Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdacząca

Pomocy! Czy ja mam obsesję?

Polecane posty

Gość gdacząca

Mój problem polega na tym, że nieustannie podejrzewam męża o to, że wcale mnie nie kocha... Nie wiem... Teraz jestem w ciąży w 4 miesiącu... On już przed tym jak się dowiedzieliśmy, że będziemy rodzicami zaczął zwracać mi uwagę na to, że przytyłam. Nie jestem jakaś potwornie duża, ale na pewno przybyło mi kg. Teraz jestem w ciąży nie mogę nic zrobić ze swoją sylwetką, ponieważ odchudzać sie w ciąży nie mam zamiaru, jeszcze mnie nie powaliło. Natomiast rośnie mi brzuch i zamiast cieszyć się ze stanu w jakim się znajduję, większość myśli zajmuje to jak będę wyglądała po urodzeniu dziecka... Mam małą obsesję, że mu sie nie podobam, że zacznie mnie zdradzać, że wszystko runie Mówię do męża spójrz brzuch mi urusł, on na to zauważyłem Zamiast no wiesz Kochanie jesteś w ciąży...Myślę, że jeszcze nie dojrzeliśmy do dzieci , ale czasu nie cofniemy. Jesteśmy ok. rok po ślubie i już nie dziećmi, ale jednak to za wcześnie. A jak się wszystko posypie? Dodam, że sam nie jest szczupaczkiem i w ogóle dużo je niezdrowych rzeczy :-/ na słowa lepiej Misiu spójrz jak Ty przytyłeś w ogóle nie reaguje, skupia wszystko na mnie, jakbym miała teraz możliwości to zmienić. Albo ja fiksuję albo On. Muszę też dodać, że nie objawia żadnych nowych niepokojących zachowań, zawsze obejrzy się za piękną dziewczyną, ale i ja zwracam uwagę... Ale to robił zawsze, tylko ja teraz z jakąś chorą obsesją na to spoglądam. Czuję, że przestaję być atrakcyjna ;(

Gość trzeba było wcześniej
myśleć, komu doopy nadstawiasz. Teraz już po ptokach.

Gość a zobaczysz co będzie po
porodzie, na nic nie będziesz miała ani czasu ani ochoty, jedynie co to żeby przespać się choć chwilę,

Gość jfkdfgdg
Miesza Ci sie we łbie przez hormony. Twojego "misia" i tak żadna nie zechce skoro mówisz, że sam urodą nie grzeszy, tyle jego co sobie popatrzy. Jeśli jest intelektualnie dorozwinięty powinien zdawać sobie sprawe z tego jak zmienia sie ciało kobiety w ciązy. Usiądź, napij sie soczku i poczytaj gazetę :)

Gość miałam ten sam problem w ciąży
teraz połtorej roku po porodzie moja obsesja trwa, ciało juz nie jest takie samo tylko strasznie wyniszczone. ciagle zyje w strachu ze pozna kogos "lepszego" mało tego wiem ze takim gadaniem sama moge go popchnac w inne rece

Gość ile macie lat te z wyniszczony
m ciałem i autorka wątku ?

Hormony? Nie tylko kobiety fiksują w ciąży, ale i partnerom też często odbija, w końcu to zupełnie nowa sytuacja, duża odpowiedzialność. Po ciąży pewnie wszystko wróci do normy. Zapiszcie się razem na jakąś medytację czy coś:D

Gość gdacząca
miałam ten sam problem w ciąży= czyli to może się pogłębić, no fantastycznie. Właśnie... jeśli w koncu przesadzę ucieknie... najlepsze, że zdaję sobie z tego sprawę i co? mam 25l. :-/

Gość jfkdfgdg
boze, on jej tylko powiedzial, ze przytyła - stwierdził fakt, a moze tak nie jest autorko? nie przybylo Ci kilogramow? typowo kobiece, usłyszała jedno słowo i dorabia do niego 100 ideologii, jakby powiedział jej: przytyłas, rzygac mi sie chce na twój widok - wtedy jej obawy bylyby uzasadnione

Gość he he he he
"zawsze obejrzy sie za piekną dziewczyną"... no nie wiem czy to normalne, mój mąż z pewnością ogląda sie za dziewczynami, ale na pewno nie w mojej obecności a jesli już to bardzo dyskretnie, żebym nie zauważyła... Twój to mało ze niedojrzały, to jeszcze najwidoczniej ma obesję na punkcie ciała (kobiecego oczywiście) Lepiej uważaj, bo to typ ktry poeci za kazdą ładniejsza od Ciebie dupą, a zwłaszcza kiedy Ty nie bedziesz dla niego atrakcyjna

Gość jfkdfgdg
ciekawe ktora ladna dupa na niego poleci skoro sam jest upasiony jak swinia :D

Gość gdacząca
Nie powiedziałam, że nie jest atrakcyjny i to, że przytył nie oznacza, że jest monstrualny ;) jeszcze mieścimy się w normach oboje. Tylko zapamiętaliśmy siebie szczuplejszymi, nie wiem może to nasz problem. Właściwie Jego, bo mnie on się podoba wciąż tak samo :P nawet z tym lekko piwnym brzuszkiem, mimo, że piwa nie pije :D Dodam, że oboje zawsze cieszyliśmy się powodzeniem u płci przeciwnej tylko, że ja będę musiała się zająć dzidzią do tego nie wiem jak będę wygladać po ciąży stad moja obsesja! A On w tym czasie jesli znajdzie sobie kogos w tym czasie... kiedy jak ktos wspomnial, nie bede miala na nic ochoty procz na sen... jak uniknąć znudzenia męża i to w czasie kiedy jakieś cholerne kompleksy mnie dopadły, nie wiem nie potrafie się cieszyć z stany błogosławionego ;(

Gość do tego z dziewucha
w 4 miechu ciazy i grubas ktora go zechce?:D

Gość JESTEM KOBIETA I NIE
polecialabym na zonatego faceta z dzieciakiem lub ciezarna zonka lecz sie babo :D

Gość ja tez nie gustuje z zonatych
i dzieciatych grubaskach, wiec luzik kobieto :classic_cool: 🖐️

Gość gdacząca
Przecież nie musisz wiedzieć czy ma dzieci... Z resztą jeśli chcesz mi ubliżać nie wiem co tu robisz.. prosiłam o pomoc :( Poza tym co ciekawe... Mąż powiedział mi, że odkąd nosi obrączkę zwraca na siebie wiekszą uwagę kobiet... prowokuje? ;-/

Gość ja tez nie gustuje z zonatych
a ty lykasz wszystko co ci powiedzial :D? jakich kobiet pewnie mezatek?:D zadna szanujaca sie kobieta nie zwiaze sie z onatym i dzieciatym facetem,i jak to skad mam nie wiedziec ze ma dziecko? nalozy mu czapke niewidke? :D smieszna jestes :D

Gość Sylwia A.
Nie przejmuj sie, może kup jakiś ładny ciuszek ciążowy wmiare możliwości. Od razu poczujesz sie lepiej. Ułóż włosy ładnie, lekko siepomaluj,poczujesz sie sama bardziej atrakcyjna. Oczywiście że nie wolno sie odchudzać w czasie ciązy,ale to te nie znaczy że możesz teraz jeść trzy razy dziennie hamburgery hehe :) Żeby po porodzie powrócić szybko do zdrowia, jedz często, zawsze gdy masz ohote, ale wybieraj zawsze zdrowe produkty. Możepogadaj ze swoim lekarzem, albo poszukaj na różnych stronach internetowych fajnych przepisów Tak żeby nie zabrakło Ci żądnych witamin, ale przy okazji bedziesz sie bardzo zdrwo odżywiać. No wiesz, zamiast smażonego mięsa, duszone albo gotowane. Zamiast ziemniaczków np.kasze gryczaną, a tylko raz w tygodniu ziemniaki. Mniej chleba a więcej różnych pysznych sałatek, a jak chleb to brązowy.Zamiast ciastek owoce itp. W ciązy, o ile nie ma przeiwskazań lekarza mozesz też ćwiczyć, najlepiej zapytaj sie swojego lekarza prowadzącego jakie ćwiczenia możesz wykonywać w jakiej intensywności itp. A męża ochrzań :) Powiedz mu wyraźnie,że jeśli jeszcze sie nie zorientował, to jesteś w ciąży a kobieta w ciąży potrzebuje więcej czułości od swojego męża i na pewno nie możę sprawiać żeby czuła sie jak nieatrakcyjny wieloryb. ze owszem tyjesz ale podejrzewasz że to dlatego że rośnie w Tobie nowe życie, więc nic dziwnego że masz fałdki tu i ówdzie, a on w której jest ciąży że sie tak roztył. Krótko i na temat. Powiedz mu żę jest dorosłym facetem, więć niech nie zachowuje sie jak niedojrzały 14 latek, tylko zacznie Ci w końcu okazywac więcej miłości i ciepła, bo teraz tego najbardziej potrzebujesz.

Gość gdacząca
To znaczy, że do pracy jeździć będzie z dzieckiem? Było by super, ale chyba nie realne ;) Z resztą moja obsesja wiąże się też z obecnym problemem mojej przyjaciółki też jest po ślubie ok. roku i właśnie się dowiedziała, że mąż ją zdradza z koleżanka z pracy i wyobraźcie sobie, że nosi obrączkę, także myśle sobie, że świat jest pełen tych nie szanujących kobiet... nie ważne chyba stąd idę... wyraźnie odczuwam ataki zamiast pomocy, to chyba złe miejsce dla mnie...

Gość gdacząca
Sylwia A. dzieki to dobre co napisałaś. Tak mu powiem, ale szczerze to on do tych romantycznych nad wyraz uczuciowych nigdy nie nalezał :( ale dzieciak straszny, rozgryzłaś Go :) nie wiem, czesto jak prosze o czułość lub chociaż o pogłaskanie po brzuszku to spać mu się, bo zmęczony jest po pracy... rozumiem to, ale ciągle się tym słonić, świnia... Za to jak już ma ochotę to zrobi wszystko....

Gość gdacząca
Sylwia A. dzieki to dobre co napisałaś. Tak mu powiem, ale szczerze to on do tych romantycznych nad wyraz uczuciowych nigdy nie nalezał :( ale dzieciak straszny, rozgryzłaś Go :) nie wiem, czesto jak prosze o czułość lub chociaż o pogłaskanie po brzuszku to spać mu się, bo zmęczony jest po pracy... rozumiem to, ale ciągle się tym słonić, świnia... Za to jak już ma ochotę to zrobi wszystko....

Gość a idz w pizdu i dupy nie zawra
caj jak tak gdaczesz temu mezowi to sie nie dziw ze zamoczy w innej,bo kurwa jestem facetem i ciebie sie czytac nie da tepa palo z taka baba tez bym jebnal fdo tego pewnie go usidlilas na dzieciaka ateraz gosciu pluje sobie w morde

Gość a ile ma lat ten maz?
Bo wydaje mi sie ze wpadl z tym dzieciakiem i z toba jak sliwka w kompot.I predzej by jeszcze zaruchal popil i po disco polazil niz sie bawil w domek i tatuska:D

Gość gdacząca
a idz w pizdu i dupy nie zawracaj= sluchaj myślę, że masz jakieś problemy, może załóż własny wątek :) poza tym jak ja w ciązy dopiero co a po slubie ponad rok... daj spokój a ile ma lat ten maz?= myślę, że masz rację! I tu pies pogrzebany, tylko cholera tak dosłownie wolałam nie pisać... ale bawić sie w domek to sam zaczął przychodząc z pierścionkiem... także nikt go nie zmuszał... ale gorzej jeśli się rozmyślił czy to aby na pewno dobrze, że się dzieje teraz... on ma 27

Gość a ile ma lat ten maz?
stawiam ze woli jeszcze z kolezkami pochulac niz z toba siedziec i cie po brzuchu glaskac troche za wczesnie jak na faceta,nie chce cie martwic ale moze dac noge z chaty bo ciezarna zona w wieku 27 lat to nie jest to szczyt marzen 🖐️

Gość gdacząca
No dzięki za pocieszenie, ale przynajmniej potwierdzają się moje obawy. Ja się wyhulałam, przynajmniej runie nie z mojej winy :-/ A dodam, że jesteśmy ze sobą ponad 7 lat... Myślałam, że już wie czego chce... życie

Gość gdacząca
ze czas na prysznic cipska= tak zrobię, dlatego czas coś pojeść... dzięki za mile spędzony czas :) Pozdrawiam...