Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam doc

mam dość

Polecane posty

Gość mam doc

U Was też jest tak, że wszelkie decyzje dotyczące ciąży podejmujecie same? Ja jestem już tym zmęczona. Mój maż mówi tylko 'jak chcesz'. Sama muszę decydować jakie badania robić, u jakiego lekarza, na jakim sprzęcie itd.

Mam to samo.Wszystkie decyzje podejmuję sama bo mąż mówi "rób jak uważasz"

Gość Gloriiia
Ale o tym jakie robić badania to chyba powinien decydować lekarz a nie mąż a u jakiego lekarza i na jakim sprzęcie to kobieta wie najlepiej, ja w każdym razie wiedziałam dokładnie gdzie i u kogo mam robić, informowałam o tym męża i jechalismy. Nie stresujcie sie dziewczyny, wejdźcie sobie na www.pogrosiku.eu i Wam przejdzie, ja sobie tam upolowałam ostatnio depilator, już mi przywieźli.

Gość mam doc
Mój lekarz np nie zleca standardowo badań na tokso, jeśli chcę to mogę sobie zrobić sama, ale sama muszę o tym zdecydować. Tak samo lekarz wskazał mi kilka miejsc do usg połówkowego i tez muszę sama zdecydować, a mam problem z podjęciem tej decyzji, bo nie wiem czy np. watro jechać kawał drogi, żeby robic usg na jakimś bajeranckim sprzęcie, skoro jeszcze miesiąc wcześniej wszyscy robili na 'normalnym'. W zasadzie wszystko sama muszę obczaić. Najgorsze jest to, że ja chcę dla dziecka jak najlepiej, a boję się, że zostanę posądzona o fanaberie.

mój lekarz przyjmuje prywatnie biorąc 120 zl za wizytę. Ostatnio wizyta trwała 4 minuty, bez usg, nic nie mówił o konflikcie serologicznym - olał wszystko bo miał duże spóźnienie. Spytałam męża czy nie lepiej zmienić lekarza "rob jak uważasz".

Gość whhhhhg
to fajnych macie mężów:o

Gość kjkljkjl
to normalne:) ta plec zazwyczaj tak ma;) i to nie dlatego ze sie nie interesuja, oni poprostu nie wiedza:)

Gość hoohoo
odpowiedz w stylu "jak chcesz" wcale nie musi oznaczać ze on ma to w doopie;) mężczyźni w wiekszosci praktycznie maja zerowe pojecie o przebiegu ciąży i o tym jakie badania sa potrzebne a jakie niekoniecznie:o

Gość mam doc
no ale ja mu wszystko mówię, co po co i dlaczego; a on dalej nic

Gość hoohoo
skoro on tego wszystkiego słucha od ciebie to chyba jasne że zakłada ze wiesz lepiej jakie badania sa potrzebne:o i co on niby ma doradzać?

Gość mam doc
no przecież te decyzje pociągają za sobą konsekwencje - na nowoczesne usg trzeba pojechać dalej i więcej zapłacić; generalnie wszystko pociąga za sobą koszty; ja się boje, że potem mi zarzuci, że ja wymyślałam jakieś drogie fanaberie i że to tylko mój wymysł, bo on wybrałby co innego

Gość Panikara jakich mało
No to mu powiedz o swoich wątpliwościach, czy to takie trudne! Powiedz, że owszem, Ty mozesz zadecydować, ale żeby on później nie twierdził że na coś poszło za duzo kasy czy że coś można było zrobić lepiej - i koniec tematu Mój tak samo odpowiada - Ty wiesz lepiej, rób jak uważasz I ja go rozumiem