Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolyna1

Ojciec dziecka - sknera?

Polecane posty

Mam 25 lat, skończyłam studia. Miałam iść na staż od października, ale pieniędzy już nie mieli w Up, no i .... zaszłam w ciąże. To wszystko pokrzyżowało moje plany. Miałam nadzieję, że od stycznia pójdę chociaż na te parę miesięcy, gdy ciążę będzie można jeszcze ukryć, ale na szanse na staż mogłam liczyć dopiero od marca, więc zrezygnowałam. Postanowiłam, ze ściągne do siebie chłopaka ( mieszka 100 km ode mnie). Rodzice pomogli mu w szukaniu pracy z pozytywnym wynikiem. Pracuje w wojsku zarabia ok.2500 na rękę. Ja niestety z wiadomych przyczyn, nie moge podjąć żadnej pracy (małe miasto, ciąża). Problem w tym, że nie wiem na czyim mam być utrzymaniu, głupio mi obciążać rodziców, ciężko pracują, a z drugiej strony chłopak nie chce się ze mną dzielić, na nic nie mogę sobie pozwolić więcej niż na podstawowe wyżywienie. Na badania, dentystę, szewca muszę rodziców prosić, bo on twierdzi, że z tego moge zrezygnować, np. iść w innych starych butach, isć i stac w kolejce do państwowej dentystki. W dodatku on póki co nie dokłada się do opłat (woda, prąd, internet, itp.). Nie zarabia mało, ja nie chce od Niego Bóg wie co, chce miec jakiś komfort, że mogę na Niego liczyć, w końcu jest ojcem mojego dziecka, mieszka u mnie ... . Kocham Go, ale czasem mam dosyc jego sknerostwa i chciałabym tym się nie denerwować. Myśle o alimentach. Co o tym sądzicie?

Gość bierz co ci sie należy
alimenty, tak to bardzo dobry pomysł .

Gość a ja mieszkam w małym mieście
On ma zasrany obowiązek utrzymywać Cię w ciąży i połogu. Tak stanowi prawo rodzinne. Zwróć się jak najszybciej do sądu, zbieraj wszystkie rachunki. I uzbrój się w cierpliwość bo sądy rozpatrują pozwy po 3-4 miesiącach. Dość zastanawiania!

Gość bierz co ci sie należy
niech płaci za to ,ze mieszka z wami.

Gość Ania__PPP
Chłopak sknera to wieczne utrapienie, wcześniej czy później szlag Cię trafi przez to, więc lepiej tego nie przedłużaj, ja tez kochałam swojego, ale przez jego sknerostwo znienawidziłam go i rzuciłam z hukiem, bo to było nie do wytrzymania. A! i też jestem z nim w ciązy, mam 21 lat i nie będę zatruwać sobie d**y na całe życie! USUWAM. Ciąza to nie koniec świata. Aborcja też nie.