Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majkaaaaaaaaaaa

czy ktoś tak miał?

Polecane posty

witam! mam pytanie: czy wasze dzieci miały bądź mają dziurki w ząbkach?ja właśnie dziś zauważyłam dodam tylko że musiałam się dokładnie przyjrzeć bo te dziurki są normalnego koloru(nie są czarne ale są na pewno )ma je od wewnętrznej strony na górnych jedynkach.mała ma prawie pięć lat więc jak to będzie próchnica to może jej zaleczą.najgorsze jest to,że nie możemy jutro iść do stomatologa ,bo ma ospę.

Gość pyytającaaa.
tak sie wlasnie zaczyna prochnica, od niewinnych bezbarwnych dziurek

Gość z moją córką
O tym się nie mówi, ale próchnica zazwyczaj jest następstwem oblizywania smoczka przez osobę dorosłą. I niestety coraz częściej dotyka dzieci z mlecznymi zębami.

odnośnie smoczka mała ssała go od 5 do12 msc życia więc tylko 7msc a ja o tym oblizywaniu wiedziałam i starałam się tego nie robić zazwyczaj go myłam moja mama ciągle mówiła że przesadzam z higieną a może wiecie czy leczy się mleczaki u 5 latki?

Gość z moją córką
Wątpię, tym bardziej, że w wieku 6 lat już wypadają. Mi nie leczono, chociaż to było dobrych ileś lat temu i może to już się zmieniło. Spokojnie poczekaj do wizyty u stomatologa i niech on się wypowie.

dzięki uzbroję się w cierpliwość i wytrwam do końca ospy ale ja mam tak że najlepiej już bym coś chciała zrobić mam nadzieje że ten tydzień nie zaszkodzi bo czytałam że próchnica mleczaków strasznie szybko postępuje