Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChocolatePuma

Powiększony brzuch

Polecane posty

Gość ChocolatePuma

Witam :) Od początku stycznia zaczęłam czuć że mój brzuch jest dziwnie powiększony w dolej części. Początkowo myślałam, że to zaparcia dlatego codziennie jadłam activie, ale brzuch, a raczej podbrzusze było napięte cały czas. Do tego zdarzały się takie dni, że chodziłam siusiać dosłownie co 15 minut. Zaczęłam z tego wszystkiego podejrzewać ciążę, ale przez ostatni czas kochałam się tylko z prezerwatywą, która ani nam nie pękła ani się nie zsunęła. Okres też dostawałam normalnie. Już miałam kupić test ciążowy, ale jednego dnia bardzo zaczęło mnie boleć po prawej stronie podbrzusza, jak naciskałam na to miejsce to czułam i słyszałam jak coś tam się przelewa i dziwnie burczy. Najpierw tylko mnie pobolewało, a za kilka dni zaczął się właśnie ciągły ból.Do tego ciągle powiększone podbrzusze (dodam, że widzę wyraźne powiększenie po prawej stronie podbrzusza). Byłam z tym u lekarza rodzinnego, żeby wykluczył wyrostek robaczkowy. Zrobiłam badnia krwi i moczu, wszystko wyszło w porządku.Pani doktor nie stwierdziła nic, a mnie nadal pobolewało.W końcu parę dni temu zupełnie przestało boleć, dostałam normalny okres 28 stycznia,ale podbrzusze nadal jest powiększone i napięte bardziej po prawej stronie. Na pewno nie było to napięcie przedmiesiączkowe. U ginekologa byłam niedawno, robiłam usg i wszystko wtedy było w porządku. Zamierzam wybrać się do niego znowu gdy skończy mi się okres.Co to może być? :(

Gość zespól jelita drazliwego
???? byc moze, nie wiem na pewno

Gość ChocolatePuma
No właśnie nie wiem, bo bolało mnie bardziej tu gdzie jest jajnik, a teraz jest powiększone :( ale juz nie boli, nawet jak naciskam

Gość upupupupupupupu
up

Gość jak nie boli to znaczy
że wyzdrowiałaś :)

Gość ChocolatePuma
Wczoraj znowu zaczęło boleć, jak naciskałam to coś się tam przelewało i zaczęła mnie pobolewać cała prawa strona. Dzisiaj mam jakieś lekko brązowe plamieniem, jestem dzień po okresie. Teraz mnie nie boli. I bądź tu mądry człowieku :(

Gość zlooo
up.

Gość gość
zrób dokładne usg dopochwowe u dobrego radiologa , t moze być duża torbiel na jajniku.