Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowiczka roku

kozaki do mini sukienek?

Polecane posty

Gość forumowiczka roku

Jak w temacie - na imprezę chcę założyć minisukienkę do kozaków; jak myślicie do jakiego rodzaju kiecek będa pasować kozaki na obcasie do kolan? cos takiego tyle że w innym kolorku? http://allegro.pl/crazyfashion-tunika-sukienka-sweterkowa-golfik-i1423497130.html albo http://allegro.pl/thebestfashion-sexy-cekinowa-sukienka-karnawal-i1423541686.html tylko wtedy jakie rajstopy? pomóżcie, czekam na Wasze propozycje

obawiam się że ta "sukienka" (na moje oko w rzeczywistości jest to tunika, a nie żadna kiecka) w połączeniu z rajstopami będzie ci zwyczajnie podjeżdżała w górę :O i tak jest bardzo krótka, wystarczy centymetr aby z tuniki przeistoczyła się w sweterek :P wybacz, ale będziesz głupio wygladała, poprawiając co chwila swoją kreację, nie mówiąc juz nawet o tym jak niekomfortowo będziesz się czuła :O jeśli nie zamierzasz ubrać pod nią leginsów, stanowczo odradzam :O kozaki przy calym absurdzie wykorzystania tej tuniki jako sukienki, stanowią naprawdę mało istotny problem ;)

mój post odnosił się oczywiście do pierwszego linka, do drugiego zapomnialam zajrzec. druga sukienka juz bardziej przypomina sukienke niz bluzke jednak jest tandetna, a material sprawia ze rowniez nigdy nie odwazylabym sie zalozyc jej do rajstop. jesli chcesz ubrac kozaki to zwroc uwage na to by faktura materialu sukienki byla troche hmm... porzadniejsza? Może coś grubszego, sztywniejszego? Chociażby jeans? takie "fifraczki" może i uszłyby do sandalkow latem przy nadmorskim deptaku, na inne okazje (tym bardziej o tej porze roku) zdecydowanie jestem na NIE

Ładne sukienki:-) Ale według mnie są to sukienki letnie.....więc do letnich sukienek kozaki:-O

Kiedyś kupiłam bolerko na allegro z aukcji z tą modelką i niestety nadaje się jedynie do chodzenia po domu. Słaba jakość.

Jak zwykle (z wyjątkiem jednego razu;) ) w 100% zgadzam się z szał ciałłł. 1. sukienka była by ciekawa gdyby została wykonana z innego materiału i lepszej jakości. 2. też sama w sobie nie jest złą oprócz tandety wykonania i zbytniego błyszczenia. Reasumując obie sukienki w tych krojach gdyby zostały wykonane z porządnych materiałów bez tandety były by fajne a tak to jest to co jest. Dlatego następnym razem przy zakupie mini postaraj się o lepszą jakość lub przynajmniej coś co na takie wygląda. Z twojego wpisu autorko niezbyt rozumiem czy masz dokładnie te sukienki czy sukienki w podobnym stylu? Jeśli są dokładnie takie jak te na zdjęciach dodając do nich kozaki bardzo prawdopodobne ze przekroczywszy cienką linie będziesz wyglądać tanio. Całość można uratować nawet w połączeniu z kozakami ale będzie to trudne zadanie. 1. jak wyglądją kozaki? Jeśli choć odrobinę przypominają sukienki pod względem jakości i taniości odpadają. Musza być naprawdę ekstra. Albo klasyczne albo coś z polotem ale bez kryształków i porządnie wyglądjące. np. http://www.aldoshoes.com/us/women/boots/knee-high-boots/80688967-mugrage/96 http://www.aldoshoes.com/us/women/boots/knee-high-boots/81049884-mcdade/97 (te do pierwszej) Aldo to nie dobra jakość ale z wyglądu ją udaje a akurat to było mi najłatwiej znaleźć i najprościej wkleić bezpośrednie linki więc to tylko przykłady wyglądu. Do 2 kryjące gładkie matowe bo sukienka błyszczy i jest ozdobna więc nic więcej nie trzeba. Odrzuciłabym od razu czarny bo wszytko się zleje kolory, nie wiem jak nazwać chodzi mi o barwy typu czerwień, niebieski ale nie koniecznie intensywne także te zgaszone może opisze które według mnie będą dobrze wyglądać. Ja dodała bym grafit, szary, jasny popiel, granat, szmaragdowy, śliwkę, Taki kamienny kolor - zimny beż. Zaś z czegoś żywszego może arbuzowy, morelowy teraz modny brzoskwiniowy ale w pastelowych odcieniach takich brudnych. Kolejna rzecz to torebka mała kopertówka coś eleganckiego, mało biżuterii i nie błyszczącej. Nie wiem w jakim kolorze bo piszesz w innym ale jakim? Do niej dobrała bym grube (nie 60 den ale takie naprawdę grube z bawełną w składzie) z fakturą. Najlepiej na przykładzie: http://stylio.pl/zdjecia/295/295367_l/Jeanne/Be%C5%BCowe.jpg Taki typ rajstop mam na myśli. Sukienka wygląda jak sweterek wiec rajstopy dopasowała bym w tym stylu. Do tego torebkę luźna nie zobowiązującą np. skórzany worek. A i nie popełnij częstego błędu który widać na zdjęciu pasek założony na biodrach. Nawet na tym wyfotoszopowanym zdjęciu mamy piękne zagięcie na pupie i pośladki wychodzą powyżej i poniżej paska. Poza tym tak pasek powinny nosić tylko kobiety z wąskimi biodrami lub dysproporcją miedzy biodrami a ramionami a to raczej rzadkość częściej występuje odwrotna sytuacja. Przy tej sukience założenie paska w biodrach nienaturalnie wydłuży tułów. Pasek powinien zostać założony w tali to podkreśli kobieca figurę. Pasek także powinien wyglądać dobrze żadnych kryształków brylancików taniego eko itp. Paski są teraz od 9zł bo ostanie na wyprzedażach schodzą więc jak nie masz czegoś takiego to kup. Biżuteria kolczyki i bransoletka max i błagam żeby to nie był komplet typu takiego: http://modnydodatek.bazarek.pl/opis/1952077/slubny-komplet-modnej-bizuteriiczteroczesciowy.html Nie musi być drogi może być plastikowa może być miedz nikiel ale coś z gustem. Tak można uratować te sukienki ale pamiętaj żadna z rzeczy które ubierzesz nie może wyglądać na tanią. To wyciągamy z tych sukienek ten tani wygląd i musimy go ukryć pod powłoką dodatków.

Gość gość
Ja fajne kozaczki widziałam na stronce allinside.pl, coś tego typu takie jak chciałaś. Sama też tam kupuję rzeczy, na zimę kupiłam sobie ekstra kozaczki, wygodne i za niską cenę

Gość gość
Myślę, że ok, o ile kozaki z klasą znajdziesz. Dlatego polecam Eobuwie.

Uwielbiam takie połączenie :) Wybierz sukienkę z rozkloszowanym dołem i kozaki do lub minimalnie za kolano :)