Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula55

korzonki co robic?

Polecane posty

Gość Paula55

Witam, mam pytanie odnośnie korzonków w zeszły poniedziałek zaczęło mnie boleć w dole pleców z lewej strony ból promieniował na lewy pośladek. Udałam się więc do lekarza, który powiedział ze to początkowe stadium korzonków, rwy kulszowej. Zapisał mi xefo rapid i tolperis VP i kazał zażywać przez minimum 7 dni chyba ze ból nie ustąpi to 10 ale zasugerował ze szybko powinna być poprawa. Zażywam już te leki 6 dzień a poprawy nie widać tz. plecy mnie już nie bolą ale czuję ból w pośladkach i promieniuje na całą nogę. Nie wiem co robić czy to normalne że leki jeszcze nie działają a może to jednak nie korzonki. Pierwszy raz się z korzonkami spotykam dlatego nie wiem co robić. Proszę o radę

Gość Leżeć, leżeć , leżeć
i nic nie robić - te leki nie leczą korzonków - tylko maskują ból. Ból korzonków przechodzi sam.

Gość dupa, dupa, dupa
żadne mazidła, tabletki, grzanie, leżenie tylko zastrzyki: prawie wszystkie z gr. B, naklofen, i coś na wzmocnienie sreca, zresztą lekarz powinien to wiedzieć. Żeby w przyszłości omijały Cię "korzonki" musisz hartować tę część ciała prowadząc zdrowy tryb życia. Tu masz kilka linków do postudiowania i stosowania: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy zastosować dietę surową owocowo-warzywną http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość Eelina72
idż na masaż bańką chińską po dwóch zabiegach po bulu

Gość KrystynaL1449
Korzystaliscie z preparatu o nazwie Tolperis VP? No bo szukalam opinii dotyczacych tego leku i chcialam Was zapytac. Mozecie cos powiedziec mi o tym leku? Jest sens go kupowac, testowaliscie zamienniki? Tu jest troche komentarzy o Tolperis VP: http://www.listalekow.pl/tolperis-vp/ - myslicie, ze to rzetelne informacje? Nie chcialabym sie naciac i wydac bezsensownie siano, dlatego licze na Wasze sugestie. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.