Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...MagdaWroClove....

7-dniowa przerwa w braniu tabletek anty

Polecane posty

Witam. Moje drogie Panie mam takie pytanko,otóż jestem nowa w braniu tabletek,bo wcześniej tylko zabezpieczaliśmy sie prezerwatywą i mam mały kłopot.Otóż dzisiaj biore ostatatnią tabletke z pierwszego opakowania i następuje ta 7 dniowa przerwa i ma wystąpić krwawienie.W sobote wraca mąż no i zaplanowaliśmy sobie miły wieczór i teraz obawiam sie czy ja nie dostane okresu :( Chciałabym sie od was dowiedzieć kiedy u was występuje, czy od razu na drugi dzień czy po dwóch dniach.Generalnie czytając ulotke mam,że na 2 czy tam 3 dzień ale to nie reguła. Dlatego też u mnie jeśli miało by być na drugi dzień to wypadnie w sobote. Gdzieś tam przeczytałam,że od razu na drugi dzień po odstawieniu tabletek pojawia sie plamienie.No i już teraz sama nic nie wiem. Nie znam swojego organizmu i jego reakcji bo to dopiero pierwsze 21 dni brania hormonów. A dodam też,że bez stosowania tabletek różnie dostawałam okres, w tamtym miesiącu miałam 14 więc gdyby nie tabletki to albo 3 dni wcześniej albo później. Chyba troche namieszałam. przepraszam.. Ps.Dziękuje bardzo za wszelkie odpowiedzi.

Gość ale masz problemy.............
też chciałabym się tylko takimi sprawami przejmować :) U mnie pojawia się 2-3 dni po odstawieniu. Jak będzie u ciebie - czas pokaże. Są tacy, co lubią w czasie krwawienia:)

Gość ale masz problemy.............
życie przynosi różne nagłe niespodzianki i czasami plany biorą w łeb:)

Gość lola 99876
u mniekrwawienie jak brałam tabletki występowało 3-4 dzień po odstawieniu. Trwało jakies 4 dni i było skąpe .

Dziękuje wam:) to w zasadzie moge sie spodziewać,że w sobote dostane....cóż siła wyższa :)

Gość u mnie jest zawsze na 3
dzien i to w porze brania pigulki :) jak w zegarku :) ale to plamienie bardziej, niz miesiaczka. Duzo mniejsze krwawienie, niz to normalne.

Gość naatalkaaa
Może się uda zdążyć :) Ja mam krwawienie z odstawienia dopiero 4-5 dnia przerwy:)

No może może, a jak nie to hm..trudno. Mniej więcej będe wiedzieć po jakimś 3 opakowaniu jak mój organizm reaguje, bo teraz to naprawde nic nie moge powiedzieć. W zasadzie całe te 21 dni plamie ale te ostatnie dni to już tak minimalnie ale rzekomo to normalne i tak może być do 3 opakowania ale nie musi :) krótko mówiąc skutki uboczne..

Gość To może nie rób tej przerwy
tylko zacznij od razu 2 opakowanie.Przynajmniej będziesz miała pewność,że w tą sobote nie dostaniesz okresu.Chociaż nie bardzo wiem czy można tak zaraz po pierwszym opakowaniu kombinować:/

Nie powinno się łaczyć opakowań na początku brania- może to nasilić skutki uboczne. Wskazane jest to po 3 opakowaniu tabletek.

No ja bym jednak nie chciała łączyć opakowań,dlatego też poczekam sobie do jutra i zobacze.:) Może nie będzie źle i niespodzianki nie będzie..Licze na szczęście.

Gość skoro dzisiaj ostatnia tabletk
a to okres dostaniesz w niedzielę

Gość skoro dzisiaj ostatnia tabletk
na pewno nie jutro chociaz... o której godzinie bierzesz tabletki?