Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębuszkawróżka

Brak zębów w 10 miesiącu

Polecane posty

Gość zębuszkawróżka

Mój synek skończył tydzień temu 10 miesięcy i jeszcze nie ma żadnego zęba. Młodsza od niego o 2 miesiące córeczka koleżanki ma już 6 ząbków. Kiedyś pytałam pediatrę kiedy wychodzą zęby i podobno do 12 miesiąca jest to normalne, że nic nie rośnie. Ale u niego nie ma żadnego śladu, że coś się zaczyna. I czy może być z tym związane to, że on nie znosi kawałeczków w jedzeniu? Setki razy próbowałam, ale on musi mieć papkę, bo inaczej jest odruch wymiotny :o

Gość moja corcia ma
13 miesiecy i dopiero 2 tyg ttemu wyszedl jej pierwszy zab a za 3 dni nastepny ateraz nie widac ... tez sie martwilam ale dziecko na 1 zabek ma czas do 16 miesiaca :) Tak ze spokojnie

Gość WÓZECZKOWA
moja córka obecnie ma 4 ząbki Pierwsze wyszły w 7 mż (dolne jedynki) dopiero teraz ma 11 miesięcy wyszły jej 2 następne i widać że idą kolejne .. Nie martw się jeszcze masz czas, a może będą szły hurtem ???

Córeczka mojej koleżanki ma już roczek i miesiąc i dopiero teraz jej ząbki wyrosły. Pediatra powiedział jej, że to normalne i że to nawet lepiej bo u niemowlaczków małych trudniej o higienę i ząbki szybko się psuć mogą.

Mojemu synkowi pierwszy ząbek pojawił się w 11 miesiącu życia - długo wyczekiwałam tej chwili i też już zaczynałam się martwić. A potem okazało się, że ząbki idą hurtowo i w ciągu 2 tygodni miał już 4. Potem było 3 miesiące przerwy i znowu idą 4 na raz. Niestety przypłacamy to kiepskim samopoczuciem...ale widać natura jest przewrotna.

Gość zębuszkawróżka
Dzięki za pocieszenie, dziewczyny :) A czy ta niechęć do kawałków może być spowodowana tym, że on nie ma czym gryźć? Jak myślicie?

tak moze byc bo moj mial tak samo ale nadal podawaj kawalki male ..nie rezygnuj a sie przyzwyczai miałam to samo z moim synkiem

Gość gość
Moja chce jeść duże kawałki, ma 9 miesięcy i żadnego zęba. Wiem, że dzieci z celiakią później ząbkują.