Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11234abc

Odwiedzil mnie dzisiaj social worker

Polecane posty

Gość 11234abc

, a mnie nie bylo w domu. Ktos na mnie doniosl, ze pracuje do wieczora, a dziecko po szkole jest samo w domu. Co mi grozi?

Gość poczytaj sobie jak reguluje
z jednej strony prawo nie reguluje wielku w jakim dziecko moze zostawac samo w domu,ale jesli jest bardzo male to mozesz miec problemy i jesli stwierdza ze dom i jego wyposazenie moze stwarzac zagrozenie dla dziecka.

Gość poczytaj sobie jak reguluje
zasadniczo tutaj jest przyjete ze nie powinno sie zostawiac samego dziecka ponizej 12 roku zycia

pewnie przyjda sprawdzic wiec zastosuj sie do ponizszych punktow: leave a contact phone number and make sure you can answer it right away leave a separate contact list of people you trust, in case they cant get hold of you talk to your child before you leave about how to stay safe, and tell them not to answer the door to strangers make sure dangerous objects like matches and knives are out of reach, as well as medicines and dangerous chemicals leave clear instructions on what to do in case of an emergency (like a fire) tell them what time you will be back, and dont be late set some basic rules about what they can and cant do while you are out teach them basic first aid

Gość 11234abc
Dziecko ma 11 lat

eeee no to wydaje mi sie ze bedzie Ok jak przygotujesz sie do zalecen zdesperowanej zony :-)

Gość magdalena48484844
niestety ja pracuje w porozumieniu z social services- mozesz miec duze problemy.... radze zorganizowac opiekunke dla dziecka natychmiastowo. Kiedys bardzo chetnie odbierano dzieci matkom , ale na szczescie teraz odchodza od tego. Nie chce Cie straszyc, ale na bank bedziesz miala investigation i takie tam. Oni oszacuja czy dziecka potrzeby sa zaspokojone.