Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dream satin liquid

CHOLESTAZA CZY ZWYKŁE UCZULENIE? MIAŁA Z WAS KTORAS TEN PROBLEM?

Polecane posty

Gość dream satin liquid

od wczoraj starsznie swędzi mnie dekold i szyja, czasem tez łydki i kark. Czekam na wyniki badan z watroby, ktore beda jutro. Czy ktoras z was miała lub ma cholestaze? Bo ja slyszalam, ze to sie objawia swedzeniem dłoni i stop, a ja sobie tez przypomniałam, ze praktycznie codziennie pije swiezo wycisniety sok z pomaranczy, i mam taki domowej roboty syrop z 2 cytryn i czosnku. Kurcze bardzo sie boje ze wyladuje w szpitalu :(

Gość dream satin liquid
dodam, ze nie mam zadnej wysypki ani plamek

Nie denerwuj się, poczekaj na wyniki badań. Jest duża szansa, że to nie cholestaza. Ja miałam niestety, przeleżałam w szpitalu 2 tygodnie i w 35 zrobili mi cesarkę. Jak wyjdzie cholestaza i lekarz będzie Cie kierował do szpitala to nie dyskutuj nawet, bo to poważna sprawa.

Gość mmmmama567
Ja kolezanko tez mialam swedzenie w koncowce ciazy tzn od 8 mies az do konca. Swedzialo mnie wszystko , mialam badania , wyszly ok. Okazalo sie ze bylam uczulona na cytrusy choc nigdy takiego uczulenia nie mialam. Później po kilku miesiacach juz moglam jesc normalnie wszytsko. Po prostu dzidzius nie tolerowal cytrusow u mnie i tyle.

Gość dream satin liquid
ja jestem w 22 tygodniu wiec jakbym miała isc do szpitala i lezec to juz do konca :(

Gość ble rty
w cholestazie swędzą dłonie i stopy od wewnetrznej strony

22 tyg to wcześnie, cholestaza z reguły wychodzi dopiero w trzecim trymestrze. Nie zamartwiaj sie na zapas, to pewnie nie cholestaza.