Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ktora zwariujeeeeee

zwariuje!!! oszaleje przez to dziecko!!!!doradźcie

Polecane posty

Gość rosochata
mama która zwariuje ja tak samo karmiłam mojego synka, z tym że do mleka dosypywałam kilka łyżeczek kaszki ryżowej-owocowej, zamiennie kaszki kukurydzianej, wielozbożowej itp., stosownie do wieku dziecka. Może po prostu ona się tym samym mlekiem nie najada? mi tak powiedział pediatra że w tym wieku mleku powinno być z dodatkiem kaszki. Co do ilości mleka, to jest indywidualna sprawa zapotrzebowania dziecka, najważniejsze że pije herbatki w międzyczasie, bo mój to nie bardzo chciał pić cokolwiek oprócz mleka. Co do wagi, faktycznie dużo wazy, bo mój ma 15m. i waży 11kg, ale nie przejmuj się zacznie raczkować i chodzić to się unormuje. Koleżanki córeczka tak wazyła jak twoja, mimo że 2m. młodsza od mojego synka, to ciągle wagowo go przewyższała, teraz mój młody ją przegonił, hehe poprostu mała zaczęła śmigać i się waga unormowała :) Jesli ci tak piszczy to ją przetrzymaj, tak jak ci koleżanki wyżej pisały, dokończ co robisz w danej chwili, czy to zmywanie naczyń czy prysznic, nie leć na złamanie karku do dziecka tylko dlatego że ona piszczy, nic sie jej nie dzieje, nie wyje przecież, moze poprostu cię wypróbowuje, wbrew pozorom dzieci to inteligentne i bystre istoty i od najmłodszego wieku potrafią nas wypróbowywać :)

Gość wkurzona jak diabli
oczekujesz, ze 6 miesieczne dziecko bedzie sie samo bawilo?? A jak zacznie pelzac, raczkowac, chodzic bedziesz pisala "jak ja nauczyc uwazac na siebie"?? Kobieto jestes matka i twoim obowiazkiem jest zajac sie dzieckiem. Myslalas, ze macierzynstwo wyglada jak reklama w tv??:o

Gość MamaLeszka
mama ktora zwariujeeeeee A wypróbuj taki sposób: Nagrzej pomieszczenie, wsadź córeczke do kojca w samym pampersie i bluzeczce, albo na bodach, dzieci uwielbiaja siedziec nago. Moze troche posiedzi wtedy sama? pobawi sie nóżkami. ja mojego synka od malutkiego nie przyzwyczajałam do brania na rece. Teraz moge nawet ugotowac obiad i posprzatac a on siedzi przypiety oczywiscie w nosidełku i sie bawi grzechotką albo oglada bajke i sie smieje.

Gość kika36
"wkurzona jak diabli" - 6 miesięczne dzieci potrafią się już same zająć nawet 0.5h i nie ma w tym nic dziwnego, więc daruj sobie ...

Gość rtbrtbe
niestety,ale musisz zaczac juz WYCHOWYWAC, czyli pokazywac ze nie bedziesz przybiegac na kazde pisniecie,ja nie wiem w ogole czemu baby sie tak przejmuja kazdym glosniejszym dzwiekiem dziecka, wkurza mnie jak widze na ulicy jak dziecko wyje a mama/babcia od razu glosniej "ojej ojej no juz juz juz a co tam ptaszek? a ptaszek zobacz tiu tiu a bububu no nie placz babcia kupi cos w sklepie a bu bu" a bachorowi nic sie nie dzieje,albo chcial cos i nie spodobala mu sie odpowiedz:/

Gość wkurzona jak diabli
kika a dlaczego mam sobie darowac?? Forum jest chyba po to zeby napisac to co sie mysli, prawda?? :o

Gość rosochata
Mamaleszka to samo pomyslałam, nie uczyć dzieci ciągłego noszenia na rękach, mój synek od małego był uczony żeby leżeć w łożeczku, bujaczku, owszem też byl brany na ręce i noszony ale nie nagminnie. Potrafił leżeć w bujaczku w kuchni a ja w tym czasie mogłam ogarnąć kuchnie i ugotować. Jak brałam prysznic to synek był też w bujaczku lub w wózeczku obok, dawałam mu miękkie zabawki, w wózku przyczepiałam do budy różne zawieszki, pozytywki, w bujaku miał pałąk z zabawkami, one wystarczyły mu do zabawy, natomiast w łożeczku świetnie sprawdzała się karuzela z pozytywką i projektorem, wieczorem kiedy refleksy świetlne było widać na suficie i ścinach młody był zachwycony. Możesz tez przyczepić do kojca lub łożeczka edukacyjne miękkie kolorowe, ksiązeczki, są też spirale z zabawkami zawijane na poręcze łożeczka, możliwości jest wiele.

Gość MamaLeszka
ja tak robiłam, mały tylko zapłakał ja juz do niego leciałam zobaczyc co sie dzieje. Potem sie zaszokowałam kiedy po paru sekundach dzieciak sam sie czyms zajął np. własnymi rękami!

Gość ajenkta
5 miesięcy i 9 kg????????? :o przecież to otyłość dajesz za dużo mleka

Gość sznuruffffka
nie mleka tylko kaszki.

Gość MamaLeszka
ajenkta wcale nie otyłość, jak zacznie raczkowac to troche mu zejdzie (mam taka nadzieje) nie daje za duzo mleka, mam go gółodzić??? ma 9kg i 70cm.Nie wygląda wcale grubo, owszem ma pucowate policzki i obrączki przy nadgarstkach.. ale co mam zrobić? Poić go wodą kiedy on jest głodny?

Gość MamaLeszka
wczesniej napisalam le dostaje, na pierwszej stronie,sadzicie ze to za duzo? :(

Gość MamaLeszka
nie daje mu kaszki.

Gość rosochata
mamaLeszka olej te wpisy krzykaczek, normalnie go karmisz, nie widze w tych żadnych odchyleń, schabowych przecież nie je :P wodą nie będziesz poić dziecka jak głodne, zacznie raczkować i biegać to zrzuci :) nie przejmuj się

Gość MamaLeszka
rosochata dzieki :P

Gość mgdagfgfhswjh
Dziewczyny... Wy półrocznym dzieciom bajki włączacie??? Poczytajcie sobie o wpływie telewizji na dziecko :o

APEL DO RODZICÓW, KTÓRYCH DZIECI NIE ŚPIĄ W NOCY!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem mamą 9miesięcznego synka, który od urodzenie budził się w nocy około 5 czasem 6 razy i płakał lub domagał się mleka. Myślałam, że zwariuję ze zmęczenia, ALE NA TO JEST ROZWIĄZANIE!!!!!!!!!!!!!!!! Błagam kobity przeczytajcie ten dokument i zastosujcie a skończą wasze męki. Nie wiedziałąm ze to takie proste. Oczywiście miałąm wątpliwości jak każda matka, ale dziewczyny warto spróbować a gwarantuje wam,że po 2 dniach już zobaczycie rezultaty. http://z1.przeklej.pl/prze2897/a7ab9a390014ce094cee7b6c/kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac-pdf Właśnie mija tydzień od mojego stosowania się do tej książki i mały mój przesypia prawie całą noc i je tylko raz, jeszcze tydzien następny a będzie spał jak suseł 8 godzin. to mój email jeżeli ktoś chce się o coś dopytać: martamarylka@yahoo.co.uk

Gość lakakaka
moja znajoma ma 5,5 latka i dalej on ją terroryzuje, także jak ktoś nie umie wychowywać dzieci to całe zycie będą terroryzowani przez swoje dziecko