Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juae

popdpowiedzcie ile

Polecane posty

Gość juae

ile kupić: prześcieradeł do łóżeczka podkładów pod prześcieradło (takich do prania) kocyków (na początku nie będziemy kupować pościeli) rożków ręczników - czy lepsze są takie zwykłe duże kąpielowe czy te z kapturkiem na głowę?

Gość Prosze mamusie jak wiecie
ja kupowalam na poczatku przescieradla : 2 szt podkladow pod przescieradlo : 0 dopiro teraz na lato kupie dziecko bedzie miec poltora roku i zaczne oduvczac pieluchy Kocykow - mialam 2 i jeden komplet poscieli do lozeczka Rozek - 1 nie usztywnianu Recznik - uzywalam te co w domu byly nie jakies specjalne po co

Gość google nie parzy, nie gryzie
prześcieradła miałam 2 na początku podkłady to jak dziecko uczy się spać bez pieluszki wiec nieco później ;) Kocyki miałam 2 do wózka, w łóżeczku spał w śpiworku (szt 2) rożek jeden ale z niego nie korzystaliśmy w tej formie, wyciągnęłam wkład i służył jako kocyk/kołderka ręczniki miał swoje 2 plus dwa z kapturkiem (ale te też pozniej dopiero używaliśmy jak juz wynosiłam go z wanny w łazience do pokoju, jak ył kąpany w pokoju w wanience to zwykłe ręczniki

Gość MI_zielone
przescieralda 2 podklady 2 kocyki tez 2 ( wez jednen wiekszy, bo z tych malych one szybko wyrastaja rozek starczy jeden reczniki dwa wystarcza, lepiej kapielowe, duze, z tych z kapturem tez dziecko szybko wyrasta przynajmniej mi tyle wystarczylo

ja mialam prześcieradeł do łóżeczka-3 podkładów pod prześcieradło (takich do prania)-0 kocyków (na początku nie będziemy kupować pościeli)- okolo 4 roznej grubosci rożków- 1 a po co wiecej ? ręczników -2 z kapturkami

prześcieradła 2 pościele kupiłam jedną ale dostałam drugi komplet rożek 1 ale też używałam jako kołderki a mały spał w takim śpiworku sztuk 2 ręcznik kupiłam 1 ale dostałam chyba ze 3 jeszcze w sumie myśle że dwa wystarczą na zmiane żeby mieć podkład kupie dopiero na lato jak będe oduczać od pieluch

Gość marcówka 1122
prześcieradeł 2, kocyki 2, rożek 1 ale niektóre dzieci nie lubią być w rozku, ręczniki z kapturem 2, kupiliśmy tez pościel i kouderke z poduszką ale na poczatek nie trzeba dopiero jak bobas podrośnie

Gość mamamamama26
prześcieradeł do łóżeczka - mam dwa podkładów pod prześcieradło (takich do prania) - niemam wogole - mam za to podklądy do przewijania np. z rosmanna bo mały często sikał jak zmieniałam pieluche i przewijak czy to na czym leżał było mokre kocyków (na początku nie będziemy kupować pościeli) - pościeli nie trzeba - moj spał w rożku - potem tego rożka używałam jako kołderki - teraz rozkopuje się to mam śpiworek - kocyki mam dwa ale 1 dostałam - i polecam jeszcze kupić poduszke "klin" i tzw. bezpieczne wałeczki - używałam jak już niemieścił się w rożku rożków - ur w październiku i miałam dwa - jeden to za mało bo jak zesika itd to niema nic na zmiane - ale w lecie pewnie bym nieuzywała za długo ręczników - czy lepsze są takie zwykłe duże kąpielowe czy te z kapturkiem na głowę? - wszystko jedno ale polecam żeby to było nie z frotte ale są takie z mięciutkiego materiału - kuknij na allegro - mój mały odrazu po wyjęciu z wanienki musi być cały opatulony bo inaczej jest wrzask i taki frotte nie jest zbyt miły ani cieply

Gość grrrrrrr...........
a co to jest "kouderka" ? :O :O :O Rany Boskie, kudzie, nauczcie sie pisac, bo zeby bola !! :O

Gość gryczka
Prześcieradła dwa. Ceratki pod prześcieradło dwie - mały sporadycznie się przeleje, wtedy wystarczy ceratę wytrzeć, nie widzę potrzeby prać. Kocyki 3, w tym jednego używamy zwiniętego w rulon za pleckami, bo mały strasznie ulewa i jak śpi, kiedy nikt go nie dogląda, zależy mi, żeby się na plecy nie przekręcał. Mam też komplet pościeli, ale na razie nie używałam, będzie na zaś ;-) Obecnie będziemy przechodzić na śpiworek (mam nadzieję, że synek go zaakceptuje), bo z kocyka strasznie się rozkopuje w nocy i nieraz leży odkryty jak wstaję go karmić). Rożek jeden, dotąd nie używałam. Na początku mały był za mały, dosłownie tonął w nim ;-) I jakoś nie składa się, żeby zacząć go używać. Ręczniki w zasadzie spokojnie sprawdzają się normalne kąpielowe, byle nie były za szorstkie. Takie z kapturem dostaliśmy dwa i też używamy, ale nie widzę dużej róznicy, więc może nie warto kupować specjalnie.

prześcieradła 2- doszyłam 3 do kompletów. podkładów- na razie nie mam też kupię przy oduczaniu od pieluch. kocyków, pocięłam jeden duży na 2 i jeden dostałam rożek 1, używałam przez miesiąc, potem 2 mieś jako przykrycie 2 ręczniki, 1 zwykły, 1 z kapturem z flaneli.