Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowo-szara myszka miki

osoby mające problem z poczęciem dziecka, zapraszam do rozmowy

Polecane posty

Gość ;))) uda się
Wyniki nasienia męża beznadziejne- lekarz powiedział że z takimi wynikami to statystycznie raz na dwa lata- trzy lata ;) i koniecznie do urologa bo on tutaj szans nie widzi, plus nie wiadomo czy u mnie wszystko ok miałam iść na badanie owulacji

Gość mama Poli
Witajcie :) tak was czytam kochane i zastanawiam sie, czemu mi też się nie udaje zajść... w sumie to już 10 cykli będzie bez zabezpieczenia, myślałam, że to jakoś szybciej się potoczy... A tu nic :( zaczynam się stresować że nie mogę czy coś... mam już dziecko z pierwszego małżeństwa, teraz od 2 lat jestem w zdrowszym i lepszym pod kazdym wzglądem związu, a gdy w końcu chcemy powiekszyc rodzinkę, to nic... :( Czy powinnam iść już do lekarza, czy nie mam się czym martwić

ja staram się nie myśleć o tym, choć oczywiśćie mi się to przeważne nie udaje... pracuję w przedszkolu w grupie 3-4 latków kocham te wszystkie urwisy jak swoje i uwierzcie mi że gdy mam gorszy dzień to te dzieciaki sa moją podporą.. śmiechem, każdym uściskiem wypelniają mi szare dni. Czasem patrząc na nich myślę sobie jakby to było fajnie mieć takiego dzieciaczka, lecz zaraz potem krzyk: " Pani Aniu siusiuuu!"-sprowadza mnie na ziemie:)

aspire28, kochana nie martw sie tak bardzo wiekiem, moja ciotka z własnej nieprzymuszonej woli zotala po raz pierwszy i ostatni matka w wieku 36 lat:) a pomysl ile pseudo gwiazd rodzi jeszcze pozniej... także główka do góry!:)

Aspire 28, nie martw sie tak bardzo, latkami , ktore leca... moja ciotka z wlasnej nie przymuszonej woli zostala po raz pierwszy i ostatni matka w wieku 36 lat:) a pomysl ile pseudo gwiazd rodzi jeszcze pozniej;) takze głowka do góry:) Mama Poli, uważam ,ze nie ma co sie jeszcze zadreczac, ale do lekarza w sumie mozna juz sie wybrac, zawsze to troche uspokoi i oswieci:) powodzenia:)

Gość ;))) uda się
U mnie razem wzieliśmy sobie tygodniowy urlop między świętami spędzaliśmy razem czas skupiliśmy się na sobie, fillmy i odpoczynek ;) na początku stycznia byłam właśnie u lekarza i sie załamałam troszkę po wyjściu od niego i szczerze mówiąc nawet się nie nastawiałam na nic byłam w ciężkim szoku jak nie dostałam okresu...

Gość aspire 28
Myszko--> dzieki za dobre słowa. Ja tak bardzo lubie dzieci. W rodzinie i wsród znajomych to jestem wszystkich dzieciaczków najukochańszą "ciocią" :) Niestety aktualnie nie mam pracy mam czas na myslenie. Mogłabym znależć sobie jakies zajęcie, ale ciężko mi sie ze brac za cokolwiek. Bardzo brak dziecka mnie przygnebia.

aspire28 ja też nie pracuje, ale studiuje zaocznie, a gdyby nie studia to juz całkiem bym sfiksowala... też szukam pracy, ale jak widze jakie sa propozycje i za jakie pieniadze to sie odechciewa..:( więc wiem o czym piszesz;) życze Ci abys znalazla fajne zajecie , ktore pomoze ci "wyluzowac". uda sie... dzięki ,że do nas zajrzałaś , dzieki takim historiom jak Twoja, na nowo rodzi sie nadzieja , ze w końcu zostaniemy wszystkie mamami:D

witam no my z męzem czekamy do maja i w maju koleny spermigram jak nic sie nie poprawi to inseminacja zobaczymy a ja doweidzialam sie w sobote ze bede cicia siotra w 9 tygodniu ciazy na poczatek wrzesnia mam termin tydzien przed 1 rocznica slubu ciesze sie ,a z driguej strony jest mi przykro bo my juz wlalczymy ponad 2 lata::(

Gość ;))) uda się
Dziewczynki trzymam mocno kciuki pozdrawiam serdecznie ;)

TheOleska łepek do góry!:* wkrótce i Ty będziesz się chwalić pięknym brzuszkiem:* wszystkim nam się powiedzie ja w to wierze:)

Gość aspire 28
TheOleska---> świetnie cie rozumiem. U mnie w rodzinie same tez dzidziusie i ciężarne. Ciesze sie że sa w ciąży, ale właśnie z drugiej strony strasznie mi przykro. Wiekszosc ludzi niestety co jakis czas pyta jak tam u nas w tych sprawach, a tesciowa pyta niesety co miesiac. Jest mi juz przykro, nie chce mi sie z nia juz gadac, chociaz ja b.lubie. Moi rodzice tak nie naciskaja i nie pytaja.

TheOleska wiem, co przeżywasz.... ja jakies 3 tygodnie temu tez sie dowiedzialam , ze zostane ciocia. moj brat , jest o rok ode mnie młodszy, nie mieszka z dziewczyna, ciągle się kłócili, zrywali, wracali i zaliczyli od tak, wpadke... jak sie o tym dowiedzilam , to nie wiedzialam gdzie mam sie schować,żeby nikt nie widzial jak płacze... a mieszkamy z moimi rodzicami, wiec ciezko sie zaszyc... powoli zaczynam sie oswajac z ta mysla, ale nie wiem jak bede reagować gdy dziewczynie mojego brata bedzie rosl brzuszek, a mi i M. dalej nie bedzie wychodzilo...:( ale kochana jak bedziemy trzymać sie razem to damy rade:) duzo sily Ci życzę!

dziekuje dziewczynki naprawde za mile slowa ja tez nie wiedzialam gdzie sie schowac jak nam powedzilei o tym w jednej chwili łzy mi stanely w oczkach noi wyplima cala butelke wina z tego wszystkiego sama a widzialam ze mojemu m tez jest przykro bede miec prezent na 1 rocznice slubu mama moja tez juz mi da spokoj bo tez tylko dzwoni i pyta bo mieszka za granica a tak bedzie wkoncu babcia jak chciala mi da spokoj z tymi pytaniami chodz sie domysla juz nie mam czasem sil na to dzis dostalam okrs:( jak zawsze ale cóz myslicie ze witaminy pomoga zwiekszyc ruchliowsc plemników? bo ma tylko 4 % a norma ponad 30% morfologie ma dobra budowe tez i jak na ilisc jest imponujaca ale jak to mówic liczy sie jakos nie ilosc:/ ah boje sie 3 miesace musi brac witaminy przestla palic w maju powarzamy kolejny spermigram a jak wy sobie z tym radzicie ???

kolorowo-szara myszka miki to widze ze przezylas to tak samo jak ja z ta ciąza ale nie da sie inaczej niestety:(

Gość aspire 28
Moj zrobil pierwsze badania i wyszly mocno srednie wiec zaczal brac witaminy, najpierw androwit i za 3 mc zrobilismy znowu i byly duzo lepsze wyniki, potem znowu za 3 mc i wyszly znowu lepsze, teraz przerzucil sie na Salfazin bo podobno lepszy i tez wyniki sie jeszcze polepszyly. Troche ruchliwosc moglaby byc lepsza. Wiec zawsze lepiej brac niz nie brac witamin. Najlepiej dieta, rzucenie palenia, nie przegrzewac jąder, ograniczyc gorące kąpiele i czy długie prysznice, chodzic w bokserkach w domu w przewiewnych spodniach. To powinno dodatkowo pomóc. Tak nam lekarz radzil. Moja tesciowa mino ze jest podwojna babcia to nam i tak nie odpuszcza.

aspire 28 jak w sumie twój mąz dlugo bierze te witaminy? i jak dlugo sie wogle staracie jaka jest u was dokladnie przyczyna? bo nam ten lekarz powedzial zeby maz zmenil diete oprucz tego juz nie pali i nie pije chodz picie mu sie rzadko zdarza ale ogólnie dlugo pali wczesnij i duzo ja mu juz kupilam salfazin,do tego cynk,selen wit.E i ta mocna l-kartynina pomaga na ruchliowsc myslisz ze jest szansa na poprawe ruchliowsci? bo lekarz powedzial ze tak 4% a norma jest ponad 30%

Gość aspire 28
Dobranoc Myszko :) Szansa zawsze jest na poprawe wynikow wiec wit nie zaszkodza. Moj wogole nie palil, pil tylko okazjonalnie, teraz wogole juz nie pije. jest na diecie, schudl. Witaminy bierze juz jakis rok, a staramy sie ponad 1,5 roku. Moj ma troche lepsze wyniki, pewnie to przeze mnie nie mamy dziecka, albo cos jest nie tak albo psychika.

Gość aspire 28
Ja mialam lekko podwyzszone androgeny i prolaktyne. Za tydzien odbiore wyniki to sie dowiem wszystkiego co sie pogoryszylo co polepszylo, jak dzialaja na mnie ziolka. W sumie nic konkretnego nie mam stwierdzonego, oprocz tyłozgiecia macicy. Do zbadania zostały mi juz tylko jajowody czy sa drożne.

aspire 28 a skąd wiesz ze przez ciebie/ mials robione badania?wogóle jakies a oglnie oprucz slabej ruchliowci plemnikoe wszystko jet z nimi wporzadku/ bo ja chcesz moge przeslac wyniki mojego m i sobie poruwnasz

Gość -Paulaa-
Hej dziewczynki. To widzę , ze nie jestem sama , my też się staramy 8 miesięcy. Ostatnio poszłam do pani ginekolog i po badaniu powiedziała , że wszystko jest ok. Trochę mnie to wszystko dołuje :( Bo gdzie nie popatrzę tam jakaś wpadka , a my się staramy i niestety nic :( Staram się nie nakręcać i o tym nie myśleć i w sumie do połowy cyklu mi to bardzo dobrze wychodzi ale zawsze im bliżej okresu tym wiadomo więcej o tym rozmyślam :):) W sumie w tym miesiącu jakąś tam nadzieje mam bo dzisiaj 31 dzień cyklu a zawsze tak do 30 już @ jest ale znając życie to jutro lub w środę przyjdzie i kolejny cykl starań przed nami będzie.

Gość aspire 28
Nie wiem czy przeze mnie nie ma dowodow narazie, juz sama siebie obwiniam, moze psychika. Tak to jest w miare ok. Wrzuc wyniki to porownamy sobie.

Gość aspire 28
Witaj Paula :) Wszystkie mamy podobne mysli i sytuacje. Ja tez w pierwsze 2 tyg gory bym przenosila, mam nadzieje, seksu duzo, a potem im blizej @ tym gorzej ze mna. I jeszcze ten PMS, ktory mi nie daje zyc. Wczoraj strasznie sie poryczalam, bo nastepna dziewczyna z mojego otoczenia jest w ciąży. A my warunki mamy, chcemy, lubimy dzieci i nic.

Objętość 4,3ml.(n.>2,0ml) pH -7.5(n.7,2-7,8) kolor -szaro-białe Lepkość -prawidłowa Homogenizacja-10min(n.10-45min.) okres abstynencji płćiowej>4 dni ilość plemników (spermatozoa /1ml)-98 400 000(n.20x10 -250x10/ml.) ilość plemników (spermatozoa/ ejakult)-423 120 000(n.>40x10 ) KLASYFIKACJA RUCHU PLEMNIKÓW: ILOŚC PLEMNIKÓW RUCHOMYCH PO 1 GODZ-31%(N.PONAD 50%) RUCHLIOWOSC POSTĘPOWA SZYBKA LINEARNA -4%(N.PONAD 25%) ruchliwosc postępowa wolna linearna 11% rychliowsc postepowa nielinearna-7% ruch nie postępowy 9% TEST PRZEZYWALNOSCI PLEMNIKÓW W PLAŻMIE NASIENIA ilośc plemników ruchomych po 24 godz-pojed.w preparacie (n.>5%) o rychu postępowym 0% BADANIAE MORFOLOGICZNE NASIENIA ilosc plemników p prawidłowej budowie-42%( n.ponad 30%) komórki spermatogenezy -8%(n.1-2%) komórki okragle 5% leukocyty -400 000.(n.0,5x10/ml.) Ertrocyty-o Nabłonki -o pojedyńcze egregacje ruchomych plemników w preparacie

Gość aspire 28
Wyniki mojego M: Objętość: 2,3 Barwa: biała Czas upłynnienia: 30min PH: 7,9 Ogólna ilość plemników w 1ml: 75625000 Ilośc plemników o ruchu postępowym: 7% ogólnej ilości Ilośc plemników słabo ruchliwych: 59% ogólnej ilości Ilośc plemników o ruchu drgającym: 10% ogólnej ilości Ilośc plemników martwych: 24% ogólnej ilości Formy patologiczne wśród plemników w %: dotyczące główki: duże 9% małe 10% stożkowe dotyczące witki: długie 8% krótkie 8% dotyczące całości: 6% Leukocyty: 1-3 wpw Erytrocyty: 0-1 wpw Komórki nabłonkowate: 0-1 wpw TSH 1,025 mU\L FSH 2,32 mlU\ml Prolaktyna 14,96 ng\ml Testosteron 3,89 NG\ML

Gość -Paulaa-
aspire 28- no ja mam dokładnie tak samo. Jak tylko się dowiem , ze jakaś znajoma, koleżanka , ktoś z rodziny czy nawet taka osoba którą tylko znam przelotnie , ze jest w ciąży to jakoś mi się dziwnie robi. Czasem nie mam ma nic ochoty jak znowu przychodzi @. Tylko położyć się w łóżku i leżeć :( Czasem mam takie dziwne wrażenie , ze coś jest ze mną nie tak ze dziecko to dla nas tak jakby wyzwanie :(