Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z musztardą

Za małe pampersy - oszczedzanie

Polecane posty

Gość z musztardą

Wybrałam się ze znajomą ostatnio do marketu po pampersy i kupowałam mojemu 1,5 rocznemu dziecku rozmiar 5 ( od 11 kg) mały wazy ok 12 kg. Ona ze zdziwieniem stwierdziła że nie mam na co pieniędzy wydawać, że spokojnie jeszcze by się w 4 zmieścił a jest w paczce więcej sztuk. Abstrah u jąc od tego że to mój portfel i moje dziecko mam pytanie czy Wy również kupujecie dzieciom mniejsze pampersy? ja zawsze zmieniałam rozmiar jak dziecko wchodziło w minimum kg jakie sa pod dany rozmiar - może robię źle?

Gość ja polecam
mój synek też ma 1.5 roku i waży prawie 12 kilo :) od jakiś 2 miesięcy kupuję pampersy rozmiar 5 :) Twoja koleżanka jest jakaś dziwna :)

Gość ja to zawsze wybierałam te tro
chę większe nawet, bo po prostu wygodniej dziecku w luźniejszych nie wiem co to za oszczędność kupować mniejsze?:O przecież od tych za małych pupa się łatwiej odparza

Gość ja nie patrze na wage
dziecka, ale na to jak jest ulozony pampers na pupie, zawsze widze czy jest za maly, wiec wtedy zmieniam. jesli jeszcze mam poprzednia paczke tych mniejszych to uzywam ale zakladam na krotko, zeby nic ja nie cisnelo. ale zawsze wole zalozyc troche za duza pieluche niz za mala i zeby dziecko sie meczylo, czy cos je cisnelo;/

Gość ja polecam
ja kupuję easy up i są też droższe od zwykłych, ale dużo łatwiej jest mi przebrać dziecko :)

ale pampersy 4 są do 18 kg - więc dla 12 kg dziecka napewno nie są za małe. każdy robi jak uważa.

Gość ma-ma...
Wiesz, nie nazwałabym tego osczędzaniem tylko głupotą! Dla paru sztu pieluch cisnąć dziecko w przymałej pieluszce, co najmniej dziwne. Moje dziecko też leci od dłuższego czasu na 5 i nie waży jeszcze 12 kg. U niego zawsze tak było, że musiał mieć pieluszkę wagowo większą, bo inaczej przesikiwał... A niedawno zaczęłam stosoać pielucho-majtki i to dopiero jest git wynalazek, a młody jaki zdziwiony, że mu pieluchę zakładam na stojąco :D

Gość ma-ma...
Navi - moje dziecko waży 11 300 i za Chiny Ludowe nie wejdzie w 4! Chyba by mu jajka z ciasnoty eksplodowały!

Gość z musztardą
:D jest duża różnica miedzy 4 a 5 - naprawdę ! Zwłaszcza na noc, mały wstaje z tak ciężką pieluchą że mordować nią można by było i właśnie nie wiem jak ona swojego smyka w te 4-ci wciska (waży podobnie do mojego tylko jest niższy i bardziej pulchny ( taki fajny okrąglutki) , mój to taki długi i chudy typ ;)

A ja kupuję 4 plus i po sprawie. Ale swoją drogą, moje dziecko jak miało chociaż trochę za duża pieluchę to przesikiwał, no i kupowanie rozmiaru 4 było tym spowodowane a nie oszczędnością.

Gość ytryryr
Hej, ale czym innym jest kupować za małe pieluchy a kupować pieluchy póki dziecko mieści się w rozmiarze. Po co bez powodu zmieniać za wcześnie rozmiar, żeby płacić więcej? No chyba że powód jest bo po prostu te większe pasują lepiej na dziecko. Ja na przykład latem wolę dla dziecka pieluchy mniejsze bo mniej je widać pod ubrankiem a ogólnie zmieniam mniejsze na większe gdy zaczyna się te poprzednie źle zapinać.