Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie mama mmm

wychowawcze problemy

Polecane posty

Gość taka sobie mama mmm

Córka jest jedynaczką, ale tylko teoretycznie. Mieszkam z drugim mężem, od paru miesięcy mieszka z nami jego córka (16 lat) moja jest o rok młodsza, aż wsty mi za nią. Od najmłodszych lat była rozpieszczana do granic możliwości teraz to się odbija, jest opryskliwa, nie miła a córce męża robi piekło. Ograniczyłam jej kieszonkowe, komputer i zakupy ale to nic nie dało bo poszła do taty i dziadków od strony byłego meża i dostala na urodziny nowego laptopa, dziadkowie wzięli na duże zakupy i dostaje to co tylko chce, każda moja proba naprawienia bledów z przeszlosci nie daja zadnego rezultatu skoro ja nie dam ale inni owszem...

Gość taka sobie mama mmm
up

Gość ddddoooodddd
z dziecmi sa same klopoty, cale szczescie, ze to mnie ominelo

Gość taka sobie mama mmm
raczejtwoja wypowiedź nic mi nie pomoże

Gość ddddoooodddd
nastolatki to najgorszy wiek. jej charakter jest juz uksztaltowany w jakis sposob. na pewno bardzo duzo blad to popelnia twoja rodzina. porozmawiaj z nimi i powiedz, ze przez ich zachowanie ty nie masz autorytetu u corki.

Gość ddddoooodddd
tak jak u malych jak i u wiekszych dzieci najwazniejsze jest konsekwencja. niech wie, ze z toba nie ma zartow i musi sie liczyc.

Gość taka sobie mama mmm
Rozmawiałam nie raz, ale były mąż za wszelką cene chce pokazać że jest lepszy, ja dotąd też popełniałam ten błąd ale patrząc na moje dziecko to wstyd mi za jej charakter i zachowanie, za to jak rani ludzi z banalnych powodów.

Gość ddddoooodddd
w takim razie musisz porozmawiac z mezem. musicie stac oboje murem. wtedy corka nie bedzie miala wyjscia. albo niech corka na jakis czas przeprowadzi sie do ojca, moze twoj maz zrozumie, ze wychowanie dziecka to nie sielanka

Gość taka sobie mama mmm
Tylko że do tej pory było wszytsko wporządku, dopiero kiedy córka męża się sprowadziła przejrzałam na oczy jakie mam dziecko. Dla męża to dziecko ideal, ma bardzo dobre oceny i jemu to starczy a to że poniża równieśników to już go nie interesuje, rozmawiałam z nim nie raz ale nie żyjemy w dobrych warunkach wiec jednym uchem wpuścił a drugim wypuścił

Gość dinnaaavvv
to moze jest zazdrosna o corke twojego partnera. przeprowadzka na jakis czas do ojca jest niemozliwa? corka moze przemyslalaby sytuacje na spokojnie i zrozumialaby, ze postepuje niewłaściwie