Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamela eh...

przewlekłe zapalenie zatok sitowych

Polecane posty

Gość kamela eh...

jestem właśnie 10 dzień na dalacin C i jakoś bardzo poprawy nie czuję czy ktoś może zna jakieś domowe sposoby na zatoki sitowe? boli głównie nos i górna szczęka (laryngolog stwierdził, że to przewlekłe zapalenie zatok sitowych) chciałabym spróbować jakichś domowych sposobów na te zatoki (dalej będąc na dalacinie C) z góry dziękuję.

Gość Sporo czasu minęło
od czasu gdy pisałaś o Twoim problemie. Teraz ja szukałam czegoś na ten temat bo dopadł mnie ten sam problem, z tym że ja mam stany zapalne nie tylko w sitowych ale kompletnie we wszystkich zatokach - potwierdzone tomografią. Jeśli tu zaglądasz jeszcze to napisz proszę wymienimy się doświadczeniami. Życzę zdrowia!

Gość hbhbjbjb
a jakie masz objawy?

Gość taki_jeden_zatokowiec
witam ! podbijam topic. choruję na przewlekłe zapalenie zatok obocznych nosa (bezpowietrzne zatoki czołowe i sitowe). rozpoczynam walkę dopiero, sam nie wiem od kiedy mam 'zawalone' zatoki... :/ napiszcie jak wyszliście z tego choróbska, proszę. z gory dzięki wielkie ! ;))

Gość gość

Mój syn to astmatyk i stosujemy regularnie inhalator Novama Familino Pro. Sesje dość krótkie. To nie jest sprzęt wymagający serwisowania na pewno, a jak rozmawiałam przy zakupie to serwisują na zasadzie „door to door”, więc spokojnie. Myślę, że urządzenie dobrze się sprawdzi u każdego, kto pracuje w zadymionych, czy zakurzonych pomieszczeniach. Można od razu komfort odzyskać oddychania.

Gość Gość

Bardzo komfortową maseczkę ma inhalator https://novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Szczelna przede wszystkim, więc lek nie ucieka. Zużycie zdecydowanie mniejsze antybiotyku, więc i szybsze dochodzenie do zdrowia. U mnie syn niestety regularnie choruje, można powiedzieć sezonowo. Bez inhalatora to nawet nie ma jednego weekendu przyznam szczerze.