Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontaktowa jestem, byłam i będ

Kolorowe szkła kontaktowe

Polecane posty

Czy jak udam się do salonu ze szkłami to będę mogła sprawdzić, jak kolor wygląda na moim oku? I najważniejsze: za ile są najtańsze szkła kolorowe? Czy jak kupuje jednodniowe to od razu są pakowane po kilkadziesiąt sztuk, czy można wziąć tylko jedną parę za niską cenę?

Gość beatrycze00
nie, jak to sobie wyobrazasz ze kazdy spr sobie soczewki na oku?:O

Gość BNKJHGHJKL
A JAKI MASZ SWOJ KOLOR OCZU I JAKI CHCIALABYS MIEC ??

A cena??? Jaka najniższa??????

Mam zielone, a chciałabym mieć takie bardziej turkusowe, niebieskawe.

Mam zielone, a chciałabym mieć takie bardziej turkusowe, niebieskawe.

Gość ksfetraian
aha a masz jakas wade wzroku?? soczewki sa rozne w zaleznosci na ile czasu chcesz je nosic sa tygodniowe miesieczne kwartalne tez chce zmienic kolor oczu na badziej niebieskie niestety nie wiem jakie sa koszta tych soczewek ale mysle ze w granicach 100-150 zl.

Gość wwwccccc
moja kolezanka jak byla kupic to dostala 1szt na miejscu testowa, bez zadnej mocy zeby sprawdzic jak kolor bedzie wygladal. Ja osobiscie kupuje na allegro:para to koszt 40zł, kwartalne-na noc sciagasz, wybralam kolor czarny i sa zajeeee:P

Gość Doktor Chamberlejn
Jak kupowalam kolorowe to nie przymierzalam tylko dali mi takie plastikowe kolko gdzie byly rozne kolory teczowek i moglam sobie przylozyc do moich oczu zeby zobaczyc jak bedzie pokrywal moj kolor. Spodobaly mi sie brazowe, dostalam probke do domu(jedna pare, 2 tygodniowe) ponosilam i kupilam opakowanie

Gość wwwccccc
para to koszt 40zl*

Gość sołsad!
kiedys kupiłam w necie za 48 zł 2 miesięczne zerówki. :) były fajne i ogólnie mocno pokryły mój naturalny kolor tęczówki

Gość ksfetraian
ooo troche przesadzilam z cena soczewki kolorowe sa fajne oby nie wygladaly sztucznie;)

Gość Tylko nie kupuj
Idź do jakiegoś optycznego sklepu, w którym są też gabinety np. vision express. Oni mają tam taki szablon z kolorowymi soczewkami. Przykładasz ten wynalazek do oka i widzisz w lusterku, jaki kolor uzyskasz. Nie sądzę, żeby chcieli za takie przymiarki jakąś forsę -- cytat z Wizazu...

Gość u Skorupskiego w Poznaniu
mozna przymierzyc w jakim kolorze jest nam lepiej. Maja probki sluzace takim probom. Sa to "zerowki", bez korekcji wady wzroku. Kolor wynikowy zalezy od naszego naturalnego koloru teczowki, albowiem przypomina to mieszanie dwoch kolorow farb. Ja mam zielone oczy, z brazowo-piwnymi plamkami. Najladniejszy efekt uzyskalam nakladajac soczewki o morskim kolorze. W efekcie moje oczy staly sie intensywnie zielone, wrecz kocie. Znajomi zauwazali od razu, zwlaszcza mezczyzni;) az mi bylo glupio i nie wiedzialam, czy mam sie tlumaczyc..? W koncu zielony kolor mialam zawsze... Wybierajac kolor zwracaj uwage na swoja karnacje, kolor wlosow, oprawe oczu. Nie w kazdym wyglada sie dobrze, ja w brazowych bylam jak nacpana ;) dziwne wrazenie. Byly to soczewki miesieczne, ciut drozsze od klasycznych tego typu. Nie pamietam firmy. Chyba Focusy... Teraz w sprzedazy sa tez jednodniowe, ale sa bardzo drogie. Pakuja chyba po 6 sztuk (6 par) minimum. Do przedluzonego noszenia o wiele bardziej sie oplacaja.

Gość u Skorupskiego w Poznaniu
ze wzgledu na to, ze soczewka pokryta jest barwnikiem w mniejszym stopniu niz klasyczna przepuszcza tlen i wode. Dlatego nie warto oszczedzac na jakosci takiej soczewki, inaczej po kilku godzinach mozna miec podraznione oczy ze wzgledu na brak tlenu i nawilzenia. Radze "firmowki" :)