Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NADMIERNE OWŁOSIENIE

NADMIERNE OWŁOSIENIE

Polecane posty

Witam, mam 25 lat i kłopoty z nadmiernym owłosieniem.Ten problem trwa u mnie już od wielu lat.Moje włosy są prawie wszędzie i są bardzo grube i geste.Mam ja na nogach, bikini,pośladkach,pod nosem,a nawet na brzuchu.Najgorzej jest w lato kiedy odkrywamy ciało.Nogi musze golić codziennie,gdy idę na plaże włosy z brzucha wyrywam pincetą, ale to powoduje że włos jest wtedy jeszcze bardziej mocniejszy i grubszy. Mam przez to kłopoty w nawiązywaniu kontaktów z płcią przeciwną,bo co za facet chciał by mieć dziewczynę z wąsami.Jak ktoś ma taki sam problem jak ja, prosze napiszcie mi jak sobie z tym radzicie.

Gość kobieto Ty startuj
do endokrynologa :O golac się i wyrywając włosy pogarszasz swój stan :O

wiem że goląc się pogarszam swój stan bo włos jest wtedy śilniejszy.a co mi ten lekarz pomoże?

Gość ja przyjmuje
kobieto,endokrynolog sie klania..Pewnie zbada Cię w kierunku hirsutyzmu (poczytaj o tym).W pierwsze kolejnosci zleci CI badanie testosteronu..Reszta to pewnie TSH i w kierunku PCO.

Gość kkkiiikkkaaa
Idź do endokrynologa, bo jak to zbagatelizujesz to możesz potem mieć poważne problemy z zajściem w ciążę. A ty masz już 25 lat, więc czas najwyższy. Ginekolog nic nie mówił na temat tego owłosienia? Powinien cię skierowac na badania hormonalne.