Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka106

KŁOPOTY Z ALLEGRO!POMOCY!

Polecane posty

Gość Ginnie Weasley
Pierwszy raz słyszę, ze kogoś straszą sądem za zakup na 100 zł. Jakiś strasznie nadgorliwy ten sprzedawca. Ja rozumiem, że blokada konta, ostrzeżenie czy zwrot prowizji, ale trzeba być trochę człowiekiem. Gdyby kupiła auto, to OK. Ale za 100 zł takie numery?

Gość Tylko nie kupuj
Moze to nie pierwsza taka osoba, postaw sie w jego sytuacji, jak mu w miesiacu kilkanascie osob zrezygnuje z zakupow, a on potem wystawia przedmioty ponownie, chociaz byly juz sprzedane. Trzeba byc odpowiedzialnym i kupowac z glowa, to nie bedzie potrzeby przezywania stresu z powodu straszenia sadami...

Tak , tak ale ja nie powiedziałam że nie chcem zapłacić za ten przedmiot....TYLKO NIE MAM Z CZEGO....moja siostra ma sklep...a oprócz tego ma też sklep na allegro... i nie raz zdażyło jej się że ludzie wcisneli podobno przez "przypadek" kup teraz a potem zgłaszali prosby o wycofanie sie , oddawali jej tylko zwrot prowizji i tyle.! ja miałam konto na allegro przez 2 lata....zawsze wzorowo wysyłałam pieniądze w ten sam dzień były nawet na koncie u sprzedawcy ponieważ przesyłałam pieniądze przez internet z konta....wyniknela przykra sytuacja...i teraz oddaje swoje wszystkie wypłaty.... napisałam im jaknajszybciej ze przepraszam i ze oddam im za ta prowizje ale nie stac mnie na zakup tej rzeczy! Przeciez ja nic nie ukradlam.... jestm uczciwa... nie wiedzialam ze tak wyniknie a oni odrazu mnie sądami straszą :| nie wiem co mam robic... napisalam do nich... ale zobaczymy co odpiszą.

Gość to poradze ci tak
wpłacał po pare złotych - będzie widać dobrą wolę, dajmy na to 10 zł teraz za tydzień znowu itd to będzie im dużo trudniej podac Cie do sądu, napisz maila ze będziesz wpłacać w miare możliwosci i niech sie bujaja, wszystkie potwierdzenia przelewów trzymaj

Gość alisjaaaaaaaaaaaaa
nie pisz tylko zadzwom!!!!!!!!!! co to za rozwiazywanie spraw przez meila. Powiedz o swojej sytuacji zaproponuj jakies wyjscie albo oni jak na nic nie pujda zapłac bo moga cie w niezle gówno wprowadzic.

Gość wruuu
przyznam ze nigdy nie slyszalam zeby ktos na allegro tak radykalnie postepowal jak klient sie miga od zaplaty,zwykle wystawia sie negatywa i odzyskuje prowizje i tyle,ktos sei zawzial solidnie i w sumie mu sie nie dziwie jesli miewa na peczki takich kolesiow jak ty! trafil ci sie uparty ale znajacy prawo sprzedawca,ma prawo dochodzic swoich praw w sadzie i moze z tego skorzystac ale nie musi ,moze chce wywrzec piorunujace wrazenie bo przyznasz ze to zrobilo wraznie na tobie ,wiele osob po czyms takim zaplaci bo nie chce sie uzerac w sadach,mozesz probowac dogadac sie o ustalenie jakiegos terminu zaplaty,powinien sie zgodzic a swoja droga wiece takich sprzedawcow powinno byc bo allegro to nie przedszkole i twoje argumenty o braku kasy sa smieszne

Gość Moga naskoczyc
Nie boj sie ich straszeniem.Obciązyc cie moga co najwyzej prowizja jakiej nie otrzymal sprzedajacy, A tak na marginesie to n iektorzy sprzedajacy to ŚWinie. Raz taki do mnie dzwonil abym natychmiast wycofal swoj komentarz ,,neutral,,bo mi narobi takiego brudu i wystawi mi negatywa.Dla świetego spokoju zgodzilem sie uniewaznic.

Gość podobnie
proszę o pomoc straszy mnie allegro w innym przypadku skieruję sprawę na allegro kwota jest 12 zł usunąłem konto na allegro czy jest możliwość dogadać sie z sprzedającym i kupic na innym koncie ?

Gość tygrysbengalski
Allegro to syf. Wole ebay.

Gość kjEJQBEJH
NIE Z ALLGERO SĄ KŁOPOTY tylko z Twoją inteligencją (wnioskuję po ortografii).. Jak się nie ma kasy na bank to się nie kupuje. Proste. Poza tym "chcę" a nie "chcem".