Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia345

Najciekawsze potrawy z wieprzowiny

Polecane posty

Gość zosia345

Hej, znacie jakieś ciekawe, nietypowe a może po prostu świetne przepisy na dania z wieprzowiny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość q2dftgyhuqGY
to cyba penis usmazony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Ja ostatnio czytając artykuł o najostrzejszych daniach na świecie natrafiłem na takie: Wieprzowina Vindaloo „W Indiach słowo "pikantny" nie oznacza tego samego co "ostry". Dla mieszkańców tego kraju pikantne jedzenie to takie, w którym miesza się wiele przypraw i wyrazistych smaków. Co natomiast dla Hindusów znaczy wyraz "ostry", najlepiej obrazuje wieprzowina Vindaloo, jedna z najostrzejszych potraw świata. Przepis, przywieziony na Goa przez Portugalczyków, zawierał wieprzowinę marynowaną w winie, pieprzu i czosnku. Przyjął się w Indiach, gdzie poddano go pewnej manipulacji, tworząc danie typu curry. Specyficzny ostry smak zawdzięcza ono niebotycznym ilościom Bhut Jolokia, papryczki chili określonej przez Księgę Rekordów Guinnessa jako najostrzejszą na Ziemi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Fajny przepis, ale jednak ostry to nie jest mój ulubiony smak, macie może coś słodkiego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Może po prostu wieprzowina na słodko: Składniki * 500 g niezbyt chudej wieprzowiny (dałam karkówkę) * po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu * 2 łyżki oleju * 1 duża cebula drobno posiekana * 3 ząbki czosnku posiekane * 5 cm utartego imbiru * 3 czerwone chilli drobno posiekane (zdecydowanie za dużo proponuje 1) * 2 łyżki Kecap Manis (można go przyrządzić samodzielnie mieszając 1/6 ciemnego sosu sojowego z płaską łyżką melasy i połową łyżki brązowego cukru) * 250 ml mleczka kokosowego * 2 łyżeczki soku z limonki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Wykonanie Mięso umyć osuszyć pokroić w sporą kostkę. W misce wymieszać z solą pieprzem i olejem. Usmażyć w woku lub na patelni, partiami, aż się zezłoci. Usmażone przekładać do niewielkiego rondla. Cebulę, chilli i imbir zezłocić na średnim ogniu (na patelni po mięsie) około 10 minut, pod koniec dodać czosnek. Podsmażone warzywa dodać do mięsa, wraz z Kecap Minis i sokiem z limonki; zalać mlekiem kokosowym. Gotować na średnim ogniu około 1 godziny (aż mięso będzie miękkie). Podawać z ryżem lub makaronem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alina 5555
To ja mam taki - wieprzowina z owocami liczi: Składniki karkówka 1 kilogramów owoc liczi 2 szklanek jajko 1 sztuk olej 4.1 szklanek mąka ziemniaczana według uznania ząbek czosnku 1 sztuk wódka 3 łyżek stołowych olej sezamowy 2 łyżek deserowych sos sojowy 1 łyżek stołowych przyprawa "5 przypraw" 0.25 łyżek deserowych sól 0.5 łyżek deserowych kompot z liczi 1 szklanek vegeta 0.5 łyżek deserowych ketchup 2 łyżek stołowych ocet 3 łyżek stołowych cukier 1 łyżek stołowych Przygotowanie Mięso pokrajać w kawałki o wymiarach 3 x 4 i 1 /2 cm. Każdy kawałek naciąć z jednej strony w kratkę o szerokości 1 cm. Składniki marynaty wymieszać, dodać mięso, dokładnie wymieszać ręką, odstawić na 30 min w temperaturze pokojowej. Owoce liczi osączyć, przeciąć na pół, sok wymieszać z pozostałymi składnikami sosu z liczi. Mięso przełożyć do sita, osączyć. Roztrzepać jajo w misce, przełożyć do niej mięso, wymieszać. Obtoczyć wieprzowinę w mące ziemniaczanej, strzepać nadmiar, odłożyć na talerz. Garnek lub rondel postawić na dużym ogniu, wlać 4 szklanki oleju, po 5 min sprawdzić temperaturę. Połowę mięsa kłaść pojedynczo w gorący olej, smażyć na jasnozłoty kolor przełożyć do cedzaka. Smażyć drugą połowę. Metalowym sitkiem zebrać zanieczyszczenia z oleju, olej mocno rozgrzać, wsypać przesmażone mięso, smażyć na ciemnozłoty kolor, przelać olej z mięsem do cedzaka ustawionego na garnku. Łyżkę oleju wlać na gorącą patelnię, dodać czosnek, smażyć do zrumienienia, czosnek wybrać. Wlać alkohol i zamieszany sos, mieszając doprowadzić do zagotowania. Dodać liczi, mieszając zagotować, spróbować, w razie potrzeby doprawić solą, cukrem lub octem. Wlać olej sezamowy, zamieszać. Dodać usmażone kawałki mięsa, wymieszać. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 6-8 osób - z ryżem i zupą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andrieje345
A ode mnie - Pieczona wieprzowina z miodem i przyprawami łatwe danie dla 8 osób Składniki: 1,5 kg wieprzowiny z kością sól i pieprz 1 łyżka oliwy 3 4 łyżki świeżego, posiekanego rozmarynu 2 łyżki quatre-pices (mieszanka cynamonu, pieprzu, gałki muszkatołowej i goździków) 75 ml miodu, podgrzanego lub płynnego 125 ml wody lub cydru Przygotowanie: Mięso powinno mieć temperaturę pokojową. Podgrzej piekarnik do 200C. Dopraw wieprzowinę solą i pieprzem. Posmaruj oliwą. Wymieszaj rozmaryn z pozostałymi przyprawami i dobrze obtocz w nich mięso. Ułóż je w brytfannie, warstwą tłuszczu do góry. Polej miodem. Wlej także 60 ml wody na dno brytfanny i wstaw mięso do piekarnika. Piecz wieprzowinę 20 minut, a potem zmień temperaturę piekarnika na 180C. Piecz jeszcze 40 minut. W trakcie pieczenia możesz dolać jeszcze 60 ml wody. Wyjmij mięso z piekarnika i pokrój je w plastry. Postaraj się, żeby nie ostygło. Ułóż wieprzowinę na półmisku. W razie potrzeby dopraw. Polej sokami z brytfanny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Na słodko to chyba najlepiej z owocami więc może wieprzowina z miodem i jabłkami: wieprzowina 1kg miód 1 łyżka stołowa gruboziarnista musztarda 1 łyżka stołowa cebula - 1 sztuka jabłka - 2 sztuki sól - 2 szczypty oliwa z oliwek - 2 łyżki stołowe masło - 1/4 kostki szałwia 4 listki wino białe - szklanki sok jabłkowy 1 szklanka pieprz - według uznania Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 230st. wcześniej ponacinać skórkę wieprzowiny, natrzeć ją solą, oliwą i pieprzem. Pic w brytfance przez 25 min, a następnie zmniejszyć temp. do 190st i piec przez kolejne 15min. Potem wrzucić masło do brytfanki. Umyć i obrać ziemniaki i cebulę, poukładać wokół mięsa. Piec przez 45min. Następnie posmarować mięso miodem wymieszanym z musztardą, dorzucić obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka oraz szałwię i piec przez kolejne 15min. Wyjąć brytfankę z piekarnika i wyciągnąć z niej mięso, ziemniaki, cebulę i jabłka. Do tego co zostało w naczyniu, dodać wino i sok jabłkowy. po wymieszaniu powstanie pyszny sos do pieczeni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Mniam, aż ślinka cieknie ja też poszukałam i znalazłam taki przepis: Wieprzowina duszona z cytrynami i pomarańczami Porcja dla ośmiu osób Składniki: - 2 szklanki dobrego czerwonego wina - sok i starta skórka z 1 dużej pomarańczy - sok i starta skórka z 1 cytryny - 1 łyżka ziaren czarnego pieprzu - 1 łyżka jagód jałowca - 6 goździków - 3 liście laurowe - 1 kawałek schabu bez kości o wadze 2,25 kg, z zostawioną cienką - warstwą tłuszczu, zwinięty i obwiązany w 4-centymetrowych - odstępach sznurkiem - szklanki brązowego cukru - szklanki oliwy z oliwek extra virgin - miałka sól morska - szklanki dobrego czerwonego octu winnego - 3 duże pomarańcze, obrane ze skórki i gorzkiego białego włókna, - podzielone na cząstki - 2 cytryny, obrane ze skórki i gorzkiego białego włókna, pokrojone - na kawałki Wlej do rondla wino, sok, otarte skórki z cytryn i pomarańczy i doprowadź całość do wrzenia. W moździerzu rozgnieć ziarenka pieprzu, jagody jałowca i goździki na gruboziarnisty proszek. Zdejmij z ognia rondel z winem i dodaj do niego przyprawy oraz liście laurowe. Przykryj go pokrywką i odstaw na godzinę, aby płyn przeszedł smakiem przypraw. Umieść kawałek wieprzowiny w nierdzewnej misce dostosowanej wielkością do jego rozmiarów. Polej mięso schłodzonym winem i sokami, przykryj folią spożywczą i wstaw na dwa dni do lodówki. Kilka razy dziennie przewracaj mięso na drugą stronę. Wyjmij wieprzowinę z marynaty zachowaj ją na później i osusz papierowymi ręcznikami. Posyp ją brązowym cukrem, przyklepując go do powierzchni mięsa. W kamionkowym lub emaliowanym żeliwnym naczyniu żaroodpornym podgrzej na dużym ogniu oliwę i obsmaż dokładnie wieprzowinę ze wszystkich stron. Powierzchnia mięsa powinna się skarmelizować i przypiec (ale nie przypalić) czynność ta wymaga pełnego skupienia, a zajmie co najmniej 10 minut. Przełóż wieprzowinę na talerz i posyp obficie solą. Nie zmniejszając ognia, wlej do naczynia żaroodpornego ocet winny i zeskrob z dna to, co do niego przywarło. Gotuj płyn przez kolejne 23 minuty, aby nieco zgęstniał. Przecedź zachowaną marynatę, wlej ją do naczynia i zagęść sos przez 23 minuty. Zmniejsz ogień i włóż z powrotem wieprzowinę do naczynia. Przykryj je, uchylając pokrywkę, i duś mięso na małym ogniu przez 45 minut. Włóż do środka cząstki pomarańczy oraz kawałki cytryn i wymieszaj je z sosem. Doprowadź ponownie całość do wrzenia, przykryj naczynie, uchylając pokrywkę, i duś jeszcze 20 minut lub tak długo, aż będzie można bez problemu wbić w mięso widelec. Zestaw naczynie z ognia i odstaw na godzinę. Po upływie tego czasu odgrzej potrawę na bardzo małym ogniu. Pokrój mięso na cienkie plastry i ułóż na płytkim, podgrzanym półmisku, udekorowane owocami i sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Przepis pochodzi z książki Marleny de Blasi Smaki południowej Italii. Tłum. Jacek Konieczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alina 5555
Wieprzowina z gruszkami - składniki * 1 łyżka sosu sojowego * 1 łyżeczka białego octu winnego * 2 łyżki wytrawnego sherry * 450 g schabu środkowego * 2 duże gruszki * 1 łyżeczka posiekanego czosnku * 1 łyżka posiekanego świeżego imbiru * 4 drobno pokrojone cebulki dymki Wieprzowina z gruszkami - sposób przygotowania W dużej misce mieszamy sos sojowy z octem i sherry. Mięso kroimy ostrym nożem na bardzo wąskie paski i wrzucamy je do marynaty. Gruszki kroimy w plastry grub. 5 mm (bez obierania), usuwamy gniazda nasienne. Czosnek, imbir i cebulki dymki (bez szczypioru) podgrzewamy w ciepłym woku lub patelni, ciągle mieszając, przez 1-2 min, aż będą gorące. Następnie do woka dodajemy schab razem z marynatą i, cały czas mieszając, smażymy przez 3-4 min, aż mięso zmięknie i zacznie się rumienić. Podajemy gorące, posypane pokrojonym szczypiorem, odkrojonym od dymki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Ależ się zrobiło letnio, ciepło i słonecznie od tych owocowych przepisów!!! Kto ma jeszcze jakieś?!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alina 5555
Ja mam! Wieprzowina ze śliwkami Czas przygotowania: 20 minut Czas duszenia: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki * 4 plastry wieprzowiny od szynki lub schabu (po 15 dag) * 3 łyżki musztardy * 12 miękkich śliwek suszonych (bez pestek) * łyżka masła * łyżka oleju * 100 ml białego wytrawnego wina * 1/2 szklanki śmietany * sól, pieprz Etapy przygotowania Plastry mięsa lekko rozbić przez kawałek folii. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym położyć po 3 suszone śliwki. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. W rondlu rozgrzać masło z olejem, obsmażyć mięso. Wlać wino, dusić na małym ogniu 30 minut. Mięso wyjąć, sos odparować, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Roladki polać sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alina 5555
Zrobił nam się przegląd po owocach, więc dodam kolejny: Łopatka wieprzowa ze szpinakiem i wiśniami Trudność: łatwy Czas: do 30 minut Ilość osób: 2 Łopatka wieprzowa ze szpinakiem i wiśniami Potrzebne składniki: * 500 g łopatki wieprzowej (bez kości) * 15 dag suszonych wiśni * 1 łyżka przyprawy do mięsa * 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku * pęczek szpinaku * olej do smażenia * pieprz * sól Opis przygotowania: Łopatkę wieprzową umyć, osączyć z wody i podzielić na porcje. Następnie oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do mięs i przełożyć do brytfanki. Wlać 0,5 szklanki oleju i dodać do tego sparzone wrzątkiem wiśnie. Piec do miękkości mięsa w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. W czasie pieczenia, mięso polewać olejem z pieczenia. Upieczone przełożyć na talerz razem z wiśniami. Szpinak opłukać, osączyć z wody, przełożyć na rozgrzana patelnię i smażyć przez 1 minutę na rozgrzanych 2 łyżkach oleju. Po usmażeniu oprószyć pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i dodać do mięsa. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Wieprzowina duszona z rodzynkami Składniki: 750 g schabu 2 łyżki oleju sól pieprz papryka mielona 2 cebule 2 jabłka l bulionu mięsnego 50 g rodzynek 2 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso opłukać w zimnej wodzie po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz jedno obrane jabłko pokrojone w kostkę. Zalać całość bulionem, zagotować i trzymać na małym ogniu około 80 minut. Po tym czasie mięso wyjąć a do sosu dodać make i jeszcze raz zagotować, wówczas dodać rodzynki oraz drugie jabłko pokrojone w kostkę. Gotować około 5 minut. Mięso pokroić w plastry i polać go sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andrieje345
Wieprzowina z ananasem (2 porcje) * 300g wieprzowiny (schabu, łopatki lub szynki) pokrojonej w kostkę 2x2 cm * 2 łyżki oliwy do smażenia * 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę * 1/3 dużej czerwonej papryki pokrojonej w niewielkie paski * 1/2 chili jalapeo oczyszczone z nasion i drobno pokrojone * 250g świeżego ananasa pokrojonego na cząstki 2x2 cm * 150 ml wywaru z kurczaka * sól i świeżo zmielony czarny pieprz Na patelnię z rozgrzaną oliwą włożyć mięso i lekko zrumienić ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do garnka. Na patelnię włożyć cebulę, paprykę i jalapeo. Smażyć, aż cebula będzie miękka. Przełożyć do garnka z mięsem, dodać cząstki ananasa i dokładnie wymieszać. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30-40 minut od czasu do czasu mieszając, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem. Świeżego ananasa można zastąpić ananasem z puszki, a jalapeo szczyptą chili w proszku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Wieprzowina z morelami Składniki (na 4 porcje): - 500 g wieprzowiny na gulasz (łopatka lub karkówka) - 1 cebula - 200 g suszonych moreli - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka sosu sojowego - 1 łyżeczka octu balsamicznego - ząbek czosnku - pieprz i suszony tymianek Wieprzowinę pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Posypać przyprawami i wymieszać z łyżką oleju. Wrzucić na lekko rozgrzany olej. Smażyć, często mieszając w głębokiej patelni lub garnku. Każdą morelę przekroić na pół, dodać do mięsa. Podlać 1/2 szklanki wody, dodać po łyżeczce miodu, sosu sojowego i octu balsamicznego. Dusić pod przykryciem do miękkości (około 10-20 minut). W razie potrzeby podlać jeszcze odrobiną wody. Podawać z ryżem i gotowaną marchewką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Wieprzowina z bananami Składniki * 1/2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej ze schabu) * 5 łyżek oliwy * 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku * 1 łyżeczka majeranku * 2 łyżki octu winnego * 2-3 banany * 5 dag masła * sól, pieprz Sposób przygotowania Mięso umyć, pokroić w kostkę, natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i pa-pryką. Skropić octem, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Po upływie dwóch godzin smażyć kawałki mięsa na rozgrzanej oliwie. Banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry i smażyć na maśle. Mięso wyłożyć na półmisek, przykryć smażonymi bananami i podawać. DOBRA RADA: Danie jest najsmaczniejsze, jeśli mięso poda się z ryżem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pawel345
Polędwiczki wieprzowe w truskawkowym sosie balsamicznym Składniki, 2 porcje: 250 g truskawek (mogą być mrożone) 60 ml octu balsamicznego 2 łyżeczki cukru pudru roszponka lub inna sałata skropiona oliwą z oliwek 1 polędwiczka wieprzowa, około 200 - 230 g 40 ml oliwy z oliwek do smażenia 60 ml bulionu garść bazylii Przygotowanie: * Truskawki przekroić na połówki, wymieszać z cukrem pudrem i octem balsamicznym, odstawić na 15 minut. Na talerzach rozłożyć roszponkę lub sałatę. * Polędwiczkę pokroić na 2 cm kawałki, doprawić solą oraz pieprzem. Rozgrzać olej na patelni, smażyć polędwiczki przez 2 minuty z każdej strony, zmniejszyć ogień na wolny i smażyć przez 8 - 10 kolejnych minut, aż polędwiczki będą miękkie. W połowie smażenia mięso raz odwrócić. Wyłożyć na talerze obok sałaty i przykryć luźno folią aluminiową, odstawić na 5 minut aby mięso odpoczęło. * Patelnię na której smażyły się polędwiczki ustawić ponownie na średnim ogniu i wlać bulion, zagotować. Dodać truskawki z sosem balsamicznym, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez 2 minuty, doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Truskawki wyjąć z patelni i ułożyć na mięsie, resztę sosu zredukować na większym ogniu i polać po polędwiczkach. Posypać porwanymi listkami bazylii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Roladki wieprzowe zapieczone pod serowo porzeczkową skorupką Składniki: 1 kg wieprzowiny z karczku 25 dkg pieczarek kostki masła 5 dkg tartego żółtego sera 15 dkg porzeczek czerwonych (lub dżemu porzeczkowego, wtedy pomijamy cukier) 1 łyżka cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Pieczarki lub grzyby leśne oczyścić, drobno pokroić, zrumienić na połowie masła. Mięso delikatnie rozbić, przyprawić, na każdym kotlecie rozłożyć cienką warstwę pieczarek, ciasno zwinąć, spiąć wykałaczką. Każdą roladę zrumienić na reszcie masła. Ser wymieszać z utartymi porzeczkami i cukrem, masą pokryć rolady, zapiec w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia345
Słodko teraz i pikantnie więc jako podsumowanie nasuwa mi się news: http://www.tvn24.pl/26086,1640856,0,1,prezydent-radzi-zamiast-viagry- wieprzowina,wiadomosc.html „- Powiedziano mi coś, czego nie wiedziałam; że jedzenie wieprzowiny ma pozytywny wpływ na życie seksualne - powiedziała podczas spotkania z argentyńskimi hodowcami świń Cristina Fernandez de Kirchner, prezydent kraju. I jak dodała sama to sprawdziła. Po zjedzeniu grillowanej wieprzowiny spędziła z mężem "pełen satysfakcji weekend".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoroka
odciodcinamy wieprzakowi łeb i ciachamy go na calego w plastry grube i takiego wieprza kladiemy na patelnie i smazymy na goracym oleju na zlocisty kolor do tego salatka z krowich wymion mmmm smacznego :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to ja jeszcze dodam fajny przepis:) Gulasz a la tropicana Składniki: 1 kg szynki PQS, 1 czerwona papryka, 8 małych pieczarek, 1 cebula, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 plastry ananasa, 100 g pędów z bambusa, sól, pieprz do smaku, liści laurowy. Wykonanie: Mięso pokroić w paseczki ok. 1 cm i przesmażyć na oliwie z oliwek. Po 5 minutach dodać pokrojona w piórka cebulę, pociętą w paseczki paprykę i umyte pieczarki w całości. Dodać listek laurowy, doprawić do smaku sola i pieprzem. Przełożyć do garnka, podlać wodą. Dodać pokrojonego w kawałki ananasa i pędy bambusa. Całość dusić jeszcze chwilę, aż będzie miękkie. Podawać z dzikim ryżem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale news po prostu zabójczy, może ludzie zaczną więcej jej spożywać by mieć takie atrakcje:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spryt siegajacy zenitu
jedna osoba pod kilkoma nickami wkleja przepisy i tylko czeka jak sie z nia zaczna droczyc zwolennicy mies lepszych gatunkow :D :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fraux
Nie wiem czy ktoś wkleja czy nie.. Ale mnie interesuje jak to można jeść mięso z bananami?? ktoś próbował ten przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
wieprzowina nie jest specjalnie ciekawym miesem, ale owszem mozna zrobic z niej wiele pysznosci. moim ulubionym wieprzowym daniem jest pieczony schab. wlasnie wczoraj go pieklam, razem z ziemniakami i calymi pieczarami. niebo w gebie :) a jaki mieciutki i wilgotny. jest dosc konkretnie przyprawiony sola, pieprzem i ziolami prowansalskimi. i troche naoliwiony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
a surowka do tego idealnie pasujaca: por z jablkiem (oraz oliwa, musztarda i ciut soli oraz cytryny).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×