Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanacholeryczka

Potrzebuję pomocy.. proszę..

Polecane posty

Mam pewnie problem. Od jakiegoś czasu strasznie popsuły mi się włosy ale nie zadnymi zabiegami, w sumie to nie znam przyczyny. Byłam u dermatologa dostałam leki ale nie wspomniałam o tym że biorę tabletki antykoncepcyjne a potem wyczytalam ze moga powodowac wypadanie włosów.. i chcialam je odstawic na jakies 4-5 miesiecy i zobaczyc co bedzie czy jest sens??? bo potem znowy chce wrocic do tabletek i obawiam sie ze nie moge stosowac hormonow bo nigdy nie wylcze tych wlosow;( w takim razie co powinnam zrobic???:( czy odstawic tabletki??? mam miec robione badania krwi niebawem i czy po wynikach bedzie mozna poznac ze biorę tabletki??? wiem ze to glupie.. nie cche zeby mama wiedziala bo jest pielegniarką.. oczywiscie nie dlatego ze nie wie ze wspolzyje ale uwaza ze prezerwatywa powinna mi wystarczyć a ja najzwyczajniej nie czuje sie pewnie tylko z guma, dodam ze mam 21 lat nie chce teraz dzieci, poza wlosami czuje sie dobrze nie mam zadnych skutkow ubocznych czy mam przyjmowac tableki czy zrobic te kilka miesiecy przerwy>>> co byscie zrobily na moim miejscu???proszę o odpwiedzi to dla mnie wazne

i jesli zdecyduje się na odstawienie tabletek juz 4ever to czego moglabym uzywac w zamian??? wiadomo ze zadnych spirali ani wkladek nie naloze bo jeszcze nie rodzilam, a jestem w stalym zwiazku wiec seks jest dosc czesto a nie wyobrazam sobie zebym miala rzeczywiscie na samych prezerwatywach ... czy ten krazek nuvaring tez moze spowodowac wypadanie wlosow????czy moze roczej powinnam zmienic tabletki??? juz mialam przygode ze zmiana bo bralam yasminelle, yaz, diane i teraz yasmin

Gość a Ty czasem nie odchudzasz
sie? Nie jesz za malo warzyw i owocow? Za to papierochy i kawa? ;) wypadanie wlosow to albo niedobor mineralow i witamin, albo...czynnik genetyczny. Piguly nic tu nie maja do rzeczy.

czeste farbowanie, trwalla, zbyt czeste uzywanie prostownicy - wszystko to moze zniszczyc wlosy. Bylas moze u dobrego fryzjera ostatnio? Zapytaj fachowca jakie zabiegi i kosmetyki by Tobie polecil.

no wlasnie nie;( jem warzywa, owoce, w ogole normalnie jadam , pije soki, biore tabletki na wlosy dodatkowo i zglupialam juz, czytam ze niektorymlecvialy wlosy po tabletkach

Gość mn88
Odstawienie pigulek wcale nie gwarantuje że przestaną wypadać, może być odwrotnie. Mnie zaczęły bardzo wypadać włosy wtedy, kiedy odstawiłam antykoncepcję hormonalną.

ja lykam hormony i nie widze zadnej zmiany. Natomiast po farbie i odzywce sa ladniejsze i gestsze :) jezeli autorka dostala srodki od dermatologa, to moze warto teraz je przyjmowac i...poczekac kilka tygodni na efekt?

powiedzcie ;9?? mam odstawic na te kilka miesiecy??? czy nic nie robic;(?? dermatolog pytala mnie o wszystko dostawinie o wszystko, czy stres mam jakis, czy choruje na cos, czy w rodzinie a wiele chorob wypytywala , czy biore jakies szczegolne leki na watrobe czy cos ale o tabsy nie zapytala wiec stwierdzilam ze to nie jest wazna.. wypadaja mi te wlosy moze wiecej niz powinno al nie leca mi jakos bog wie jak, przeswitow zadnych nie mam po prostu staly sie oslabione cienkie ;/ mam loxon do smarowania i jakis robiony w aptece, witamine a+e, cynk, oeparol , do tego zaczelam pic napar ze skrzypu polnego i to trwa dopiero 10 dni:( od dzis jeszcze drozdze pije i oczywiscie nie susze nie prostuje, plucze ziolami, robia maski i dopiero teraz pomyslalam ze moze to taabletki;( ale boje sie odlozyc ze moze jeszcze gorzej bedzie.. i nie cche robic jakiejs rewolucji w organizmie juz raz odstawialam i za 2 miesiace jednak znowu chcialam brac

czyli co powinnam zrobic??? boje sie ze to odstawienie mi zaszkodzi;(( bo odstawie na 4 miesiace i potem znowu zaczne brac;( troche bez sensu;((

poradzcie...

pomoze mi ktos/???