiku do mleka, żeby je zagęścić. Nie o kleik czy kaszkę w czystej postaci.

Gość matka 14 tyg synka
memi a jaką wagą urodzeniową i długośc miał twój maluch.co do długości to miał tyle 2 tyg temu.

Gość matka 14 tyg synka
tak się domyślam tylko czy po tym kleiku nie będzie bardziej tył. dziś spróbuje dać jedną miarkę na butelką.

Gość matka 14 tyg synka
przepraszam miało być '''mami82''

Dziecko je tyle ile potrzebuje. Nie wywołasz otyłości kleikiem ryżowym. Masz małego głodomora i tyle, to nie powód do zmartwień. Wręcz przeciwnie, to dobrze, że chce jeść i ładnie przybiera.

Gość matka 14 tyg synka
cieszę się ze ładnie je i przybiera ..wiem ze będzie miał czas za ''schudnięcie ''jak zacznie sie ruszać. ale czy nie czas aby nauczyć go dłużych przerw w jedzeniu.bo to karmienie sztuczne. nie mówie tu o 4 godz przerwach ..lecz tak 2.5-3 godz. a nie jak dotychczas 2 godz.